Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawlo1225

Płukanie jamy ustnej

Polecane posty

Gość Pawlo1225

Witam, od niedawna noszę aparat ortodontyczny i mam problem z nie tyle z czyszczeniem ile z pozbyciem się resztek jedzenia które chowają się miedzy aparatem a zębami. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś dobry środek - może płyn albo coś w tym stylu? Pozdrawiam.

Gość gość
Ja używam płynu vitis i jest ok

Gość gość
Polecam kupic szczotkę elektroniczna +dobra pasta wybielająca z granulkami i sie powiedzie :) a Twoim fiutkiem można sie zająć?

Gość gość
Ja podobnie stale miałam ten dylemat. Wydawało mi się, że pod aparatem zostają jakieś okruchy. Poszłam więc do apteki i okazało się, że jest wiele płynów do płukania zębów, a nawet specjalne jak nosi się aparat. Zdecydowałam się na kin i jestem zadowolona. Nie mam już tego uczucia niedoczyszczenia.

Gość gość
A co to jest za płyn kin? Nigdy o nim nie słyszałam, a też noszę aparat i chętnie wypróbuję.

Gość gość
Też noszę aparat i w aptece polecili mi ten płyn kin. Nazywa się ortho kin. Jest specjalnie dla osób noszących aparat więc na pewno dużo skuteczniejszy niż inne dostępne na rynku. Ja stosuję i nie narzekam by coś z jedzonka zostawało pod aparatem ;)

Gość gość
Witam Ja stosuję orto salwia dental ,a o tym kin nie słyszałam ale pewnie wypróbuję

Gość gość
Witam. jak moja córka nosiła aparat ortodontyczny, to kupowałam jej preparaty w aptece. To było dawno temu i te płyny były, delikatnie mówiąc ostre. Najlepiej popytać farmaceuty, żeby poradził coś łagodnego. oprócz tego częste (w miarę możliwości) szczotkowanie, i już :)