Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu uważacie że zadbana kobieta jest tylko gdy się maluje?

Polecane posty

Gość gość

to jak się nie maluje to od razu jest brudna i zapuszczona, bo nie nakłada pudru, szminki itd? już kilka razy słyszałam teksty typu: 1. kobieta zadbana to taka która się maluje 2. zadbaj o siebie - tekst powiedziany do dziewczyny która się myje, dba o swoje włosy, paznokcie, twarz, ciało, ćwiczy, zdrowo się odżywia, ślicznie, modnie i z klasą się ubiera ale się nie maluje 3. kobieta nie malująca się jest fleją i ma gdzieś swój wygląd takie teksty słyszałam zarówno od kobiet jak i od mężczyzn moja znajoma powiedziała mi że o siebie nie dbam tylko dlatego że się nie maluje, choć codziennie 2 razy się myje (wieczorem kąpiel, rano prysznic) a latem jeszcze biore prysznic w środku dnia, używam balsamów, 2/3 razy w tygodniu poćwicze, używam różnych odżywek, kremów, balsamów, dezodorantu oraz perfum, ubieram się odpowiednio i schludnie jednak się nie maluje więc według niej nie dbam o siebie nie mówie że wszyscy tak mówią, ale słyszę takie teksty, opinie od wymalowanych kobiet i mężczyzn nie rozumiem czemu tak uważacie, czy o zadbaniu świadczy tylko umalowana twarz?

Gość gość
Ja al nie uważam. Moim zdaniem dbanie o siebie to całokształt taki jak figura zadbana nie musi się katować co drugi dzień na siłowni ale raz dwa razy w tyg . Dla lepszego samopoczucia,oprócz tego wlosy zadbane - czyli żadne siano czy przetłumaczone z odrostem na 5 cm... no i wiadomo raz na jakiś czas manicure pedicure . O higienie nie wspomnę mycie się kremy itd.podstawa. Nie trzeba nakładać tapety i malować się mocno aby o siebie dbać. No i ciuchy schludnie dopasowane do figury.

Gość gość
Dlatego, że kobiety maja delikatna skore i bardzo rzadko kobieta - mam tu na mysli osoby po 30stce, dobrze wyglada bez makijazu. To nie kwestia tylko dobrej cery, ale skora twarzy zawsze ma jakies przebarwienia, cienie, plamy, żylki i to nie wyglada dobrze- czesto daje widok, jakby dana osoba byla chora. tak jest niestety.

Gość prawictwo pospolite 152
kobieta nie moze sie malować , bo wygląda zle umalowana sztucznie , nienaturalnie , brzydko Jak dbać o siebie zatem ? Standardowo higiena , mycie zębów .. To wystarczy , no i jeszcze odpowiednio dobrane stringi ..

Gość gość
41 os. zginelo w zamachu terroryst. w Stambule

Gość gość
15:56 Ja mam jednolity koloryt skóry, żadnych cieni zylek czy czego tam jedynie trochę piegów więc jakie ZAWSZE? :P

Gość gość
ej ale body to nie jest bielizna na upaly. wiesz jak sie z tego wykaraskac zeby oddac co godzine-dwie mocz? :D

Gość gość
ma przebarwienia i dlatego jest zaniedbana? słyszysz siebie? to czy ktoś ma plamki, żyłki, przebarwienia, to nie jego wina a taka osoba z pewnością nie jest niezadbana z tego powodu 30-latka to nie stara kobieta, ale jeszcze młoda a ty mówisz tak jakby to była 60-letnia babcia która jest już po menopauzie i większość twarzy pokrywają zmarszczki a to czy ktoś dobrze czy źle wygląda (bo ma taką, a nie inną twarz, czy też ma zmarszczki) nie znaczy że jest zaniedbany według ciebie to pewniekażda osoba która nie grzeszy urodą jest zaniedbana i taka najlepiej powinna robić sobie tapete

Gość gość
Większość osób myli zadbanie ze STYLIZACJĄ. Teraz dziewczyny chodzą z ciemnymi brwiami i mega makijażem, facetom się to podoba, ale tu chodzi o WYRAZISTOŚĆ - mam wrażenie, że to ona jest dzisiaj w cenie. Połączenie cech nawet groteskowych, patrz np. dziewczyny piłkarzy - Kapustki. -http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/EhgktkpTURBXy8zNWI1NDI5NmZkMjdmNzYzNjA5ZDM3ZjcyZTkxNzVlNC5qcGeSlQMAI80D6M0CMpMFzQMgzQHC albo rybusa -http://samiec.club/wp-content/uploads/2016/03/Zrzut-ekranu-2016-03-03-o-11.54.48-990x627.png

Gość gość
Ale co Cię to obchodzi? Taka opinia ludzi zmienia Twoje życie? Jak ktoś zerwie z Tobą kontakt bo jesteś "niezadbana" to świadczy to o Tobie czy o nim? Ruszają Cię te teksty kafeterianek, że jesteś mdła, szara, nieatrakcyjna? Mi tam wręcz satysfakcje sprawia, że takie laski potem na kafe przeżywają, ze widziały bladą laskę co nos jej się błyszczał, i że to było takie ohydne :D

Gość gość
mi to nie przeszkadza, mam gdzieś że ktoś tak o mnie mówi, ale gdy słyszę że jakaś wymalowana gruba baba mówi wysportowanej dziewczynie, która zdrowa się odżywia, dba o swoje ciało od czubka głowy do stóp, że jest zaniedbana i mówi że jest niechlujem bo nie ma makijażu to jestem zła, bo jakim prawem ona ją obraża choć sama wygląda jak hipopotam z 3kg tapety na ryju

Gość gość
W ogóle tak nie uważam, ktoś tu myli pojęcia, zadbany nie równa się wytapetowany. Na wymalowane dziewczyny nawet uwagi nie zwracam.

Gość gość
Przy takich temperaturach tapeta wygląda świetnie :D

Gość gość
Fakt, ja też nie lubię jak jestem świadkiem takiego dowalania komuś pełnego hipokryzji. Ale nic sie nie zrobi, ludzie tacy sa i będą, jedyne co to dzieciaki można edukować, uwrażliwiać, podnosić samoocenę.

Gość gość
nieumalowane kobiety wyglądają jak fleje

Gość gość
jeżeli masz idealna cerę to ok, ale na dziesiątki kobiet co znam wszystkie potrzebuja podkłądu albo chociaż kremu bb - bez tego ich cera wygląda jak zaniedbana - sina, szara, czy trądzik, bruzdki, cokolwiek.... naprawdę nie Polki nie mają ładnych cer wg mnie lekki podkłąd, krem bb czy dobry krem + puder w kompakcie to używa zadbana kobieta...

Gość gość
To kobiety kiedykolwiek w świecie były zadbane? skoro większość kobiet ma albo przebarwienia albo trądzik albo wągry albo grudki albo widoczne naczynka albo cienie albo błyszczącą cerę albo podkrążone oczy albo naturalną karnację "nie taką" albo stare blizny albo zmarszczki mimiczne...albo tysiąc rzeczy. Za przeproszeniem, jak masz grzyba na ścianie i przykryjesz go farbą to grzyb magicznie zniknie? Nie chodzi mi o porównywanie niedoskonałości cery do grzyba, tylko o logikę tego dzialania

Gość gość
czyli przez te niedoskonałości w postaci przebarwień, bruzd, krostek itd kobieta jest zaniedbana, jest fleją i ona musi nakładać makijaż? pierwszy raz słyszę taką głupotę kobieta po poparzeniu też powinna się w takim razie malować bo to źle wygląda i powinna zakrywać tą spaloną skórę głupi/a jesteś

Gość gość
up

Gość gość
tak tylko myślą pustaki

Gość gość
Taka prawda że bez makijażu dobrze się wygląda do max 25 roku życia. Max. Potem makijaż dużo pomaga jak się go umiejętnie nałoży. Nóg też można nie golic ani brwi nie regulować - po co, jak się bierze kąpiel dwa razy dziennie więc teoretycznie się jest czystym i zadbanym.

Gość gość
taki głupi kult powstał że kobieta ma się malować bo jak nie to jest brzydka, a po 30 to już się rozsypuje... tylko debile tak uważają skoro mężczyźni się nie malują i nie straszą to czemu kobieta ma to robić? makijaż niszczy cere, prześpiesza jej starzenie się, tylko bardzo dobre, naturalne kosmetyki nie szkodza ale one sa drogie, a wiekszosc kobiet kupuje tanie kosmetyki ktore bardziej szkodza niz pomagaja kobiety naturalne bez make up są śliczne, ale przez te reklamy, telewizje wiekszosc mysli ze tylko z makijażem dziewczyna jest ladna

Gość gość
Nie. Zadbana to perfekcyjnie domyta (prysznic przynajmniej raz dziennie, żeby co najmniej 2 razy, z umytymi włosami, czystymi paznokciami) ; taka, która CODZIENNIE zmienia bieliznę (także biustonosz). Bez tego nie ma mowy o zadbaniu.

Gość MagdaM87
Dokładnie, te z makijażem to czasem odstraszają, a nie wyglądają na zadbane, a wręcz przeciwnie. ja rzadko się maluję, a jeśli już to delikatnie, zwłaszcza, że muszę stosować odpowiednie kosmetyki, bo moja skóra zaraz ukarze mnie za ich nadmiar. Nawet do mycia twarzy muszę mieć odpowiednie mydło, takie: https://magvita.pl/produkty-do-mycia/192-mydlo-olej-kokosowy.html wykonane wyłącznie ze zmydlonego oleju kokosowego oraz wody oczyszczonej.

Gość gość
Kobiety bez makijazu sa zwyczajnie brzydkie. Bez makijazu to moga chodzic dziewczynki i nastolatki ale u doroslych kobiet czyli 20+ to po prostu nie przejdzie. U mezczyzn makijaz nic nie poprawia i nic nie zmienia wiec sie nie malujemy ale u kobiet sprawia ze z brzydkich albo przecietnych moga zrobic sie na ladne tak jak mezczyzni. Mezczyzni wiadomo nie kazdy jest jakims modelem ale wiekszosc jest przecietna ale wystarczy popatrzec na wybory miss i misterow. Misterxy po prostu wychodza na wybieg a miss musza byc odszykowane od gory do dolu by wygladac rownie dobrze.

Gość gość
wiekszosc przecietna? ja wiekszosc mezczyzn widze brzydkich, rzadko kiedy można na jakimś oko zawiesić a gwiazdy meskie sie nie maluja? oczywiscie ze sie maluja, makijażyści robia im podkład i podkreślają oczy (oczywiście mniej niż kobietom, ale jednak to robią!!) kobiety są ładne ale przez gazety, modele, kanony to teraz kobiety MUSZA sie malowac, bo jak nie to od razu jest brzydka, a widziałam wiele dziewczyn które bez makijażu są ładne ale przez to że nie mają podkreślonych oczu są od razu uważane za brzydkie przypominam że od wieków mówi się że to kobiety są to piękną płcią a kiedyś kobiety się nie malowały a teraz przyszły takie czasy, że kobieta maluje się bo MUSI, a jak patrze na niektórych mężczyzn to oni też POWINNI SIĘ MALOWAĆ bo co 2/3 ma zniszczoną cerę z którą nic nie robi, a co 3 nie wie co to znaczy higiena, to jest dramat

Gość gość
Według mnie te bez makijazu to kompletne przygłupy, bo ciągle wałkują w te i wewte wyższość niemaijażu nad makijażem, a wszystkim to koło tyłka lata.