Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka19752012

Bardzo złe wyniki u osoby starszej kto się zna

Polecane posty

Gość autorka19752012

Moja babcia lat 83 i jej wyniki z dzisiaj erytrocyty 3,3 normy od 3,7 do 5,1 hemoglobina 10,9 12 do 16 hematokryt 32,4 37 do 47 limfocyty % 13 20 do 45 limfocyty # 0,9 1,5 do 3,0 Ob 80 do 20 bilirubina całkowita 4,23 0,20 do 1,20 Kreatynina 1,73 0,56 do 1,09 ALT 340 0 do 35 AST 78 0 do 31 Juz od 3 godzin jest w szpitalu ale nic jej nie robią oprócz kroplówek , co o tym sądzicie ?

Gość autorka19752012
pierwsze to jej wyniki a nastepne to normy od i do , cos mi poprzestawiało

Gość gość
A co oprócz kroplówek mają robić...?

Gość autorka19752012
Myślałam, że chociaż usg jej zrobią brzucha bo jest żółta skóra plus białka w oczach ma żółte

Gość gość
Moja mama miała wysoką bilirubine przed operacją wycięcia pecherzyka żółciowego miała kamienie i groziło peknieciem

Gość gość
Babcia ma żółtaczkę czyli albo pęcherzyk żółciowy albo wątroba.

Gość gość
Alt wskazuje na zapalenie wątroby. Ob ma wysokie wiec to tez wskazuje na stan zapalny. A do tego ma anemię. Pewnie trafi na zakaźny.

Gość gość
Po kroplówce sprawdzą pewnie krew ponownie. Powinno być lepiej.

Gość gość
A moze to cos z trzustka..

Gość autorka19752012
To ja autorka , na chwilę obecną babcia jest nawadniana plus dostaje elektrolity . usg brzucha dopiero w poniedziałek będzie miała. Odpisuję teraz bo właśnie wròciłam ze szpitala. Stolec był wodnisty i w kolorze żòłtym. Dziękuję za odpisanie. Więcej będę wiedzieć w poniedziałek - oby.

Gość gość
dla mnie to jest chore - przychodzi weekend i człowiek musi czekac :/ jak to możliwe?!

Gość autorka19752012
Byłam u lekarza dyżurującego zapytać o USG a lekarka do mnie z buzią "kiedy mam zrobić to usg , dzisiaj " będzie w poniedziałek . Mało tego jeszcze od tej pani doktor mi sie dostało , ponieważ babcia ma jeść tylko szpitalne jedzenie (bodajże dieta to jest) dostała kleik , dla mnie to była woda z mąką , zapytałam lekarkę czy mogę jej Sinlac kupić to stwierdziła że nie zna tego produktu i nie ma mowy. Zal mi tej mojej babci , nie dość że chuda , bo waży 55 kg , ogólnie jada mało.

Gość gość
Lekarz na twojej babci położył juz krzyżyk. Nic juz nie zrobią.

Gość gość
Jeśli masz możliwość to szukaj jutro USG prywatnie. Babcia ma żółtaczkę i zapalenie wątroby, nawadnianie nic nie da, po elektrolitach wyniki sie nie poprawia. Albo jutro jedz do szpitala bo to jest powazny stan. Jesli odmówią badan to rzadaj na piśmie, a z autopsji wiem, ze zaden lekarz nie podpisze czegos takiego. Babcia ma anemię i powazny stan zapalny. Ja bym nie odpuściła.

Gość autorka19752012
Ale babcia leży w szpitalu! 400 m od mojego domu jest tam tylko wewnętrzny oddział i połozniczy , jeśli by miała mieć operację jakąkolwiek i tak muszą ją przetransportowac do innego szpitala. Nie wiem co mam robić. Mam dziecko w domu chore a moja mama jest mało zaradna.

Gość gość
To bardzo zły stan. Zwracaj uwagę na mocz jeśli podejdzie krwią to nic nie da się zrobić. W naszych szpitalach nikt nie przejmuje się staruszkami chyba że dasz kasę.

Gość gość
to zapalenie watroby,zoltaczka.przykro mi ale w tym wieku to juz chyba z tego nie wyjdzie.

Gość autorka19752012
Badanie moczu wyszło ok. Wk...wia mnie to, że nawet krwi jej nie pobrali do badań tylko te co przywiozłam ze sobą zabrali. Ktoś tu sugerował żeby żądač na piśmie że nie zrobią babci usg w wekeend ale ja nie lekarz więc musiałabym poprzeč to jakimiš argumentami . nie wiem co mam robić .

Gość gość
Uważ na jeno "juz lepiej można wypisać " -i nachlane naleganie na zabranie babci .Nie gódż siena to bez specjlaistycznych badań i opinii lekarza specjalisty -NIE JKAIEGOŚ DUPKA STAŻYSTY !! Dlaczego ? Juz npaisano -olewanie staruszków i coś jeszcze -nie chcą by im umierali na odziałach psyjąc statystyki to straszne ale prawdziwe . Prawda też o tej kasie w kopercie =powyżej.

Gość gość
do tego anemia

Gość gość
Na dzień dzisiejszy to nawet u młodych jest problem z wątroba. My oczyszcza my witamin C lewo skrętna i ziołami ale pilnujemy by nie wypłukać minerałów z organizmu dlatego żywnością wspomagamy nie jemy syfu i nie pijemy syfu! Dzienne pijemy po dwa litry wody przegotowanej by wypłukać złogi.

Gość gość
up!

Gość gość
Autorko, jak babcia się czuje? Co wykazało usg?

Gość gość
Autorko jak babcia?

Gość autorka19752012
Witam Babcia leży sobie rekreacyjnie w szpitalu, USG nie miała , jedynie miała RTG Płuc i cały czas ją nawadniają kroplówkami, mam nadzieję że nie wysiądą jej nerki. Myślę że, czekaja na kasę w kopercie i chyba tak trzeba będzie zrobić.