Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim18

Co to może oznaczać?

Polecane posty

Gość Anonim18

Dzień Dobry, chciałam się zapytać, co może oznaczać przeźroczysty śluz, który wydobywa się z pochwy? Moje miesiączki zawsze były uregulowane, jednak nigdy nie miałam takiego śluzu, a przynajmniej nie było go aż tyle aby zwracał on moją uwagę, teraz jest go na prawdę sporo. Zaczęło się to prawie 2 miesiące temu kilka dni po miesiączce i po pewnej sytuacji z moim chłopakiem, konkretnie miał być to pierwszy raz (seks analny) jednak do niczego konkretnego nie doszło jedynie przez chwilę się "stykaliśmy" jednak on we mnie nie był, poczułam wtedy coś śliskiego, jednak mój chłopak wtedy nie doszedł. Śluz pojawił się kilka dni potem... robiłam testy ciążowe, dwa razy oba były negatywne, co więcej w czerwcu miałam okres, jednak śluz dalej jest... Sama doszukuję się objawów ciąży, cały czas mnie mdli lub boli żołądek, jednak myślę że to bardziej jest na tle nerwowym... Warto wspomnieć, że jakieś nie całe 4 miesiące temu byłam na badaniach u ginekologa, który powiedział że wszystko jest w porządku.

Gość gość
jeśli jest rozciągliwy to jest to pewnie śluz płodny. Poczytaj sobie.

Gość Anonim18
Czytałam już dużo na ten temat, jednak wszędzie pisze że występuje on w dniach przed i po owulacyjnych. U mnie jest trochę inaczej... Fakt pojawia się kilka dni po miesiączce, jednak trwa on praktycznie nieustannie do następnej....

Gość gość
A jak długie masz cykle

Gość Anonim18
cykle zawsze u mnie trwały ok 28 dni... przez jakiś czas trochę miałam zachwiania o kilka dni, dlatego byłam u ginekologa... Powiedział że to tylko najprawdopodobniej stres. Od tamtego czasu znowu mi się mniej więcej unormowały i mam około 28 dni. Cykl przed ostatnim okresem trwał 27 dni...

A ile masz lat? Moim zdaniem ciąży nie masz się co obawiać. Jeśli jesteś młodą dziewczyną, to Twój organizm jeszcze się reguluje i taki śluz to absolutnie nic patologicznego. Gorzej, jeśli śluz miałby biały kolor, był z grudkami, albo miał nieprzyjemny zapach. Jeśli śluz jest przezroczysty - nie ma powodów do obaw moim zdaniem.

Gość Anonim18
Jestem osiemnastoletnią osobą...

Gość Anonim18
Dziękuję.

Gość gość
Zastosuj przez tydzień Lactovaginal, normalizuje on ilośc i jakość wydzielanego śluzu z pochwy, przywraca fizjologiczne pH i chroni przed infekcjami intymnymi.

Gość Ewelina PE
Warto skonsultować się z lekarzem w takiej sytuacji. Możesz też wykonać testy , np. na zakażenia bakteryjne bez konieczności wizyty u lekarza. Takie testy zamówisz tutaj: http://e-wenerolog.pl , badania są wykonywane w laboratorium w Gdańsku, a wyniki są dostarczane drogą pocztową. Jeśli masz obawy przed ujawnianiem tożsamości -można wykonać badania anonimowo.

Gość gość
Warto zasięgnoąć porady ginekologa ja jak mam wpliwosci to ide do swojego gina z http://inter-med.pl/ i wszystko już wiem.

Gość gość
Kup w aptece Lactovaginal, to jest lek stosowany w leczeniu upławów, przywraca właściwą ilość i jakoś śluzu, a poza tym chroni przed infekcjami.