Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciśnienie na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego u nas panuje takie przekonanie,że ślub= dziecko? Dlaczego wszyscy są zdziwieni tym,że mamy po 27 lat , znamy się od 4, po ślubie jesteśmy 2 lata i jeszcze nie jestem w ciąży? Nie marzę o całej gromadce, nie chcę rodzić w wieku 40 lat, ale nie jesteśmy jeszcze gotowi i to na pewno nie jest ten moment i nie rozumiem dlaczego miałby być na siłę. Mam wiele koleżanek które zostały szybko mamami i niekoniecznie każda twierdzi,że była to najszczęśliwsza decyzja, ja obserwując je za nic bym się nie zamieniła

Gość gość
u nas było to samo wszyscy mysleli z jak sie hajtamy to w ciazy jestem.a my dopiero kilka lat po slubie zaszlismy. glupie zasciankowe myslenie.

Gość gość
Rób to co czujesz że chcesz robić. Jeśli masz potrzebę zaczekania z tym, zaczekaj. Pożyj trochę własnym wolnym życiem, pożyj trochę dla własnej przyjemności, rób to co Ci sprawia przyjemność jeśli tego właśnie potrzebujesz. Rodzicielstwo to trud. Trzeba się na nie odpowiednio psychicznie przygotować. Jak poczujesz że już czas, że marzysz już o tym, wtedy zacznij się starać. Pamiętaj jednak, żeby na ostatnią chwilę też tej decyzji nie odwlekać bo czasem trzeba się latami leczyć i przegapisz szansę w nadal młodym wieku. Ja mam 30 lat, planuję za 3 lata zacząć się starać. Po ślubie jesteśmy 3 lata.Może nie będzie za późno. A jeżeli za te 3 lata stwierdzę że nadal za wcześnie to zaczekam tyle ile mi będzie trzeba. Najwyżej będziemy bezdzietni. Ale to moje życie i brakiem potomstwa tegoż niezaplanowanego potomstwa nie krzywdzę. Już gorzej urodzić i wychowywać dziecko, nie mając żadnego instynktu. Powodzenia w Twoich planach!!! :)

Gość gość
U mnie było to samo, chodziliśmy 4 lata później ślub i wszyscy jakby się wściekli ! Zwłaszcza rodzice, bardzo długo mnie atakowali kiedy się zdecyduje na dziecko. Wkurzałam się strasznie, odczekałam z decyzją aż się wszyscy pogodzili że nie będę miała dzieci, przestali wierci dziurę i po 8 latach po ślubie coś mnie tkneło. Pytam męża co on na to a on w siódmym niebie że to już... He he. I mam 35 lat i czekam na synusia a wszyscy szaleją z radości... Nic na siłę w końcu to nasze życie i nikt za nas go nie przeżyje, Pozdrawiam

Gość gość
Rodzenie dzieci po 35 roku to masakra, ale każda mądra się musi sama przekonać dlaczego ;-) Dzieci się powinno wcześnie zeby mieć siłę na ich wychowanie i zeby zdążyć jeszcze urodzic mu brata lub siostrę.