Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TSH

Polecane posty

Gość gość

Cześć w styczniu zrobiłam badania TSH i wynik 3.650 norma do 4.200. Nie mogę zajść w ciaze i do tego ciagle złe sie czuje. Czy powinnam sie martwić

Gość gość
Jeśli chcesz zajść w ciążę a się martwisz czy możesz czy powinnaś. Polecam zrobić cały pakiet: TSH, FT3, Ft4. AntyTPO, Anty TG, usg tarczycy. I z tym udać się do lekarza: ginekologa, lub endokrynologa.

Gość gość
Robiłam cały pakiet i tamte wyniki są w porządku. Mój lekarz rodzinny powiedział ze wszystko jest ok ale słyszałam ze 2,500 to juz jest dużo przy staraniach.

Gość gość
Wpisz wyniki wraz z usg...czasem sie zdziwisz.

Gość gość
Byly juz podobne tematy. Lekarz pierwszego tematu zawsze Ci powie,ze jesli nie przekracza 4,200 bedzie "w normie" a lekrza endokrynolog powie Ci,ze dla mlodej kobiety i w dodatku starajacej sie o dziecko jest stanowczo za wysokie,powinno spasc przynajmniej ponizej 2,0. Objawy ,ktore odczuwasz to niedoczynnosc...mialam tsh podobne do Twojego i tez sie meczylam bo sluchalam ,ze jest w normie i kropka. Dopiero starajac sie o dziecko (nie moglam zajsc w ciaze tak jak Ty) uslyszalam,ze warto zbadac tarczyce. Poszlam prywatnie bo od rodzinnego nie moglam nawet doprosic sie skierowania. Poza tym kolejki do endokrynologa sa spore. Dostalam skierowanie na badania, euthyrox i po kilku miesiacach gdy TSH spadlo zaszlam w ciaze i urodzilam zdrowego synka :-) pedz szybko do lekarza od tarczycy. Powodzenia.

Gość gość
Mialo byc lekarz pierwszego kontaktu,nie tematu :-)

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz :) w czwartek odbieram powtórne badanie TSH zobaczę jakie będzie i pójdę do lekarza. A powiedz mi czy musze iść do endokrynologa czy do ginekologa tez mogę on nie jest takim zwykłym gin tylko od niepłodności

Gość gość
Dobrze ci radzę. 1. Nie patrz na samo TSH. 2. Jesli masz juz cały pakiet weź go ze sobą do lekarza ginekologa lub endokrynologa razem z 3 tarczycową aktualną. 3. Jesli wszystko było robione na NFZ i nie masz wglądu idź po kopie bo szkoda kasy i objania sie. 4. Tak gin od leczenia niepłodności powinien ogarniac temat ale na leczenie ewentualne i tak cię odeśle do endokrynologa.

Gość gość
Ok a czy mogę mieć cos z tarczyca lub przez nią nie zajść w ciaze jeśli TSH jest np 3.500 ale reszta tych badań tarczycowych jest w porządku i anty Tpo rownież?

Gość gość
Tak możesz.