Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem do pupy ŚWIADOMY wybór

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do dziewczyn, które ŚWIADOMIE wybrały krem do pupy dla dzieci, które zapoznały się ze składem itd, a nie zaufały marce/ reklamie. Jaki krem polecacie? Wiem, że dobry jest Linomag, ale trochę jak dla mnie za drogi :( Czy znalazłyście może jakiś tańszy zamiennik? Stosowałam przez chwilę krem z rosamana, cena jak dla mnie odpowiednia, ale krem moim zdaniem jest za gęsty, mógłby mieć bardziej balsamiczną konsystencję. Czekam na wasze opinie.

Gość gość
Ja stosuję tylko linomag. Wg mnie jest najlepszy i dużo tańszy od bepanthenu.

Gość gość
A w jakim wieku masz dziecko? Bo ja tak prawdę mówiąc nic nie używam w ciągu dnia, nie ma takiej potrzeby. Na noc używam odrobinę Linomagu, więc tak wiele go nie wychodzi, a jak zdarzy się jakieś zaczerwienienie to wtedy niebieski krem z Rossmanna (ten z cynkiem, jest tani i u mnie skuteczniejszy niż Sudocrem).

Gość gość
Alantan. Jest tani i mój roczny syn nie miał nigdy żadnych odparzen

Gość gość
Linomag albo Alantandermoline.

Gość gość
Uzywalam sudocrem teraz mam krem z Ziaji - tanio i b.dobrze

Gość gość
Używałam alantanu.

Gość gość
Świadomie wybrałam maść pośladkową (pieluszkową). Skład masz w internecie, robi się ją w aptece. Jeśli będziesz miała receptę od pediatry to zapłacisz gorsze, najlepiej zrobić od razu ilość podwójną. Maść jest rewelacyjna, używam jej od pierwszych dni córki, w szpitalu dostała odparzeń i poleciły mi ją położne, mówiąc, że same takiej używają dla dzieci i nie tylko zapobiega odparzeniom, ale też wyleczy jeśli jakieś są. Do tego świetnie się zmywa, nie ma ryzyka, że jak dasz ciut za dużo to nie domyjesz. Od tamtej pory nie miałam problemu ani razu z odparzeniami, nawet przy jelitówce względnie dobrze poszło.

Gość gość
linomag za drogi? to zobacz na cenę bepanthenu...

Gość gość
zamiennik sudokremu - flodomax

Gość gość
Jak nie ma odparzeń to nie trzeba używac, ja nie używałam. Jak dziecko było malutkie to miało odparzenia, ale wtedy i tak żaden krem nie pomagał, tylko woda i mydło przy każdej zmianie pieluchy, ewentualnie jak juz było źle to tormentiol, kremy tylko pogarszały sprawę:(