Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moi rodzice tona w dlugach

Polecane posty

Gość gość

Tata jest uzalezniony od kredytow. Maja 2 rozpadajace sie auta. Juz jednego pozycza od mojego meza. Jest uzalezniony od kredytow. Wzial np urzadzenie do spawania na KREDYT! ZA 4 tys zl! Zeby niby spawac te auta (nic z nich nie bedzie. Sa juz na zlom. To slowa mechanika). Ta ta niepotrzebna maszyne do spawania mieliby auto ale NIE. bierze kredyty np na 3 telewizory musialy byv duze i najlepsze. Kredyty ba lodowke pralke kuchenke (tylko te zrozumiem) i mase kredytow na inne rzeczy np na wesele mojej siostry!!!! Jak bylam za granica chcial tez pozyczac ode mnie. Pozyczylam 1 tys i nie moglam sie doprosic. Ale oddal. Ja nie moge ich utrzymywac. Poza tym jestem w ciazy badania to wsyzstko kosztuje. Wyprawka cesarka to kupe kasy. A ja biore tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Nie jezdze na wczasy. Jak nie bylo mnie stac na tv to nie mialam. Nie mialam laptopa teraz kupilam. Ciezko na niego zarobilam za granica. Co mam zrobic? Snil mi sie komornik. Boje sie ze odbiora im dom. I ze my bedziemy musieli to splacac. Ja sie wtedy zabije.

Gość gość
Tata nauczyl sie pozyczac. I nie obchodzi go kto to odda! 2 babcie splacaja raty. Poki zyja! Pozyczyl od jednego wujka, mojego chrzestnego 15 tys!!! Niby na remont pokoju. A bylo na zycie. I teraz mama musi to splacac. Co robic??? Tata ma 60 lat. Mama tez placi te raty. Wszystkie z babciami daly sie w to wciagnac. Szczerze mowiac balam sie isc do pracy bo wiedzialam ze bedzie ode mnie wymagal. Ale ja nie bede finansowac rzeczy typu wesele siostry czy migomat tv itd. Smartfony. MAMY SWOJE WYDATKI. jak bedzie dziecko to juz calkiem.

Gość gość
sprzedaj laptop i załóż sobie polisę ubezpieczeniową przed utratą własności aby komornik nie mógł tego (co jeszcze masz ) skasować. Oczywiście możesz rodzince tłumaczyć do rozumu i mówić o tych którzy podobnie kredytowali a teraz mieszkają w ośrodku dla bezdomnych.

Gość gość
Ja nie rozumiem dlaczego Ty miałabyś spłacać ich długi? Jesteś dorosła, masz swoją rodzinę, nie możesz spłacać długów ojca. Myślę, że należałoby jakoś teraz to wszystko zamknąć, żeby ojciec nie brało kolejnych kredytów. Jeżeli brakuje im na życie to jeżeli możesz pomóżcie, ale na zakupy/rachunki a nie telewizory i głupoty. Ja pochodzę z domu gdzie to rodzice nam pomagali i finansowali długo, żebyśmy mieli lepszy start. Nie wyobrażam sobie obciążać swoimi długami dzieci ;-(

Gość gość
chyba lepiej mieć długi niż krótki?każda kobieta to potwierdzi

Gość gość
To też nie do końca wina twoich rodziców że toną w długach. Agresywna nagonka bankowo-medialna systematycznie robi ludziom wodę z mózgu i ci bardziej naiwni wierzą ze jak wezmą kredyt będzie się im cudownie żyło. Ostatnio panuje moda na wszelkiego rodzaju badania dla emerytów, wciskając im że to wszystko jest za darmo i z troski o starszych ludzi. Samo badanie jest darmowe, ale wynik tego badania ZAWSZE pokazuje jakieś dolegliwości, na które miła pani/pan mają stosowny preparat lub aparat który wszytko wyleczy. I tu się okazuje ze trzeba podpisać umowę na kupno owego preparatu/aparatu, który zwykle jest dosyć drogi, ale zawsze oferowane są atrakcyjne raty. W efekcie ta starsza niczego nieświadoma osoba podpisuje umowę z bankiem, stając się jego klientem, a kupno byle jakiego zestawu np dla niedosłyszących jest tylko efektem ubocznym transakcji. W ten sposób emeryci są wmontowani w kredyt którego wcale nie chcieli i stają się właścicielami jakiegoś bezużytecznego przedmiotu za ogromne pieniądze. Mnóstwo ludzi jest w ten sposób okradanych. Z niewiedzy oczywiście.

Gość gość
Jeżeli to nie jest provo to Twoi rodzice są po prostu głupi. Nie pożyczaj im pieniędzy i już. Nie przekonasz, nie doradzisz, możesz tylko bronić się przed własną wpadką finansową przez ich idiotyzmy.