Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak z tymi tabletkami

dziewzyny, czy zaszłyście biorąc tabletki anty? bo ja już paranoi dostaje

Polecane posty

staram się zabezpieczac najlepiej jak się da by nie zajść w niechcianą ciążę, dlatego biore tabletki i wraz z partnerem stosujemy dodatkowo stosunek przerywany, jak już dochodzi we mnie to jedynie 2/3 dni przed okresem teraz pod wpływem emocji, długiej rozłąki doszedł we mnie w 21dnia cyklu (cykl trwa 28 dni, okres ma się pojawić 3 lipca, a ostatni był 05.06) Pani ginekolog po zbadaniu mnie powiedziała, że tabletki świetnie działają i że nie powinnam się martwić (sprawdziła to po 6 miesiącach brania, a następnie po roku, wszystko było jak w najlepszym porządku) jednak ja mimo wszystko mam obawy :o wiem, że bardziej powinnam brać pod uwagę słowa Pani ginekolog, jednak chce Was o coś spytać, a mianowicie: czy któraś z Was zaszła w ciąże biorąc tabletki? czy też kochaj się w "dniach płodnych" nadal nie zaszłyście w ciąże?

Gość gość
Brak 100% antykoncepcji.Jak się bzykasz zawsze możesz zaciążyć.Jest przyjemność,jest niepewność

temat jest kierowany do kobiet które zabezpiaczają/zabzpieczały się tabletkami jak sprawdzałam to jakbym już miała te dni płodne to w dniach 11-17 w cyklu zdarzyło mi się też że raz dopiero w 3 miesiącu miałam okres, poszłam wtedy do Pani dr i właśnie powiedziała, że po prostu mój organizm bardzo dobrze reaguje na tabletki i czasem może się zdarzyć że będę miała "miesiączki bez krwi" taka sytuacja jeszcze raz się zdarzyła ufam Pani Ginekolog, bo jest świetna jak cos się dzieje od razu reaguje, dba o swoich pacjentów, jednak wiem, że zdarzają się takie orzeszki co jednak zajdą w ciąże

Gość gość
dziewczyno ty nie masz pojecia o antykoncepcji , jakie dni plodne ? podczas brania tabletek nie ma dni plodnych , a krwawienie to nie miesiaczka

tak wiem ze w czasie brania tabletek nie ma dni płodnych, jednak zdarza się że kobiety zachodzą mimo że biorą tabletki, czyli że u nich te dni musiały wystąpić

Gość gość
10:57 krawnienie to miesiączka, oczyszcza się macica w taki sam sposób jak u kobiet nie biorących tabletek. Stosując antykoncepcję w tej formie, zakładając , ze robisz to tak jak trzeba nie znajdziesz w ciążę . nie masz dni płodnych, czy tez nie płodnych bo nie uwalnia się jajko ;)

zawsze je biore o tej samej porze (jednak zdarzyło mi się 6/7 razy gdy wziełam 1h później) no a raz to nie wiem jakim sposobem ale 2 wziełam... ale lepsze to niż żebym zapomniala

Gość gość
Możesz spoznic się nawet i 12h, poziom hormonów w tym czasie się nie zmieni. Nie wolno brać 2 tabletek na raz, to groźnie dla ciebie i lepiej pominąć jedna dawkę niż wsiąść 2, wtedy oczywiście powinniscie użyć gumki. Moim zdanie ciąża jest baaaardzo malo prawdopodobna. Nie znam osobiście kobiet które biorąc tabletki żądzy w ciążę. Ja mam 25 lat 7 stosuje tabletki, final zawsze ww mnie, pomijając te dni zaraz po krawieniu i dzieci nie planowanych nie mam :)

gość dziś dziękuj***ardzo za odpowiedź właśnie najbardziej mi zależało żeby wypowiedziały sie kobiety którą biorą tabletki :) szczerze powiem, że mnie uspokoiłaś i czuje się juz pewniej ;) x o tym że wzięłam 2 tabletki poinformowałam Panią dr powiedziała że jak to tylko raz to nic sie nie stanie, byle żeby to się nie powtarzało i żeby jak coś to była to tylko 1 nadprogramowa tabletka, nie więcej

Gość gość
nie dawno na forum pisala dziewczyna , brala tabletki anty i byla u ginekologa i on stwierdzil owulacje czyli moglo dojsc do zaplodnienia podczas brania tabletek anty

Gość gość
Dziewczyno ty najlepiej zaklej dziurę/pizę/i bedziesz miała spokój.