Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynka565

Pomocy czy to może być toczeń rumieniowaty?

Polecane posty

Gość Martynka565

Bolą mnie stawy (różne i ciągle się zmieniają, czyli tak to wędruje), czasami gdzieś jakieś mięśnie mnie bolą, przeszkadza mi światło juz nie tylko słoneczne ale też i normalne, jak wyjdę na słońce to mnie paży skóra która jest akurat odsłonięta, ciągle mi słabo, jestem zmęczona, mam strasznie blada skórę oprócz miejsc w których jestem trochę opalona od słońca, wypadają mi włosy, chudne, mam brak apetytu, mam duszności, kluje mnie serce bardzo często, bolą mnie nerki i mam taki dziwny mętny mocz. Czy to może być toczeń? I proszę nie mówcie żebym poszła do lekarza ponieważ najpierw chce wiedzieć co mam podejrzewać.

Gość gość
Tak,w twoim przypadku to mózg już masz stoczony. Znowu yepnieta z tym toczniem będzie zamulac!

Gość Martynka565
A ty się odwal bo nie wiesz chyba jak to jest tak się źle czuć...

Gość gość
Taaa i siedz dalej na kafe zamiast do lekarza. Wiec nie przesadzaj bo guzik ci jest,jakbys faktycznie tak zle sie czula to juz bys byla pi wizycie. Az tak glupich ludzi nie ma,chyba. Temat pare dni temu był,a ty dalej radzisz sie kafeteryjnych doktorów.

Gość Martynka565
Ja mogłam wytrzymać jakoś te kilka miesięcy bo ważne żeby wiedzieć co podejrzewać i do jakiego lekarza iść. Właśnie że jest źle ludzie dookoła mówią że strasznie schudłam i marnie wyglądam. Juz byłam u lekarzy z resztą np z bólem w kolanie i ogólnym zły samopoczuciem no to podeszli do mnie od strony ortopedycznej a ja żadnych urazów nie miałam wiec dalej nie ustalono co mi jest więc próbuje chociaż ustalić co podejrzewać żeby wiedzieć do jakiego lekarza iść.

Gość gość
430 zl pakiet badań na tocznia w Synevo. ale tam się zaczyna od ANA2 potem ANA3 i cos tam jeszcze. dziwne ze nie ma w pakiecie tez ANA.