Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 23

Polecane posty

otulona_snem dziś nie kazdy,tylko ten u zloba,alboi zagraniczny cwaniaczek z kasa x x Dokładnie. Masz szmal to kupujesz fabryke. Nie masz to kupujesz bułkę. Tego uczył Balcerowicz m.in. Ale możesz np zaryzykowac. Jak Hajdarowicz. Wziąć kredyt i kupić pół osiedla w Nowej Hucie, a potem, drogo sprzedać "na sztuki"... I zarobić.

otulona_snem dziś a co mnie obchodzi przed wojna,Kluska przed wojna tez komputerami sie nie zajmowal,popatrz co sie stalo z vw po wojnie,wielki biznes zaczyna sie od malych rzeczy,polecam film o tworcach apple x x Widziałem dwa razy...:D Co się stało? Ano włąśnie. Naprodukowali wiele w czasie wojny, dopracowali technologię i zaczęli robić interes. Mówisz co cię obchodzi przed wojną... Ale to ty napisałaś o autach dla ludu. To było przed wojną.

Gość gość
gość dziś Balcerowicz nie był twórcą OFE jednak mocno skrytykował poczynania rządu w sprawie rabunku funduszy na rzecz bankrutującego ZUSu. Na YT możesz wysłuchać jego wykładów również w temacie funduszy emerytalnych.

Gość gość
mozesz sobie nawet postawić kapliczkę ku czc***ana balcerowicza i codziennie stawiać tam świeże kwiaty. twoja sprawa. niestety prawda jest zupełnie inna. balcerowicz był strażnikiem zabezpieczającym interesy uwłaszczających się na prlowskim majątku komunistów i tyle. x bajeczki o tym jak to polska gospodarka "rozbuchała się za bardzo" to opowiadaj naiwnym którzy nie mają pojęcia o ekonomii. a już nazywanie człowieka który to robił (czyli manipulował gospodarką) LIBERTARIANINEM to już szczyt zakłamania. w polsce po prostu zaczęła powstawać normalna klasa średnia. ludzie zaczynający drobne biznesiki w garażach i na polowych łóżkach zaczynali zarabiać coraz poważniejsze pieniądze więc trzeba im było złamać kręgosłupy żeby nie zagrozili komunistycznej nomenklaturze która nie potrafiła nic wytwarzać a tylko kraść. i to zrobił balcerowicz - zniszczył powstające bogactwo narodu wysokimi stopami procentowymi i podatkami i dzięki temu to nomenklatura doszła do dużych pieniędzy i stała się "rekinami biznesu" w polsce.

Hitler potrzebował dobrego terenowego samochodu dla wojska. I Porsche mu taki samochód zmaścił. Dla narodu był to samochód dla ludu a naprawde samochód był dla wojska.

otulona_snem dziś a jak sie bedzie zlodziejstwo na Narodzie usprawiedliwiac to nigdy w danym kraju dobrze nie bedzie,wklejalam ostatnio cytat z Talmudu polecam sie zapoznac x x Tylko, że to w sporej części nie było złodziejstwo. Zostało tak generalizowane przez twoich ulubionych pierdzistołków. Oczywiście, że przy takich przemianach skorzystało na tym wielu cwaniaków i złodziei. Ale to jest tylko koszt przemian.

zniszczył powstające bogactwo narodu wysokimi stopami procentowymi i podatkami i dzięki temu to nomenklatura doszła do dużych pieniędzy i stała się "rekinami biznesu" w polsce. x x To następne hasełka pierdzistołkowni...

Gość gość
gość dziś Balcerowicza wysłano na Ukrainę.Za Wołyń! Za UPA ! x Ukraińcy mają szczęście, gdyby Ukraina skorzystała z jego rad, wtedy w kilka lat przegoniłaby Polskę w rozwoju gospodarczym. Jednak mam spore wątpliwości co do Ukraińskich polityków, jest tam zbyt wielu mentalnych komuchów marksistów, którzy nie widzą innej możliwości niż centralne planowanie.

Gość gość
"Takim państwem są np Chiny teraz. Pomyśl przez chwilę." x czyli to dlatego chiny rozwijały się w tempie kilkunastu procent rocznie a teraz "w czasie kryzysu" jest to coś koło 7 procent. bo NIE MIAŁY BALCEROWICZA który nas przed tym STRASZLIWYM LOSEM URATOWAŁ. dziękujemy ci PROFESORZE. co my byśmy bez ciebie zrobili?

Gość gość
Tak tak .Wszystko im sprzeda za bezcen jak u nas a potem ucieknie

Gość gość
wtedy to Matka Najśw. tak odpowiedziała Wandzie: "Tak, Polska niegdyś wyróżniała się nabożeństwem do mnie - to też serdecznie ją kocham. Pod moją opieką wzrastała. Nieprzyjaciół nawet silniejszych, zwyciężała. Jej oręż wsławił się wobec całego chrześcijaństwa, gdy szła do boju pod moim hasłem. Skoro otrzyma niepodległość, to niedługo powstaną przeciwko niej dawni gnębicie/e, aby ja zdusić. Ale moja m/oda armia, w Imię moje walcząca, pokona ich i odpędzi daleko i zmusi do zawarcia pokoju. Ja jej dopomogę. Dostaliście się do niewoli wskutek niezgody wewnętrznej i sprzedajności wielu waszych rodaków. - Rozebrali was na kawałki, ale Pan Bóg na moją prośbę (Matki Boskiej) tego rozbioru nie zatwierdził. Zbliża się czas, że sprawiedliwość Boska upokorzy chciwość zaborców waszych, tępicieli wiary katolickiej i nabożeństwa do Serca mojego Syna. Oni upadną, a Polska na moją prośbę będzie wskrzeszoną i wszystkie jej części będą złączone. Ale... niech strzeże wiary i nie dopuszcza niedowiarstwa... zdrady... niezgody i lenistwa, bo te wady mogą ją na powrót zgubić i to... na zawsze!

Gość gość
"To następne hasełka pierdzistołkowni... " x i twojej wiary w świętość balcerowicza i słuszność "schładzania gospodarki zeby się za bardzo nie rozbuchała" to nie zachwieje. SŁUSZNIE.

Gość gość
czyli to dlatego chiny rozwijały się w tempie kilkunastu procent rocznie a teraz "w czasie kryzysu" jest to coś koło 7 procent. hahaha zapomniałes dodac, ze bazująć na niewolniczej pracy chińczyków

Gość gość
"mocno skrytykował poczynania rządu w sprawie rabunku funduszy na rzecz bankrutującego ZUSu." x natomiast nie skrytykował podniesienia vatu, zamrożenia kwoty wolnej w picie i innych podatków. i pewnie nie ma to nic wspólnego z tym że od kwot zgromadzonych w ofe rozmaici banksterzy kasowali sute prowizje (która po zabraniu tej kasy do zusu im uciekły) a od vatu żadnych prowizji "rynki finansowe" nie kasowały :D

Gość gość
"zapomniałes dodac, ze bazująć na niewolniczej pracy chińczyków " x od kiedy to w chinach jest niewolnictwo? chiny zostały przez shatyna przywołane jako przykład tej gospodarki której "nie schłodzono" i ona teraz tak nisko upadła. to przypomniałem wszystkim jak wygląda ten "chiński upadek".

Gość gość
gość dziś Czy ty wiesz w jakich warunkach Balcerowicz musiał pracować po bankructwie komuny? Z każdej strony otoczony mentalnymi komunistami, którym wydawało się, że tylko centralne planowanie z PRLu jest środkiem realizacji celów gospodarczych. Gdy był wicepremierem w rządzie AWS-UW przygotował ustawę obniżającą podatki jednak Kwaśniewski jej nie podpisał. Mentalna komuna musi wymrzeć, inaczej nie ruszymy z miejsca.

Gość gość
Byl przez wiele lat czlonkiem partii komunistycznej Skutki jego reform widać w postaci ruin setek fabryk do dziś. Nie wszystkie musiały upaść. Rządy innych krajów szczególnie Niemiec pomagają firma mającym widmo bankructwa Wyrządził Polsce wielką krzywdę.

Gość gość
"Z każdej strony otoczony mentalnymi komunistami, którym wydawało się, że tylko centralne" x i bohatersko jak roland walczył z nimi o to żeby zamiast centralnie zarządzać wzięli to wszystko za bezcen do własnych kieszeni. dobrze że nie poległ w tej walce. dzięki jego walce nawet taki "przedsiębiorca" jak jerzy urban był przez pewien czas na liście 100 najbogatszych polaków. tak biznesowo uzdolnieni byli ci "mentalni komuniści".

Gość Myrevin
Balcerowicz w normalnym kraju powinien dostać strzał w potylice za to co zrobił, oczywiście nie tylko on, on sam nic by nie zrobił. Biurokracja się cały czas rozrastała przez wszystkie rządy więc i Balcerowicz przeciw tej biurokracji nie zrobił, a wręcz odwrotnie.

To idź Shatyn do banku i poproś o kredyt na zakup połowy osiedla. W latach tzw transformacji kasę ba zakup mieli ludzie z układu komuny, złodzieje i mafia.

Gość balcerowicz won
"Jak ja was k...y nienawidzę!".

Gość gość
Jak ja was k..y nienawidzę I jak ja wami k...y gardzę Jak ja się za was k***y wstydzę Gdy za granicę czasem zajrzę Jak ja się wami k...y brzydzę Jak ja was dobrze k...y znam Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam To wszystko czego się dotkniecie Od razu obracacie w pył Szarańcza przy was to jest bajka Bo cały kraj już zgnił Rozpasłe mordy, krzywe ryje K...stwo wszędzie tam gdzie wy Jak ja was k...y nienawidzę Jak do was bym z kałacha bił A nawet jak wam plunąć w twarz To wy mówicie że deszcz pada J...a wasza partia mać Co mi ojczyznę okrada Nadejdzie kiedyś taki czas Za wszystko k...y zapłacicie W helikoptery wsadze was I nigdy już tu nie wrócicie

gość wczoraj "zapomniałes dodac, ze bazująć na niewolniczej pracy chińczyków " x od kiedy to w chinach jest niewolnictwo? x x x Tym pytanie myrevinie, dałeś dowód na swój kompletny brak wiedzy....:O

DKNY dziś To idź Shatyn do banku i poproś o kredyt na zakup połowy osiedla. W latach tzw transformacji kasę ba zakup mieli ludzie z układu komuny, złodzieje i mafia. x x On miał spory majątek a więc mu dali. Mnie by nie dali....:O

Jarosław Kaczyński uważa, że traktat lizboński jest zły i należy go zmienić. W 2009 roku, kiedy traktat podpisywał śp. Lech Kaczyński, mówiąc przy tym o zmianie jakościowej, jaką wnosi ratyfikacja umowy, prezes PiS miał inne zdanie niż obecnie. Co wtedy mówił? x Warto... http://tnij.org/cznwst8 x :D:D:D

O schładzaniu gospodarki... x Mamy dwie możliwości. Pierwsza, to utrzymać dotychczasowy trend (szybkie tempo wzrostu popytu wewnętrznego, PKB, dochodów i spożycia) i ostry kryzys w ciągu roku, który doprowadzi do recesji, czyli realnego obniżenia poziomu PKB i naszych dochodów. Druga, zahamować wysokie tempo wzrostu i wprowadzić korektę negatywnych tendencji powodujących pogłębianie się nierównowagi. Taka operacja trwałaby około roku. Jeżeli jednocześnie udałoby się poprawić funkcjonowanie przedsiębiorstw (szybsza prywatyzacja!), w ciągu dwóch lat naszego wieku powrócilibyśmy do tempa wzrostu 5-6 proc. rocznie. x Całość: http://tnij.org/9fa6kck

Wysoki kurs franka szwajcarskiego utrzymujący się od chwili ogłoszenia wyników referendum w sprawie Brexitu, wywołuje nerwowość frankowiczów, którzy znowu muszą płacić wyższe raty kredytów. Już w czwartek mija obiecany przez Andrzeja Dudę termin złożenia do Sejmu prezydenckiego projektu ustawy frankowej, ale szanse na dotrzymanie go są niewielkie. x - Trudno mi w tym momencie odnieść się do tego zapewnienia. Jeśli będzie jakaś decyzja w tej sprawie, taką informację przekażemy. Nie jest mi znana ta data - usłyszeliśmy w poniedziałek od pracowniczki biura prasowego Kancelarii Prezydenta. x Całość: http://tnij.org/tf8v83v

– Chcemy stworzyć polską agencję ratingową, głównie dla przedsiębiorstw średniej wielkości – powiedział dziś rano Mateusz Morawiecki, wicepremier i minister rozwoju. Za jej stworzenie będzie odpowiedzialna Giełda Papierów Wartościowych i Polski Fundusz Rozwoju. – Rząd będzie musiał przekonać firmy, by korzystały z agencji lub wprowadzić taki obowiązek. Plan Morawieckiego nie wykroczył poza studium power pointa – skomentował Andrzej Sadowski, prezes Centrum im. Adama Smitha. x Całość: http://tnij.org/y604qts x x :D:D:D

Gość gość
"w ciągu dwóch lat naszego wieku powrócilibyśmy do tempa wzrostu 5-6 proc. rocznie." x no i kiedy nastąpił ten "powrót" do "wzrostu 5-6 proc rocznie" po słynnym "schładzaniu"? bo o ile dobrze pamiętam to nigdy.