Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z interpretacją sytuacji z dzieciństwa

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór. Od wielu lat co jakiś czas powraca do mnie pewne wspomnienie z lat dziecięcych i przyznam, że mam problem z jego interpretacją. Chodzi o to, że jeden z wujków ze strony ojca chwycił mnie raz za kolano, kiedy byłam z nim sam na sam. Niby nic takiego, a jednak z jakiegoś powodu było to dla mnie nieprzyjemne i źle się z tym czułam. Nie chcę uznawać tego od razu za molestowanie, ale też ciężko jest mi myśleć o tym w kategoriach żartu. Tamta sytuacja wywołała we mnie przerażenie.

Gość gość
Ciesz się że cię nie zgwałcił a mógł.

Gość gość
Bardzo zabawne...

Gość gość
hmm..no dziwne. Faktycznie trudno to zinterpretować..bo mnie np. nieraz jakiś wujek czy nawet nie wujek a zwykły siąsiad lub kolega rodziców brał na kolana i nigdy sie z tym źle nie czułam,wręcz przeciwnie,fajne to było ;) mówili mi też np. że jestem super dziewczyna,słodka,fajna i tak dalej..i nigdy mi przez myśl nie przeszło,że tu było coś nie tak. Wtedy czułam się z tym ok i teraz też. Po prostu byli dla mnie mili i tyle, a w końcu byłam małym dzieckiem w wieku przedszkolnym. Za to jak mi jakiś obcy facet zaproponował bym z nim pojeździła na rowerze to spyerdalałam aż sie kurzyło :D :D ale to dlatego,że mnie mama zawsze przed obcymi ostrzegała a ja byłam posłuszna i ostrożna. Wtedy nawet nie wiedziałam,że jest coś takiego jak pedofilia i nawet jak mama mówiła,że są ludzie,którzy krzywdzą dzieci wyobrażałam sobie tych ludzi bardziej jak "gargamelów" którzy ze złośliwym śmiechem jak z bajki dzieciom dokuczają,zabierają zabawki i słodycze czy coś takiego. A ta Twoja sytuacja..myśle,że tu intuicja przesądza. Skoro poczułaś sie z tym źle to pewnie było z nim coś nie tak. Z drugiej strony skoro byłby pedofilem powinno być więcej takich sytuacji skoro to wujek to na pewno częściej sie z nim widywałaś niż ten raz gdy cie złapał za kolano? No i jaki miał stosunek do innych dzieci?

Gość gość
no i byliście sam na sam a wtedy faktycznie mógł zrobić coś gorszego gdyby chciał...no chyba,że sie bał że to sie wyda i twój ojciec go zabije. A jak zareagowałaś na to wtedy? pisnęłaś i odskoczyłaś z przerażeniem? czy to przemilczałaś. Powiedziałaś mamie co zrobił?

Gość gość
a ile moglas miec wtedy lat?

Gość gość
Kurcze mam podobnie... Jak byłam mała ok 5-6 lat 'wujek" tzn. mąż siostry mojej mamy zapytał mnie czy wiem co to jest "całowanie z języczkiem"(opiekował się mną bo rodziców nie było w domu) Strasznie się wtedy przestraszyłam, walnełam go wtedy jakąś zabawką i uciekłam. Pamiętam, że wtedy strasznie się bałam, że poskarży się rodzicom i dostanę lanie. Wiele lat po tym zdarzeniu opowiedziiałam o tym mamie. Była zła że tak późno, od tej pory nie rozmawia z nim. Teraz wiem że to pytanie było chore, a tego pana od tamtej pory unikam.

Gość gość
Niezły wujcio:-) trzeba było zęby klockami powybijać i kości misiem porachować :-o

Gość gość
no ta druga sytuacja jest już bardziej oczywista...takich pytań nie zadaje sie małemu dziecku,chyba,że robi to kolega z przedszkola,który dowiedział sie od kogoś o takim całowaniu i chciał się tym pochwalić lub spróbowac z koleżanką :D ale wujek? :O