Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk dopochwowy w ciąży, problem

Polecane posty

Gość gość

Zapisano mi w 9 tyg ciąży lek na grzybicę, dopochwowo, pimafucin. Według cytologii mam bakteryjne zapalenie. Czy jest sens brania tych leków, czy pomogą a może zaszkodzą?

Gość gość
Jakie konkretnie masz wyniki posiewu?

Gość gość
Infekcja o cechach bacterial vaginosis

Gość gość
No to moim zdaniem natamycyna nic nie da. Lekarz to przepisał po wynikach czy przed?

Gość gość
Po wynikach to przepisał od razu, poczytałam o tym w internecie i dlatego mi się to nie zgadza. Tak samo ulotka mówi swoje.

Gość gość
Skonsultowałabym się z innym lekarzem. A jakie masz objawy?

Gość gość
Nic mi nie dolega. Jedynie co mnie dotyczy to niezbyt przyjemny zapach śluzu. Nic więcej.

Gość gość
Dodam że śluz jest bardzo biały, gesty. Jego nieprzyjemny zapach nasilal się po stosunku. Może jeśli ktoś ma podobnie i podejrzewa u siebie bakteryjne zapalenie pochwy to zalecam iść zrobić badania :)

Gość gość
No to masz typowe objawy bacterial vaginosis ;) Ja bym się skonsultowała z innym ginekologiem, bo dla mnie ta natamycyna jest ni w kij ni przyłatał.

Gość gość
Coś brać musisz, ale skoro masz w wymazie informacje, że to bakteria, a ten pimafucin nie ma działania przeciwbakteryjnego to bez sensu go brać. Idź w te pędy do innego lekarza, bo infekcje w ciąży (nawet bezobjawowe) , szczególnie bakteryjne, mogą być groźne.

Gość gość
Skonsultuj się jeszcze raz z lekarzem, powinien wyjaśnić ci dlaczego taki lek a nie inny. Infekcje w ciąży koniecznie trzeba leczyć, bo konsekwencje mogą być różne. Jak już sprawa z leczeniem się wyjaśni to nie zapomnij o probiotyku w celu odbudowy mikroflory, ja w ciąży stosowałam dopochwowy invag bo zawiera polskie szczepy lactobacillus dokładnie przebadane.

Gość gość
gość dziś -wiesz co?Ja mysle,ze autorka nie lazi z ta infekcja siedem miesiecy,wiec twoja reklama ni w d**e ni w oko.

Gość gość
W ciąży zażywaj provag to nie będziesz miała problemów moczowo-płciowych. Zaparcia też nie będą Cię męczyć, kapsułki dobrze regulują pracę jelit. U mnie przy obu ciążach ten probiotyk się sprawdził.

Gość gość
Masz i grzybicę i infekcj***akteryjna. Na grzybicę pimafucin a na infekcje musisz wziąć antybiotyk.