Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy taki obiad jest dietetyczny

Polecane posty

Gość gość

kasza kuskus100g, piers z kurczaka ok 150g i ok 200g warzyw gotowanych. marchew, kukurydza, fasolka szparagowa .brokul

Gość gość
i to wszystko tak na sucho bedziesz jadla ? szybko ci sie znudzi taka dieta

Gość gość
Smaczny i zdrowy obiad. My tak jemy normalnie, ja, mąż i czterolatka, nie jesteśmy na żadnej specjalnej diecie, nie nudzi nam się takie jedzenie :D

Gość gość
Dietetyczny moze byc pod warunkiem ze piers z kurczaka była gotowana albo pieczona???

Gość gość
i taki obiad nie jest drogi. zrobilam wczoraj. piers ok.500jg. 7 zł. do tego 300g kaszy kuskus -3zł. i warzywa 5zł. razem 15zł wyszedl spoy garnek. i jeszcze na dzis zostalo.

Gość gość
Blee a gdzie zdrowe tluszcze? Maslo ? Olej?oliwa? Zdowe jedzenie nie znaczy jalowe. Tlusta karkowka upieczona w swoim tluszczu tez jest zdrowa.

Gość gość
musze sie pozbyc wielkiego brzucha. juz sam niewiem co jesc.

Gość gość
Obiad nie jest jedynym posilkiem to tych "zdrowych" tłuszczy se dostarczy z innym :P Moim zdaniem OK. Jak masz max 10-15kg do zrzucenia to spokojnie da radę

Gość gość
mam wielki tylek. ostatnio bylam na zakupach ubraniowcyh jak zobaczylam siebie nago w sklepie w lustrze toio sie przestraszylam. wygladam jak wieloryb. kiedys moja waga 55kg. teraz 10 kg wiecej.

Gość gość
Dla mnie to tez jalowe i jak ktos slusznie zauwazyl karkowka we wlasnym tluszczu tez jest zdrowa chociaz ja za karkowka nie przepadam

Gość gość
Są bardziej wartościowe kasze niż kuskus - błyskawiczna kasza z pszenicy. I brak tłuszczu.

Gość gość
Moze i dietetyczne ale suche jalowe i niesmaczne , tluszczy nie jecie ?? Zadnych sosow chociazby na zimno na bazie jogurty naturalnego , sucha piers z kurczaka suchy kuskus i warzywa bleeeeee

Gość gość
nie bylo to wcaler suche.

Gość gość
Weźcie sie odczepcie, zwolenniczki masła i karkówki. Normalny, zdrowy, smaczny obiad. Jak komuś smakuje, to po c****j dowalać jakiś jogurt czy tłuszcz.

Gość gość
Dodałabym sos czosnkowy z jogurtu naturalnego i git. Ale ja też nie lubię takiego "suchego" jedzenia.

Gość gość
Tu nie chodzi o bycie zwolenniczką masła. Ale prawidłowo zbalansowany posiłek zawiera dodatek tłuszczu, chociażby po to, aby witaminy rozpuszczalne w tłuszczach mogły zostać przyswojone. Wystarczy polać warzywa odrobiną oliwy z oliwek. I nadal utrzymuję, że kasza kuskus jest słaba. Jeżeli odchudzacie się na zasadzie: jem suchy ryż z filetem, to nic dziwnego że potem tak trudno wytrwać na diecie. Zdrowo to nie znaczy trzy produkty na krzyż.

Gość gość
jadam podobnie, ale np. zamiast gotowanych warzyw świeża rukola skropiona oliwą z oliwek i posypana prażonym słonecznikiem/dynią schudłam już na takiej diecie 6 kg. Waga podobna do twojej. Mam zamiar już zawsze żywić się w ten sposób, ale bez przeginania - dopuszczam obecność frytek raz na jakiś czas ;)

fajny obiadek x Tlusta karkowka upieczona w swoim tluszczu tez jest zdrowa. x a jakimż sposobem w tak wysokiej temp.? x widzę, że producenci tłuszczy, ktorzy ostatnio sowicie opłacają kampanię na całym świecie dotarli już pod kafeteryjną strzechę:D po myciu włosów też trzeba sobie wylać butlę wege oleju na łeb, żeby być pro, a jak tu zjeść jabłko?:( jabłko z oliwą:( a kawę? :( A ARBUZA????:( przecież nie wysram jak nie dam tłuszczu i umrę:(

Gość gość
broken pusty lbie idz do dietetyka niech ci zrobi wyklad na temat tluszczy . zobacz jakikolwiek program o gotowaniu pozniej pisz te farmazony

Gość gość
do gość dziś nie ma co klawiatury szarpac , one nie zrozumieja, niech wpierniczaja suchy kuskus z suchym filetem

:D obłęd, zrobiliście ze zwykłego, lekkiego obiadku suchą śmierć:D autorka pewnie poszla w kąt płakać... nad Waszą głupotą x zobacz jakikolwiek program o gotowaniu x najlepiej na tvn style, pewnie tam np. p. Kopacz się najęła na kucharke po nieudanej karierze politycznej :classic_cool:

Gość gość
Niekoniecznie taki obiad będzie suchy i niesmaczny. Wystarczy, że warzywa będą gotowane na parze, a będą rewelacyjne w smaku. Co do tłuszczy: odrobina być może faktycznie by się przydała (w celu lepszego wchłaniania witamin), ale to niewielka ilość zdrowego oleju/oliwy. Zaś co do wspomnianej karkówki: wieprzowina to mięso, którego powinniśmy unikać w ogóle, a wołowina raz w tygodniu. Takie więc to są zdrowe mięsa.

Gość gość
No niestety u nas w Polsce nadal kroluje dieta jalowa pt gotowana piers z kuraka , gotowane warzywa ble ble ble . Polecam SFD gdzie siedza osoby ktore naprawde znaja sie na zdrowej zbilansowanej diecie.

Gość gość
I oklepany kuskus :( pewnie zalany sama woda bleee Autorka na takiej jalowej diecie dlugo nie wytrzyma

Gość gość
Kuskus to nie jest kasza.

Gość gość
Ble ble ble. Taki c*****y obiad nie przeszedłby mi przez gardło.

Gość basiex
jest jak najbardziej ale nie jedz ciągle tego samego bo ci się znudzi, zrzuciłam prawie 20kg, ćwiczyłam, brałam tabsy iqgreen z zielona kawa no i jadłam przede wszystkim zdrowo, szukaj inspiracji w necie tam jest mnóstwo pomysłów, dzięki temu nie znudzi ci się takie jedzenie:)

Gość gość
ale to bylo naprawde dobre. nawet mezowi ktory preferuje, mielone schabowe, posmakowalo.