Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkajka

Beta hcg?

Polecane posty

Gość gośćkajka

Dzień po planowanej miesiączkę zrobiłam badanie beta wyszła 8,3 po 48 h wynik 43,2. Byłam u gina według miesiączki to 5 tc. Na usg nic. Powiedział ze coś może być nie tak albo owulacje miałam bardzo późno. mam przyjść za 2 tyg. czy możliwe ze ciąża rozwija się normalnie. czy któraś z Was miała taką betę w 5 tc?

Gość gość
hcg miałaś badane w 4 tygodniu, ale jakby trochę niskie i ten przyrost z kolei wysoki...

Gość gośćkajka
Wiec może być coś nie tak.jak lekarz powiedział :-( nic nie mówił żeby badanie powtórzyć ale strasznie mnie kusi żeby zrobić ponownie

Gość gość
no przeciez na ten momenc nic nie mozna powiedziec nawet lekarz nic ci wiecej nie powiedzial wiec jak my na forum mamy cos wiecej ci powiedziec? ja raz w prawidlowej ciazy tak mialam dziecko urodzilo sie zdrowe ale owulacja sie przesuneła i po prostu ciaza byla zbyt mloda jak na wiek z miesiaczki a drugim razem tak mialam i poronilam wiec autorko na prawde NIC nie mozna teraz powiedziec na temat twojej ciazy-czekaj do wyznaczonej wizyty kiedy bedzie widac serce i tyle lezenie tez ci nic nie da-po prostu musi to wszystko trwac

Gość gość
b hcg możesz sobie powtorzyć, jak znów spory wzrost będzie, to raczej jest ok...no ale z USG to conajmniej z tydzień musisz poczekać...

Gość gość
Ja bym sie z tym USG też nie spieszyła. Przyrost jest dobry. Może faktycznie ci sie owulacja przesunęła i ciąża była później niż to wynika z ostatniej miesiączki. Mogło też być tak że jajeczko wędrowało dłużej do macicy i też to mogło o parę dni przesunąć właściwy moment ciąży, nawet o tydzień w skrajnych przypadkach więc nic nie wiadomo.

Gość gość
Może to być albo ciąża biochemiczna albo ciąża pozamaciczna. W 5 tyg widać już zarodek.

Gość gość
W 5 tc miałam betę 52 w 7 tc ciąża obumarła :-(