Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szef pojechał na urlop i zapomniał o wypłacie

Polecane posty

Gość gość

Jestem zatrudniona umowę zlecenie od roku. Każdego miesiąca mój szef ma problem, by pamietać o wypłacie, musze kilka dni po terminie do niego dzwonić i przypominać. W tym miesiącu także , zadzwoniłam do niego i okazało się, ze on ma 3 tygodniowy urlop, przebywa za granicą i nie ma jak wypłacic mi wypłaty, a pieniędzy potrzebuję, bo mam małe dziecko, które wychowuję samotnie. Czy sa jakieś możliwości, zęby nawet będąc na urlopie zagranicznym on wypłacił mi tę wypłatę?

Gość gość
Poważnie musisz upominac sie o uczciwie zarobione pieniądze ? Kur..prywaciarze je.... na bank wzial kompa wiec nieh zrobi przelew dorobkiewicz na krzywdzie innych

Gość gość
a daje ci te pieniadze do reki??

Gość gość
Dzwoń od razu do niego nie ma co sie szczypać ! Niech daje kase, a w ogóle to zmień robote, jak są problemy z wypłatami

Gość gość
Tak, muszę się upominać każdego miesiąca, gdyż on zawsze twierdzi, ze zatrudnia 50 ludzi i nie może o wszystkim pamiętać lub czasem opóźnia wypłaty, bo twierdzi, ze nie ma pieniędzy. On co miesiąc mówi, by do niego dzwonić i mu o wypłacie przypominać.

Gość gość
pewnie nie ma kasy, bo jakby miał to by zrobił na szybko przelew co to za problem zalogować się i na swoje konto bankowe i zrobic przelew ?

Gość gość
Nie, robi mi przelew na konto. Chciałam do ręki na początkach, ale nie ma takiej możliwości, chociaż to głupie 800 zł tylko.

Gość gość
spiertolił niby na urlop, bo jest pewnie bez kasy

Gość gość
Ten twoj szef jakis p******y . Pojechal na urlop za twoja wyplate. P****alo go zdrowo. S*******n

Gość gość
Na wakacje go stac ale ludziom zaplacic to juz nie. Co to jest 800 zl, przeciez masz dziecko co on sobie wyobraża? Współczuję Ci Kochana

Gość gość
Własnie też często się tłumaczy, ze nie ma kasy- stąd opóźnienia. A teraz siedzi przez 3 tygodnie w Tunezji i kazał czekać na kasę dopóki nie wróci. Dwa dni temu wyjechał, a ja dopiero dziś dzwoniłam, wypłatę powinnam dostać dzień przed jego wyjazdem- ale znowu zapomniał.

Gość gość
Napisz mu sms " poprosze o wyplate, drugiego smsa nie napisze" . Tak kiedys zrobilam i kase mialam za chwile. Postraszylam w ten sposob

Gość gość
Już mu nie raz mówiłam- np. przed świętami, by tak nie robił, bo mam trudną finansowo sytuację, ale on odpowiedział, ze on też ma trudna finansowo sytuacje, ze każdy kasy nie ma. Tyle, ze on ma 2 piękne domy i aż 3 samochody, więc aż tak źle mu się nie powodzi.

Gość gość
Masz od kogo pozyczyc? Dopoki Ci tamten bencwal nie wyplaci?

Gość gość
Nie ma kasy a chuj pojechal do Tunezji. Ja p*****le, z***balabym w morde i c***a . Co za palant

Gość gość
no, ale jesli przelewem to zagranica nie ma tu nic do rzeczy! moze byc i na marsie jesli tylko ma dostep do neta, co to za problem wejsc na konto i przelac kase?? przeciez recznie tego nie robi, nie musi na nogach przybiec do ciebie z kasa w dlonii nawet jesli lezy na bahamach.

Gość gość
Taki cwaniak nie zrozumie czlowieka bo on sie dorobil na krzywdzie ludzkiej opisanej powyzej.

Gość gość
Wspolczuje ci dziewczyno. Dobrej umowy nie masz i nic nie mozesz zrobic z tym zrobic. Ja bym sie w****ila na maksa . Ba j****a Tunezje to ma tak. Wiesz dziewczyno ile kosztuje Tunezja i to na 3 tyg? Kosztuje minimum 15 tys a ty nie masz za co zyc. Jaja bym c*****i urwala

Gość gość
Ja bym napisala do niego

Gość gość
Ekskluzif tydzien kosztuje 10 tys a ten chuj pojechal na 3 tyg i jesli wzial ekskluzif bo napewno zona musi miec ful wypas to kasa na maksa. Oby tam zdechli urlopili sie albo zeby ich zjadly rekiny albo piranie k***a i chuj

Gość gość
napisz do niego, ze pojdziesz do sadu z tym. umowa cywilno-prawna nie jest kawalkiem papieru, ktorym mozna sobie tylek podetrzec, a jesli gosciu sie nie wywiazuje ze swej strony to zrobi to za niego sad, ktory zapewne wskaze komornika do takiej sprawy.

Gość gość
Dziewczyno masz szefa p****a. Ja mam dobrego w miare szefa i jesli chodzi o wypłaty to jest ok

Gość gość
Jak nic z tym nie zrobisz to skazujesz dzuecko na smierc glodowa. Trzymaj gnoja krotko albo szukaj innej pracy . Pamietaj masz dzuecko i musisz walczyc o swoje dla dziecka. Pozycz od kogos kase potem oddasz w najgorszym wypadku

Gość gość
To nie szef to pracodawca i ma placic. Ty wykopujesz prace a jego obowiązkiem jest za nia wynagradzac. Serio, niech zdechnie w tej Tunezji. Rzucam klatwe

Gość gość
Z takimi s**********i jest zawsze pod gorke. Nigdy sie nie zmieni. Mysli tylko o sobie.

Gość gość
Nie mam za wiele kasy ale miglabym Ci pożyczyć póki nie wyplaci Ci ten pracodawca

Wątpię, by Twój szef zapominał o wypłacie. Jeśli ma 50 pracowników to opłaca mu się płacić Wam jak najpóźniej, bo pieniążki leżą na koncie i procentują. Można bez najmniejszych problemów zrobić przelew za granicą. Zresztą nie znam szefa który nie ma płatności internetowych a w tym przypadku dzieje się to błyskawicznie i nawet nie ma potrzeby korzystania z zagranicznych stron czy banków. Po prostu Twój szef Was nie szanuje. Nie rozumiem, czemu u niego pracujesz.

Gość gość
Bo może narazie nie ma inego wyjscia??

Gość gość
szef robi cie w h... sam z jednym ostatnio wojawalem o pinieadze i bez straszenia policja i instytucjami sie nie obeszlo ale i tak full mi nie zplacil. walcz i spierdzielaj

Gość gość
On wcale nie zapomnial wypłacić ci kasy. On nie chcial wypłacić ci kase. Bo potrzebuje miec w Tunezji. Prywaciarskie k******o