Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to nie wydaje się Wam śmieszne

Polecane posty

Gość gość

....człowiek ma ułożone życie, dom, dzieci pracę - partnera / partnerkę, z którym się jest już wiele lat razem i nagle się pojawia ktoś obcy, dla którego jakiś wewnętrzny głos każde to wszystko zostawić ? Nagle obca osoba staje na drodze i my sami dla siebie stajemy się wrogami , bo walczą w nas dwa głosy, zupełnie przeciwstawne - głos rozumu i serca. Naturalnie zazwyczaj wygrywa rozum, ale czy nie sądzicie, że to śmieszne, jak człowiek sobie zda z tego sprawę ? Że jakaś wewnętrzna siła, nieproszona, zrodzona w nas samych, każe nam zostawić dorobek życia dla obcej osoby. To tak jakbyśmy zastanawiali się i bili z myślami czy skoczyć do kotła z gotującą wodą, czy może zostać na boku i nie skakać patrząc z bezpiecznej odległości. Po prostu zastanawia mnie i bawi, że takie dziwne myśli i pragnienia rodzą się wludziach samoistnie.

Gość gość
Tez mnie to dziwi, tymbardziej ze znalazlam sie w takiej sytuacji. Trzeba przeczekac i zobaczyc co czas przyniesie.

Gość gość
Tez tak mam i czas ma niewiele się zdal. U mnie to 3 lata ..a uczucia jak byly tak są

Gość gość
brokeninside87 dziś był obcy, ale związanie się z nim nie wymagało poświęceń, bo nie było żadnego głosu ani konfliktu serca z rozumem. Dlaczego budujesz coś przez lata z kimś, komu ufasz, a nagle jakiś głos Ci podpowiada, żeby dokonać samodestrukcji dla niepewnego jutra ?

Gość gość
bo człowiek pragnie emocji ,jak jest nudnawo zaczyna być niespokojny

Gość gość
Kiedyś dawno temu po przeczytaniu X książek klasyki i obejrzeniuy np. "Nocy i dni" też się strasznie bałam, że mnie może coś takiego po wielu latach małżeństwa spotkać. Czy to byłby sygnał, że jednak to nie jest prawdziwa miłość? Straszne.

Gość gość
a czy to takie romantyczne oglądać ukochaną osobę 24/dobę bez wytchnienia,kisić się w jednym mieszkaniu ,w łóżku każdej nocy,przygniecionym obowiązkami itd. NIE to wasz wybór że nadejdzie potwór i pomniejszy podniecenie, zainteresowanie ,zgładzi tęsknotę napalenie ,tym bardziej że kopulujecie zawsze gdy wam się chce a nawet jak się nie chce,to gdzie to nakręcające pożadanie niedosyt