Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwój chłopca 38 miesięcy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytania: czy to normalne, że dziecko w tym wieku zna literki, liczy do 13 i zna sporo piosenek oraz wierszyków (Lokomotywa, Leń, Kaczka Dziwaczka)? Wychwytuje wszelkie odstępstwa, różnice na obrazkach (nie bardzo prostych) i zapamiętuje wszelkie informacje często po pierwszym poznaniu. Nie chwalę się i nie żalę, ale ciekawi mnie, jak mają wasze pociechy z zapamiętywaniem tekstów, logicznym myśleniem?

Gość gość
38 mcy? Kuzwa, 3 latek znaczy sie. Ogarnij sie bo ci sie macierzynswto na mozg rzuca. Jak na 3 latka to normalnie sie rozwija.

Gość gość
Moj maly w tym wieku liczyl do 20-tu. A geniuszem zadnym nie jest.

Gość gość
Normalne. Moj tez znal slowa piosenek, wierszyk i liczyl do 10 .

Gość gość
do egzorcysty z gnojem

Gość gość
do egzorcysty z gnojem X Haha, predzej z toba ;)

Gość gość
Mój trzylatek potrafił to samo. Trzylatek, a nie 38-miesięczniak....

Gość gość
Moim zdaniem normalne, ale swiadczy o bystrym dziecku. Moje dziecko poznalo alfabet majac 4 lata, podobnie liczenie do 20. Byłam w szoku gdy dzieci w zerowce nie potrafiły tego co mój 3latek. Obecnie moje dziecko uczy sie świetnie w podstawówce wcale nie uczac sie w domu.

Gość gość
Tu autorka. Niech będzie trzylatek. Wyrażając się w miesiącach chciałam wykazać, że bliżej mu do trzech niż czterech lat. Dla mnie oczywiście jest trzylatkiem. Dziękuję za wpisy.

Gość gość
Tez padlam po przeczytaniu tego 38 miesiecy.

Gość gość
Bystry, ale nie jakiś geniusz. Rozwijaj to, w czym jest dobry. Mój wybitnie interesował się literami i wieku 4 lat zaczął czytać. Nic na siłę, ale możesz wykorzystać literki na magnes i układać słowa. Czytaj dziecku, to na pewno zaprocentuje.

Gość gość
Przecietne dziecko. Ale autorka uwsteczni jego rozwoj jak bedzie go traktowala jak niemiwlaka i podawala miesiace. Juz widze temat- mam geniusza-57 miesiecy :-) hehe

Gość gość
Tu autorka. Przepraszam, jeśli wprowadziłam zamieszanie, ale świetnie dziewczyny liczycie;) Dziecko z kwietnia 2013 - tak powinnam napisać albo, że 3l 2mce. Niemniej widzę, że sposób wyrażenia przeze mnie wieku dziecka - może niezbyt fortunny - zajął większość z was bardziej niż moje pytania...

Gość gość
Aaaaa, bo jakby byl porownany do czterolatka juz by nie byl taki genialny??

Gość gość
Napisz jeszcze ile tygodni i ile dni, to ma ogromne znaczenie

Gość gość
bo to kafe, nie oczekuj za wiele;) mądry chłopiec, wg mnie jednak rozwinięty ponad przeciętnie mój ma tyle co twój i np w sklepie wie co i jak, na placu zabaw, z tabletem, ale nie skupi się na czytaniu, ba - nawet sam nie je łyżką ;-P

Gość gość
Zadalas pytanie- czy to normalne... Spodziewalas sie,ze nienormalne,wybitne?

Gość gość
Ponieważ urazil mamy dzieci ktore mając 6l nie potrafią powiedzieć gdzie mieszkaja czy chodziły do przedszkola czy też przedstawić sie z imienia i nazwiska.

Gość gość
Bystrzak. Mam syna i córkę i patrząc po nich oraz po dzieciach znajomych to do nauki intelektualnej, że tak powiem, pierwsze są dziewczynki (częściej, nie zawsze), więc skoro mowa o trzyletnim chłopczyku to brawo dla niego i dla ciebie.

Gość gość
Przegielas z tymi miesiacami.

Gość gość
Do jakiego wieku bedziesz podawac ilosc miesiecy? 40 miesiecy? 50 miesiecy??? Wiesz, powyzej 12 miesiecy to juz rok. Skoro matka taka tepa sprawdz czy ci dziecka w szpitalu nie podmienili, skoro masz wybitnie madrego trzydziestoosmiomisieczniaka.

Gość gość
Tu autorka. Ciekawe ile było by wpisów, gdybym napisała o dziecku t-r-z-y-l-e-t-n-i-m i w ogóle w którą stronę rozwinąłby się wątek. Już się nie dowiem. Dowiedziałam się za to o sobie, że mam się ogarnąć i że coś mi się rzuca na mózg. btw: a gdzie napisałam, że mowa o moim dziecku? A więc jakie macierzyństwo gościu z 22:52 Ech kobiety: jad, zawiść i mało merytorycznie. To jest właśnie kafe w pigułce. Dobranoc.

Gość gość
Nie znam szesciolatka, ktory by nie znal podstawowych danych o sobie- ponioslo kogos..

Gość gość z miasta
Brawo dla autorki! Wszystko i na temat:) Ma dziewczyna rację. Twój czy nie ale ogarnięty ten chłopczyk.

Gość gość
Nie chwalę się i nie żalę, ale ciekawi mnie, jak mają wasze pociechy z zapamiętywaniem tekstów, logicznym myśleniem? x Tak napisalas. Sorry ze wiekszosci wydalo sie logiczne ze piszesz o swoim dziecku... przestan odwracac kota ogonem.

Gość gość
Dla mnie oczywiście jest trzylatkiem. X Tutaj tez sugerukesz ze piszesz o swoim dziecku.

Gość obserwuję i nie wierzę
A wy swoje. Może być jej bratankiem albo wychowankiem czy sąsiadem i DLA NIEJ będzie trzylatkiem, a DLA WAS chciała być precyzyjna. I powiem jeszcze, że dobrze że to uściśliła, bo w tym wieku jednak robi różnicę 3 a 4 lata - toż to 1/4 życia dłużej. Ale wy swoje, bo tak napisała. Mimo że już się stuknęła w piersi. Co ma jeszcze zrobić???

Gość gość
Nic nie ma robic. Tylko teraz odwraca kota ogonem, mimo we dobrze wie ze pisze o swoim dziecku...

Gość obserwuję i nie wierzę
Ale jakie to ma znaczenie w dyskusji?

Gość gość
Tym bardziej nie będąc rodzicem mogła walnąć z tymi miesiącami, nieprawdaż? Ależ wy zawistne. Matki...