Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jajka pękają przy gotowaniu

Polecane posty

Gość gość

- dlaczego? jak tego uniknąc, ktoś wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, trzeba posolić wodę wpierw i ogrzać lekko jajka zanim włożysz je do gotującej wody. Tzn. nie takie prosto z lodówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki... sprobuję...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spróbuj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie gotuj jajek bezpośrednio wyjętych z lodówki, tylko trochę je ogrzej. Do gotującej się wody możesz też wlać odrobinę octu, mi zawsze pomaga. I kupuj jajka ze sprawdzonego źródła, a nie z marketu (często są gorszej jakości i łatwiej pękają). Ja kupuję jajka z fermy brychcy (www.fermabrychcy.pl) i jestem zadowolona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×