Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warka radler a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Hej.karmie dziecko piersią. Mały zasnął przed chwilą więc obudzi się na karmienie dopiero około 1.30-2.00 . Mam wielką ochotę na małą warke radler. Nie piłam alkoholu od października(od momentu w którym dowiedziałam sie o ciąży) . czy moge sobie pozwolić na wypicie piwa? Czy to wywietrzeje z organizmu do czasu aż dziecko sie obudzi? Jak to wyglądało u Was? Odciągnęłabym pokarm i podała z butelki ale mój syn ani butelki ani smoka nie toleruje,nie chce w ogóle wziąć tego do buzi.

Gość gość
Niestety, mały napije się z Toba...

Gość gość
Hihihi :)

Gość Mama jedynaka
Sa dwa rodzaje Warki radler 2% i 0%. Myśle ze tej zerówki spokojnie mozesz sie napić.

Gość gość
Gdzies czytalam ze alkohol jest w mleku tak dlugo jak kobieta ma promile we krwi. Kup sobie test alkoholowy i juz bedziesz wiedziec czy mozesz nakarmic. Ale lepiej nie ryzykuj z tym piwem, dziecko ma takie male nerki i watrobe i moze sobie nie poradzic...

Gość gość
ale nawiedzone jestescie iglupie, wiecej alkoholu sie ma po zjedzeniu kilku jablek

Gość gość
Tu autorka. No właśnie mam aktualnie w lodówce te 2%.. Testu alkoholowego teraz nigdzie nie kupie bo jestem z dzieckiem u rodziców na wsi.. Chyba sobie odpuszcze..

Gość gość
ale nawiedzone jestescie iglupie, wiecej alkoholu sie ma po zjedzeniu kilku jablek x i juz sie pojawila ta od jablek. Zawsze jak jest poruszany temat alkoholu to od razu zjawia sie argument o jablkach po zjedzeniu ktorych jestes pijana zatem wypicie piwa/wina jest nieszkodliwe

Gość gość
Ja nie chcę nikogo bronić /tłumaczyć /usprawiedliwiać, ale jest tak jak ktoś wcześniej napisał- zawartość alkoholu w mleku spada tak samo jak we krwi, czyli to nie jest tak że alkohol zatrzymuje się w piersi i to mleko trzeba ściągnąć i wylać. Jeżeli dziecko przesypia noc albo budzi się po kilku godzinach to nic się nie stanie jeżeli kobieta wypije niedużą ilość alkoholu. To jest wiedza od doradcy laktacyjnego, a co kto z tym zrobi to już jego rzecz.

Gość gość
Ja bym nie piła. Pierwszy raz napilbym się odrobinę czerwonego wina, jak moje dziecko już przesypiało noce (9 godzin bez pobudki), wówczas wiedziałam, że tak mała ilość już nie będzie obecna w mleku. Poza tym nie masz chyba na myśli 0,5 literówej butelki tej Warki? Chyba, że masz puszkę 0,33? Sądzę, że po 0,33 z 7-8 godzin należałoby odczekać dla pewności (zależy jak Twój organizm metabolizuje alkohol).

Gość gość
bo z tymi jabłkami to prawda, po zjedzenie np. dwóch - 3 jabłek moze na alkomacie wyskoczyc 0,2 promila, to tez jest alkohol, i zastanawia mnie, dlaczego sie nie boicie jesc jabłek, a 2% piwo to jakis horror? chyba to magia słowa piwo, co za durny nasz naród

Gość gość
Alkohol alkoholem-nigdy nie wiadomo ile sie bedzie utrzymywał w organizmie, ale syf z jakiego pordukuja ten napój... I Ty matko karmiąca chcesz to pic...! Ja rozumiem ze kp ogranicza ale robisz to dla dobra swojego dziecka i zwazaj na to co masz na talerzu i w szklance czy butelce albo puszce. Troche to lekkomyślne z Twojej strony.

Gość gość
Z tymi jablkami to jest sciema. Zjadlam kiedyś 5 sztuk i zbadalam sie alkomatem. Wyszlo 0,0 promila.

Gość gość
Ehh ja od końca grudni 2014 nie pije kp młoda 10 M prawie,ale do rzeczy.Jeśli chcesz to ściągnij mleko teraz na jedno karmienie i podaj w nocy zamiast piersi.A następne rano już swoje pewnie 2 % piwo zdąży wywietrzec