Gość gość Napisano Lipiec 1, 2016 Mam 22 lata. Od kilku tygodni jestem strasznie senna i zmęczona. W moim trybie życia nie zmieniło się nic. Byłam bardzo aktywna - rower, rolki i biegi, (zawsze ponad 20 km) zumba i ćwiczenia na siłowni. Od dwoch tygodni nie mogę się zmusić nawet wyjść na spacer, nie mówiąc o jakiejś większej aktywności. Stan moich włosów pozostawia wiele do rzeczenia - wypadają wręcz garściami, są suche i łamliwe. Sucha i szorstka skóra na całym ciele - nie raz aż się ze mnie sypie. To samo jeśli chodzi o paznokcie. Łykałam witaminy ale nic nie pomogło. Popadam w jakieś dziwne stany depresyjne. Nie mam na nic ochoty. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale raz moja waga idzie bardzo w górę a raz czuje, że chudnę - moja dieta wygląda tak samo. Problemy ginekologiczne też mam - torbiele. Z powodu bardzo bolesnych miesiączek muszę przyjmować tabletki antykoncepcyjne. Chodzę regularnie do ginekologa a on jeszcze nigdy nie zlecił mi badań hormonów tarczycy. Czy mogę sama zrobić sobie to badanie, czy potrzebuję skierowania? I czy wyżej wypisane objawy świadczą o chorobie tarczycy? Dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach