Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćprosiopomoc

zanik okresu?

Polecane posty

Gość gośćprosiopomoc

Mam 16 lat, a pierwszy raz dostałam okresu w wieku 13 lat. Niestety już od ponad roku nie mam miesiączki. Najpierw miałam bardzo słabe krwawienia, później tylko brązowy śluz aż okres znikł całkowicie. Dużo schudłam w wakacje, miałam niedowagę ( około 43/44 kg przy 163cm) jednak okres ostatni raz miałam w czerwcu ubiegłego roku ( raczej brązowy śluz tylko), a schudłam w sierpniu tyle i przyznam, że wtedy niedojadałam. Wątpię, żeby mój spadek wagi miał coś z tym wspólnego, ale nie mam też pojęcia co jest przyczyną zaniku okresu. Dodam, że teraz ważę 49kg. Proszę o pomoc

Gość gość
Idź do ginekologa

Gość gośćprosiopomoc
Ale ja nigdy nie byłam u ginekologa i trochę się wacham.

Gość gość
Waga nie do końca oznacza, czy miesiączka może być. Bardziej ilość tkanki tłuszczowej. Raczej powinnaś iść do endokrynologa, a nie ginekologa - znacznie mniejszy stres.

Gość gość
Hmm...no dobrze. Dziękuję za radę :)

Gość gość
Od roku nie masz okresu i jeszcze nic z tym nie zrobiłaś? Idź jak najszybciej najpierw do ginekologa na konsultację np do www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej. Bo nie jest to normalne i nie masz na co dłużej czekać

Gość gość
Też się dziwię, że jeszcze nic z tym nie zrobiłaś. Idź do ginekologa np do www.piotrromanczuk.pl w Stargardzie i się przebadaj