Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porod,data

Polecane posty

Gość gość

Hej kobitki pomóżcie mi bo już sama nie wiem jak mam mysleć co do daty porodu. Według miesiaczki wychodzi mi na 17 sierpnia z pierwszego USG również a teraz w 33 tyg 20 sierpnia i nie wiem co mysleć.

Gość gość
A co masz myśleć? Przecież to żadna różnica...A w twoim przypadku poród donoszonego dziecka może się odbyć od 3 sierpnia do 1 września.

Gość gość
Ale o co ci chodzi? Nie myślisz chyba, że rodzi się dokładnie w termin? :D Tak ma ok 5 procent kobiet.

Gość gość
Te 3 dni nie mają żadnego znaczenia, przecież planowany termin porodu jest tylko orientacyjny. Termin z usg jest wiarygodny do ok 13tc, teraz może się wciąż przesuwać...

Gość gość
Wgl w USG wychodzi mi ze to 33 tyg teraz leci a według miesiączki do tego 17 sierpnia ze 34 tyg

Gość gość
i tak dziecko wyjdzie na świat kiedy samo zadecydujesz.. Ty nie masz na to wpływu. Ja miałam z OM na 9.02 a z USG na 12.02 a syn urodził się 01.02 :)

Gość gość
Ty kobieto lepiej nim myśl za dużo bo ci to źle idzie.

Gość gość
a ty sie wypchaj z takimi tekstami jak mnienie znasz

Gość gość
Kobieto naprawdę nie masz większych problemów? Ja w ciąży z miesiączki miałam termin na 17 sierpnia,z usg w 12 tyg. na 01.09 a urodziłam 6.09 i dziecko nie było przenoszone,różnica wynosiła aż 2 tyg.a ty przeżywasz różnice 3 dni.ogarnij się bo możesz urodzić kazdego dnia między 3.8 a 01.09 i to i tak będzie odpowiedni moment.

Gość gość
O matko, może byś jeszcze chciała wiedzieć nie tylko, którego dnia dokładnie mały się urodzi, ale jeszcze, o której godzinie? Przecież termin porodu jest ORIENTACYJNY.