Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pożegnanie z pieluszką 3 latka.

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś ma podobny problem, że 3 latek nie kontroluje swoich potrzeb? Wie o co chodzi, mówi, że chce do nocnika, ubikacji i że tylko niechcący robi do pieluszki. Siki czasem sygnalizuje, kupy prawie nigdy i mówi, że nie czuje tego. Czasem sam siada na nocnik, że będzie kupa, czeka 15 minut, zniechęca się, wstaje, a za 10 minut kupa ląduje w pieluszce. Czy u kogoś jest podobnie? A od września przedszkole, nie wiem już co robić. To nie jest tak, że nie jest nauczony, po prostu nie czuje tego.

Gość gość
Może po prostu nie zakładaj pampersa i tyle. Ja tak zrobiłam ze swoim dwulatkiem. Pampersy poszły w kąt a za dwa dni sam siadal i robił. Wiadomo pralka się napracuje, ale dziecko szybko zaskoczy.

Gość gość
Odstaw pieluchę i już. Po prostu zdejmij i więcej nie zakładaj, nawet na podwórko!!! Nie ma innej metody, szczególnie przy tak dużym dziecku.

Gość gość
Dokładnie ! schowaj pieluchy...wyciągnij mopa i dobry płyn...nie ma innej opcji niestety ...tydzień czekasz i tłumaczysz jak nie idzie tydzień przerwy i od nowa ale bez pieluchy bo nie wyjdzie...kup 10 par super majtek :)

Gość gość
Ja też zamierzam zastosować taką metodę (zdjąć pieluchę i trudno), bo trochę już mi brakuje pomysłów, a córka doskonale wie, że powinna robić wszystko na nocnik, tyle, że czasem robi, czasem nie :/

Gość gość
nie rozumiem czego się boicie? ze zrobi siusiu na podłoge? albo kupe? to taka tragedia? kazda z nas to przechodzila i nie ma innej opcji. moje obie nauczyły się przed 2.mi urodzinami.Nie wyobrazam sobie kupowac i zakladac pieluch w 3. rż. raz ze koszt tych pieluch jest ogromny dwa ze przeciez ta pupa się poci!! zwlaszcza teraz. i teraz jest najlepszy czas., lepiej uczyc latem niz zimą. sciagnac pieluchę, wyrzucic wszystkie pieluchy i raz na zawsze się znimi pozegnac. nie ma kupowacnia latania po nocac bo jednak...i przygotowac się na pierwszy tydzien sikania i srania na podłogę. trudno-tylko tak się nauczy. postawic nocnik na srodku mieszkania,niech dziecko widzi go cały czas. nie bic, nie krzyczec. jak widzimy ze się kreci,ze jest nieswoje to zachecac na nocnik. trzeba poswiecic te dni. jak widzimy ze siki juz lecą, blyskawicznie sadzac na nocnik i chwalić. nieraz zrobi na podłoge-trudno. albo jest dom jak muzeum i dziecko do 10rz. stary pryk w pieluchach.