Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Poroniłam 2 tygodnie temu (to już 3 raz :( ). Jakie badania mam wykonac? jakie wy robilyscie ? poznalyscie dzieki temu przyczynę?

Gość gość
hej. Bardzo mi przykro. Niestety nie pomoge Ci ale podlacze sie pod pytanie. Ja czekam na liste badan ale dopiero 11 lipca bede miala

Gość Laure
Zacznij od genetyki - szybciej znajdziesz diagnoze. U mnie byly 3 poronienia i lekarze nie potrafili znalezc przycyzny. Szukalam info na wlasna reke. Po chyba 20 badaniach zrobilam na trombofilie, bo w sumie objawy sie zgadzaly. Mam MTHFR i V Leiden. Teraz jestem pod scisla opieka lekarza, biore clexane, acard i metafolin. http://www.testdna.pl/badanie-przyczyny-poronienia/

Gość gość
Też radzę od genetyki...

Gość gość
Najpierw zacznij od badania nasienia u męża a sobie zbadaj hormony to taka podstawa, ( może być jakaś bakteria w nasieniu, lub słabe plemniki, ty możesz mieć niedobór progesteronu lub za wysokie tsh ) potem genetyka i immunologia plus choroby typu mykoplazma, chlamydia itp. A po 2 poronieniach badanie kariotypu jest na nfz tylko musi cie lekarz skierować.

Gość gość
To prawda genetyka, chlamydia myko oraz uroplazma, inne weneryczne, oraz tarczyca

Gość gość
zrób koniecznie badania w kierunku złej krzepliwosci

Gość gość
sprawdź czy dziecko nie miało wad genetycznych. Takie badanie laboratoria genetyczne wykonują na materiale poporonnym. Bardzo często to z tego powodu roni się ciążę, a nie z jakiejś przyczyny u rodziców.