Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes79

Brexit to katastrofa

Polecane posty

Gość gość
Szpanować wyjazdem do USA to mogles może w latach 70tych nie teraz :D weź zejdz na ziemie bo nikt polskich dresow nie wysyła do USA w delegacje...

Gość gość
Duzo widzialem garomyju z uka. Ty bedziesz wdychał w londynie ten syfiasty olej na którym smazone jest wszystko w uka a ja pyszną kaszankę z grilla i piwko. W polsce wszystko jest dostepne i tanio jak barszcz. W Uk za obiad trzeba wydac 10f tzn ponad 50zł nosz kurfa. W PL za 15zł mam cały talerz schabowego surówka i kompot. I co przebrzydłe kiblomyje

Gość EmigrantkaUK
Przez ten brexit przestałam sie czuć bezpiecznie w moim miescie bo strasznie wzrosły prześladowania polskich obywateli jakies ulotki rozdają graffiti antypolskie na scianach domów po drzwiach malują odchodami a wieczorem to lepiej nie wychodzic na ulice bo mojego znajomego pobili za to że miał koszulke reprezentacji Polski! Zobacze co dalej sie bedzie działo ale chyba sie wyprowadze w inne spokojniejsze miejsce.

Gość gość
A no, na to sobie zapracowaliscie polskie qrwiszony. Nie umiecie jezdzic i zachowac sie w PLu, wiec tez nie umiecie jezdzic i sie zachowac za granica. Dlatego jestescie gownem emigranckim ktory glownie nienawidzil Anglikow i Brytyjczykow wiec teraz macie za swoje qrwy nedzne, jak ja was nienawidze, i nie wiem dlaczego mialem takiego pecha urodzic sie w tym gownie polskim :o oprocz mnie i jednej dziewczyny to wssyscy bez wyjatku jestescie gownem

Gość gość
A ten bingol to juz w ogole najgorsza patologia

Gość gość
Ty masz dziewczyne :D BUEHEHEHHEEEEE chyba l********ga :D która by chciała takiego zj/eba? :D :D

Gość gość
Wypier/dalaj cwelu :D

Gość gość
Własnie, wypad cwelu z notingam:D

Gość gość
Mieszkałem w UK 1,5 roku. Język angielski dobry, Język niemiecki dobry, język holenderski dobry, wykształcenie wyższe, brak zasiłków, brak nałogów, brak oszczędności, wiek 40 lat, prawo jazdy ABD. Pochodzę ze średnio zamożnego domu. Żyłem tam sam. Moje podsumowanie: jeśli ktoś wyjeżdża z Polski gdzie był biedny finansowo i mieszkał na tzw.klepisku to w UK będzie mu trochę lepiej, ale jeśli mieszkasz w normalnym domu to UK zaskoczy cię wielkie zacofanie technologiczne:D W Polsce wszystko załatwisz na odległość mailem lub aplikacją. Pojęcie mody w UK nie istnieje - tam nadal są lata 90-te , jak w PRL:D Przykład lotnisk w UK : Luton wygląda przy polskich lotniskach jak aeroklub w nieskoszonej trawie:D Moim marzeniem było zobaczyć największe w Europie lotnisko Heathrow - jak zobaczyłem lastryko i salceson na podłodze, to zapytałem w informacji czy faktycznie jestem w dobrym miejscu. Generalnie wczesny Gierek:D Na lotnisku celnicy angielscy nie mają pojęcia co to jest strefa Schengen:D Londyn: poszedłem w poniedziałek do centrum światowego biznesu City, chciałem poczuć się jak na Wall Street - usiadłem w kawiarni gdzie przesiadują biznesmeni, każdy biznesmen miał segregator, pomyślałem że to księgowi i jak zerknę przez ich ramię w ten segregator to zobaczę liczby i wykresy - gdzie tam, zobaczyłem czcionkę o rozmiarze 16 i szkolenia z asertywności :D - tam nikt nie trzyma w reku tabletów ! tam dalej są segregatory ! jest rok 2015 !:D Poszedłem do Harrodsa i zobaczyłem krzywo przyciętą dyktę nieumiejętnie pomalowaną na biało:D - towar jak w Polsce 15 lat temu ! :D Przypomnę tylko, że piszę to z perspektywy średnio zamożnego domu w Polsce. Babcia mi mówiła zawsze: wnusiu inteligentny człowiek nigdy nie jest gruby - w UK przestałem patrzyć seksualnie na kobiety - po prostu nie da się na nie patrzyć - gust nie pozwala:D. Transport w UK jest bardzo bardzo drogi:D. Na zakupy modowe najlepiej skoczyć na weekend do Polski , no chyba że chcesz wyglądać jak twój dziadek na zdjęciach czyli retro to kupuj w UK:D Wszystko na wieszakach w UK jest noszone i powypychane:D - standardem jest, że ludzie kupują ubrania na tydzień bądź dwa i oddają. Fakt, że pewnie i w Polsce to się zdarza , ale w UK to standard:D. Anglicy są bardzo słabo wykształceni, po pierwsze nie stać ich na to , po drugie nie chce im się bo to strasznie mało ambitni ludzie:D. Pracowałem jako szef zmiany w magazynie i Anglicy myśleli że przyjechałem z BBC:D kiedy zaczynałem opowiadać o podróżach i jak wygląda świat:D. Higiena: Anglicy nie myją naczyń generalnie, jeśli myją to albo opłukują tylko wodą lub myją z użyciem płynu, ale wtedy już nie opłukują:D. Normalnym jest rano w poniedziałek widom mężczyzn w garniturach z ubłoconymi nogawkami i nie dlatego, że przed chwilą wpadł do błota tylko tak chodził przez poprzedni tydzień:D - nikt się nie dziwi:D:D Jako mężczyzna nie podchodzę i nie będę podchodził do angielskich kobiet - brzydzę się - sorry:D Służba zdrowia: jestem mężczyzną, moim lekarzem rodzinnym jakiego przydzieliła mi przychodnia została pani ginekolog. Standardem jest, że na wszystko lekarz przepisuje zwykły "paracetamol" lub wodę z solą:D Służba zdrowia nie istnieje - dlatego Polacy szukają polskich lekarzy - nie chodzi o brak znajomości języka, ale o elementarną znajomość anatomii:D Drogi: jeśli ktoś powie, że tam to mają dopiero drogi - to w Polsce mamy super drogi - w UK to chropowaty, krzywo rozlany asfalt z dziurami:D Język: jeśli uczyłeś się w Polsce angielskiego amerykańskiego to będziesz miał spory problem ze zrozumieniem brytyjskiego. Nie myśl sobie, że w pracy czy na ulicy usłyszysz piękny język rodem z telewizyjnych brytyjskich wywiadów. Brytyjski angielski to bełkot:D składający się z pierwszych 2-3 sylab wyrazu - to taka ciągła czkawka:D Podsumowanie: W UK wszystko jest na sznureczek i na gwoździk czyli byle jak:D To kraj byle jakości, ale nikomu to nie przeszkadza:D Nikomu nic tam nie przeszkadza, dlatego jedzenie tam nie smakuje bo nie przeszkadza, osrane gacie u kobiety (osobiście widziałem raz w tygodniu):D nikomu nie przeszkadza, a nazywa się to wolnością. W urzędzie pracy pani angielka zapytała mnie czy Polska jest w Europie:D Jeśli zamieszkasz w UK zmienisz się w tym względzie, że wszystko będziesz miał gdzieś - i dotyczy to każdego aspektu życia. Nazywają to wolnością - ja nazywam to bylejakością:D:D

Gość gość
Mieszkam w UK i widzę! - kombinowanie żeby nie pracować tylko brać zasiłki - bo się "należy" - uczyć się języka? nie! po co?Anglicy mają dać tłumacza - tłumacz się "należy" - szkoły dla dzieci, darmowa opieka zdrowotna (oczywiście dla tych co nie pracują) również "się należy" - dopłaty do czynszu "należy się" bo pensje niskie i nie stać leserów na wynajęcie 3 bed z garażem - no to niech Angole dopłacą! - do tego trzeba się ochlać w każdy weekend, drzeć mordę, puszczać 100 razy "ona tańczy dla mnie" - bo nam się to "należy" w ramach wypoczynku a tak na marginesie to ja i tak podziwiam Anglików że tak długo to znosili - wyobraźcie sobie podobne zachowanie innej nacji w Polsce - krew lałaby się po ulicach!!!

Gość gość
Ale angole też nie są lepsi bo tylko chleją piwsko w pubach wieszają te swoje flagi gdzie sie da nawet na kiblach i drą mordy a te ich piwne brzuchy jak u kobiet w ciąży to już porażka zresztą angielki nie lepsze bo zachowanie podobne i bardzo rozpustne.

Gość gorący kubek
gość wczoraj Mieszkam w UK i widzę! - kombinowanie żeby nie pracować tylko brać zasiłki - bo się "należy" - uczyć się języka? nie! po co?Anglicy mają dać tłumacza - tłumacz się "należy" - szkoły dla dzieci, darmowa opieka zdrowotna (oczywiście dla tych co nie pracują) również "się należy" - dopłaty do czynszu "należy się" bo pensje niskie i nie stać leserów na wynajęcie 3 bed z garażem - no to niech Angole dopłacą! - do tego trzeba się ochlać w każdy weekend, drzeć mordę, puszczać 100 razy "ona tańczy dla mnie" - bo nam się to "należy" w ramach wypoczynku a tak na marginesie to ja i tak podziwiam Anglików że tak długo to znosili - wyobraźcie sobie podobne zachowanie innej nacji w Polsce - krew lałaby się po ulicach!!! x x x wreszcie konkretna,prawdziwa wypowiedź,Polacy są narodem kombinatorów i "załatwiaczy" komuna tak nas rozpuściła,wszystko się ''załatwiało "z pod lady" w zakładach pracy każdy kradł co się dało,począwszy od śrubki skończywszy na grubszych rzeczach teraz to się przenosi na grunt innych państw które nas wpuściły na swoje terytorium :D

Gość gość
Byle jaki kraj NIE dla inteligentnych

Gość VvV o q JAGODA p o VvV
Nie wiem co myśleć o tym Brexicie, niby to źle bo najbiedniejsi nie będą mieli zapomogi, ale z drugiej strony może wynagrodzenia pójdą w górę, proszę na ten temat poczytać http://dobr.pl/brexit-a-rynek-odziezy-uzywanej/

Gość gość
Najgorszym problem jakim reprezentuja polacy polske praktycznie wszedzie gdzie nie pojada to jest brak jednosci zgrania sie ..Polak za ranica to jeden 2 by utopil za 1 funta ,sprzedak,okradł swojego zero szacunku....Wsty!!!!! Brytole jacy sa tacy sa ale sa za soba a nasi tylko ten huj ta k***a benefity wstydddddd!!!!

Gość gość
Sorry, ale jakbym poznała normalnych Polaków to bym im pomogła. Nie jestem organizacją charytatywną która daje pieniądze pijakom i narkomanom. Nie po to uczylam się kilkanaście lat za granicą żeby fundować życie nieudacznkom tylko dlatego, że urodzili się w podobnym miejscu geograficznym jak ja :D Najpierw coś sobą reprezentujcie a potem pogadamy...