Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moje pytanie brzmi: Jesli moj chłopak skończył we mnie, a używam plastrów antykoncepcyjnych (2 plaster) jakie jest prawdopodobieństwo ze moge zajść w ciążę? Jest to moja pierwsza antykoncepcja, czy któraś z was miała taki przypadek?

Gość gość
Brak 100% antykoncepcji.Prawdopodobieństwo większe niż 6 w lotto.

No ale też nie przesadzajmy z tym prawdopodobieństwem :) Ja co prawda biorę Vibin - tabletki, ale prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest podobne - czyli tak naprawdę żadne. Zdarzają się wypadki, ale jeśli nie odkleja Ci się ten plasterek i używasz go zgodnie z ulotką, to moim zdaniem nie masz powodów do obaw :) Uszy do góry :)

Gość gość
co prawda pani ginekolog mówiła ze mozna kończyć w środku ale ja sie niestety boje dlatego dalam takie pytanie bo martwie sie troche

Gość gość
Jakieś ryzyko zawsze jest. Na wszelki wypadek możesz pójść na wizytę do ginekologa i sprawdzić czy jesteś w ciąży, np do www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej. Sama tam chodzę i mogę polecić tę przychodnie

Gość gość
Prawdopodobieństwo jest ale raczej znikome. Zrób test dla pewnosci. Przy plastarch stosuj tez osłone do antykoncepcji Harmonelle, chroni ona serce i układ krążenia przed skutkami ubocznymi antykoncepcji.

Gość adamellllka
Przy plastrach nie trzeba brać żadnej osłony bo omijają wątrobę i serce wchłaniając się przez skórę. A jak naklejasz te z mniejszą ilością hormonów to spoko, one są bezpieczne.

Gość gość
Moim zdaniem możesz być spokojna. Ale jeśli się niepokoisz, to stosujcie coś dodatkowego. Moze to być np contragel - żel plemnikobójczy.

Gość MadziaIronizatorka93
Jak mi mówią, że młodzież teraz nie ma zielonego pojęcia o antykoncepcji to po raz kolejny uświadamiam sobie, że to prawda.... Jakiś czas temu można było o tym się dowiedzieć np. tutaj: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jaki_jest_poziom_edukacji_seksualnej_mlodziezy_322238.html Ale wracając do tematu - żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności ale antykoncepcja hormonalna stosowana zgodnie z zaleceniami daje największą pewność. Co obniża skuteczność działania plastrów? Przyklejanie ich na te same miejsce, nadwaga (tak, o tym wiele osób zapomina), zbyt częste mycie (moczenie) plastra. Jeżeli naprawdę masz już taką jakby paranoję, że możesz zajść w ciążę - użyj jednocześnie czegokolwiek innego - globulki, prezerwatywy itp. Wtedy jak zajdziesz w ciążę to już będzie znak od niebios, że tak ma być - bo prawdopodobieństwo ciąży przy antykoncepcji hormonalnej połączonej z inną metodą to naprawdę z cudem by graniczyło ;)

Gość gość
Troche z innej beczki, biorr tabletki antykoncepcyjne artilla albo inaczej artizia, zaczelam.pierwsze opakowanie i mam wysyp pryszczy na linii zuchwy, tradzik.mialam juz wczesniej ale na policzkach i juz go zwalczalam ale teraz znowu powrocil, czy to efekt oczyszczenia przy tabletkach anty czy jakis inny powod, powiedzcie mi czy przy drugim opakowaniu moge liczyc ns poprawe stanu cery, mam 19 lat jestem zalamana ze codziennie musze sie malowac by to zakryc, wolalabym wygladac naturalnie i szczesliwie . Pomozcie :(((

Gość gość
Pryszcze to pierwsza oznaka że się już bzykasz

Gość gość
Moja cera przy plastrach (lisvy) zrobiła się dużo ładniejsza, tzn. czyściutka bez najmniejszych wyprysków. Antykoncepcja raczej pomaga przy trądziku.