Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pułapka natury

Podczas seksu uwalniane są hormony, które...

Polecane posty

Gość Pułapka natury

... odpowiadają, między innymi, za przywiązanie się do drugiej osoby, poczucie bezpieczeństwa, czy radość z czerpanej bliskości. Więc skąd przekonanie, że można oddzielić seks od miłości?

Gość gość
Więc skąd przekonanie, że można oddzielić seks od miłości? x ja jak pukam panne to wcale nie odczuwam przywiązania itp, nie wiem gdzie ty wyczytałas takie brednie, w cosmopolitan czy na jakiejs durnej stronie dla idiotek ?

Gość gość
kobiety to odczuwaja

Gość gość
Myślę, że w typowo biologiczno-psychologiczne tłumaczenia nikt nie lubi się bawić (w sensie-rozumować ich), ale "to" się po prostu czuje. I już. Jest tak, jak w tych głupawych komediach romantycznych. Seks dla samego seksu nie istnieje. I to wie każdy. Tylko, że każdy rozumuje na swój sposób i woli pewne fakty wyprzeć, niż zaakceptować. Dzisiejsze pokolenie na to nie pozwala. Każdy kocha seks, ale i... chciałby być kochanym. A że jest, jak jest-więcej konsumpcji, niż zrozumienia, to wielu twierdzi, że seks i miłość można oddzielić. Moim zdaniem, nie można. Miłość zaczyna się od zauroczenia, poznania, zrozumienia. Wszystkie te uczucia daje też seks. To jest genetyka, biologia, hormony. Nawet, jeśli seks jest jednorazowy, to wspomina się go często dobrze. Z różnych względów. Także psychologicznych. Choć bywa też i tak, że osoby, które są już ze sobą w związku, cierpią, bo niedopasowały się seksualnie. Czyli, jednak, jedno od drugiego jest zależne, równie ważne. Nie ma się co wyzywać. Wystarczy pomyśleć nad tym.