Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sloiczek to 1 porcja?

Polecane posty

Gość gość

mam dziecko 8msc i jak widze w sklepach te sloiki dla dzieci w przedziale 6-10msc to wydaja mi sie bardzo duze jak na jedna porcje. gotuje sama, ale moje dziecko nigdy jeszcze nie zjadlo na raz tyle co by bylo w sloiku - zazwyczaj zje polowe tej objetosci. czy taki sloik to odpowiednia ilosc jedzenia na jeden posilek? jezeli tak to jak zaczecic dziecko do jedzenia wiecej? przeciez na sile nie bede wciskac.

Gość gość
Małe słoiczki tak. Duże słoiczki dzieliłam na dwie porcje.

Gość gość
Duże to dwie porcje.

Gość gość
tu autorka. sloiki o ktorych pisze maja 190g. to sa male czy duze?

Gość gość
Moja córka zjada półtora takiego słoika na raz (zaczęłam jej sama gotować bo się tym wogile nie najadala ). Ma 10 miesięcy plus taki sam słoik na deser

Gość gość
Mój syn w wieku 7 miesięcy zjadal cały duży słoiczek, a po pół godz dojadal cyca ;) ale każde dziecko jest inne i dla jednego słoiczek to mało, a drugiemu ciężko wcisnąć mała porcje.

Gość gość
No moja tak samo cały słoik i po pół godziny głodna musiałam dac mleko jeszcze. Zaczęłam sama gotować i w końcu się najadala jedna porcja bo dalam wiecej warzyw a mniej wody

Gość gość
to mnie troche zmartwilyscie. nie wiem jak zachecic synka do jedzenia. diete ma rozszerzana juz od 3 miesiecy, je niby te 3 posilki stale dziennie, ale i tak jest na cycku po kazdym posilku, bo wiem ze nie zjadl duzo. jak skonczy roczek to idzie do zlobka a tam przeciez nikt sie nie bedzie przejmowal jak nie zje. mamy z cyckiem tez nie bedzie. kurcze nie wiem co zrobic. :(

Gość gość
Nic na siłę, nie ma co pchać dziecku całego słoika, skoro nie chce. Inna sprawa: zupki w słoiczkach są bardzo gęste, nikt normalnie nie gotuje tak gęstej zupy. Aaaa i słoiki około 200 gram to duże słoiki. Moja córka dość długo zjadała połówkę porcji.

Gość gość
Ale do roczku ma jeszcze czas. Moja zanim zjadła cały słoik to minęło pięć miesięcy od rozszerzenia diety. Aha i mały pewnie wie że i tak dostanie cycka więc pewnie dlatego się nie przykłada do jedzenia. Radzulabym dawać cycka rzadziej np dwa razy dziennie