Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Czy macie uprzedzenia do Niemców, albo osób o niemieckich korzeniach?

Polecane posty

Gość gość
bardziej wzgledem ukraincow i ruskich

Gość gość
Ja mam korzenie niemieckie

Gość
gość dziś czyli różne są opinie-niektórzy mówią że wolą już Ukraińców czy Rosjan, a niektórzy Niemców.;) Ja kiedyś daaawno temu miałam lekkie uprzedzenia do Niemców, ale potem zobaczyłam że to była głupota-sporo przebywałam(i dalej często bywam) w mieście w którym jest ich od groma(nie będę pisać w jakim, bo za dużo szczegółów).;)

Gość
Kwasigroch24 dziś hahahah właśnie sobie wyobrażam "walkę" jakiegoś "Kwasigroch24", z kimś kogo niedawno poznałam i kto ma właśnie niemieckie korzenie-ponad 190cm wzrostu, wysportowany-w razie czego gdybyś go zaatakował to ty pewnie skończyłbyś bez zębów.:D

Gość gość
Niemcy są wychowywani w cywilizacji bizantyjskiej gdzie zwykły obywatel musi być posłusznym trybikiem spełniającym wszystkie zachcianki władzy państwowej.

Gość gość
Nie mam do nikogo uprzedzeń. Ale niemcy nienawidzą Polaków. Uważali i nadal uważają za podludzi, k***y i złodziei. Polnische schweine. Byłem w różnych częściach Europy, ale nigdzie bez powodu tak negatywnie się do mnie nie odnoszono. Dotyczy to zarówno starszego i młodszego pokolenia tych nazistów. Niemcy zachowują się bardzo głośno, są niekulturalni i chamscy. Więc to nie tak, że mam do kogoś uprzedzenia, ale jak ktoś na mnie pluje, to nie udaję, że deszcz pada. To wszystko.

Gość gość
Nie mialem. Niestety, okazalo sie ze gdy w Niemczech mowie po polsku , to Niemcy demonstruja mi swoja niechec, sa niegrzeczni. Gdy mowie innym jezykiem, to sa bardzo mili i uczynni. Sprawdzone wielokrotnie. Ze wszystkich narodow swiata Niemcy najbardziej nie cierpia Polakow - tak od lat wykazuja badania opinii publicznej prowadzone w Niemczech . :((((((

Gość gość
Nie lubię Niemców, to samo wpajam dzieciom. Nie uważam że to uprzedzenia. Pojęcie uprzedzeń dotyczy sądów nieracjonalnych, nie opartych na faktach. Natomiast wstręt do Niemców jest jak najbardziej uzasadniony, i to nie tylko historycznie. Mieszkam w mieście, które Niemcy odwiedzają, widzę jak te jednostki się zachowują, rozumiem co mówią i dla mnie to gorszy sort naszego gatunku. Gratuluję sobie że tę niechęć do Niemców mam głęboko zakorzenioną, wręcz instynktowną. Język niemiecki mnie brzydzi, jest dla mnie odrażający. Z kolei co do ludzi, to podrywał mnie kiedyś w Londynie dość interesujący facet (jeszcze wolna byłam), o powierzchowności ponadprzeciętnej, i może bym z nim poszła na ten obiad, który proponował (razem pracowaliśmy) ale poczułam silna awersję, gdy powiedział że jest Niemcem (brałam go za Szkota, gdybym wiedziała od początku że to Niemiec, nie rozmawiałabym z nim wcale).

Gość gość
hm wlasciwie to nie ale moja siostra kiedys sprzatala domy w Niemczech jeszcze w tych czasach co się jezdziło na zarobek i jeszcze były marki ;p i raz u niej byłam, to mi opowiadała ze ma np takiego Niemca starego dziadka co słuzył w wermachcie...ztresztą ja sama tez mieszkam w miescie w ktorym jest duzo Niemców i jak wyjde na starowkę to az czasem się czuję jak na filmie jakims z czasow wojny jak słysze ten ich bełkot...

Gość gość
Przykro mi, girl, ale walki, o której piszesz, nie byłoby. Akurat tak się składa że Niemcy to tchórze. :)

Gość
gość dziś nie wiem czy do tego miasta nad morzem przyjeżdżają jacyś "inni" Niemcy?:P Ci starsi jakich w większości widzę,miałam styczność(przyjeżdżają raczej na wakacje), są przeważnie uśmiechnięci i mili.:) do tamtych których poznałam tez to nie pasuje, ale raz poznałam na obozie pewną Niemke i rzeczywiście sie wywyższała.:P

Gość gość
Mnie bardziej wkurzają ukraińcy. Przeginają ostatnio.

Gość gość
nie,zeby byli jacys niegrzeczni to nie...ale swego czasu ogladałąm duzo filmow wojennych z czasow II wojny swiatowej, filmy tez o Holokauscie i jak ich słyszę to se kojarzę ze to ich potomkowie ... a oni tak głosno mowią,ida w grupach i bardzo głosno mowią jakby chcieli podkreslic swoją władzę. neiwiem jak mlodzi niemcy tzn wiem bo tez bylam w N|iemczech,trocję mieszkalam i w sumie odniosłam wrazenie ze ci Niemcy co mieszkają u siebie to do Polakow odnoszą się obojętnie,owszem niby gzrzecznie ale taką szpilę mają w zanadrzu jkaby chcieli powystrzelac wszystkich tak cichaczem bez uprzedzenia,tacy fałszywi... zas ci starzy Niemcy co do nas przyjezdzają to mam wrazenie ze oni nadal czują się potomkami hitlerowców i sa z tego dumni.

Gość
Ten którego niedawno poznałam przez dalszych znajomych-koleżanka, koleżanki itd( ale nie jest Niemcem, tylko ma dość bliskie niemieckie korzenie-urodził sie i zawsze na stałe mieszkał w Polsce)jest bardzo otwarty, przyjacielski i szarmancki-na pewno sie nie wywyższa...:) potem poznałam jeszcze kogoś z jego rodziny i naprawdę ich polubiłam.;) gość dziś no nie wiem tamten od razu ostro zareagował jak niedawno siedzieliśmy w kilka osób i jakiś dwóch lekko pijanych idiotów zaczęło sie czepiać.;)

Gość gość
GGGB Ty jesteś mulatką więc pewnie masz taryfę ulgową. Niemcy mają uczulenie na Polaków. Zrobili z nas sobie naturalnych wrogów. Nie wszyscy są chamami, ale jednak większość. Polacy przyjaźnią się z Węgrami ;)

Gość
gość dziś ja tez interesuje sie historią i dlatego kiedyś miałam lekkie uprzedzenia, do tego raczej nie podoba mi sie ich język i poznałam pare lat temu bliżej jedną Niemkę która była strasznie zarozumiała(teraz wiem ze nie powinno sie oceniać wszystkich po poznaniu jednej osoby)...ale z drugiej strony myślę sobie że przecież szczególnie ci młodzi nie mieli wpływu na to że ich potomkowie robili to co robili...

Gość
gość dziś tez nie jestem do końca mulatką- moje korzenie są lekko dalsze, ale nie będę pisać jak są dalekie bo za dużo tu pisze, ale i tak jestem bardziej podobna do rodziny od strony mojego taty,(tylko usta mam "delikatniejsze" po mamie:P), a już moja siostra jest trochę "jaśniejsza".;)

Gość gość
good girl gone bad96 dziś Posłuchaj dziewczynko. Jesteś jeszcze bardzo młoda, bardzo głupia i bardzo naiwna. I tak nie zrozumiesz, tego co teraz napiszę. Ale uwierz mi głupia gęsio, że niemcy któryz gazowali nas, mordowali, torturowali, katowali, palili żywcem - to właśnie byli ci sami niemcy z tego twojego p**********o miasteczka. Tak samo mili, tak samo życzliwi i uprzejmi. To pozory, jak przyjdzie rozkaz, to nie bój się, znów zapłoną piece w obozach koncentracyjnych. Aleś ty durna c**a... Myślisz, że jak ktoś się do ciebie uśmiecha to twój przyjaciel. To ci coś powiem, ty durna mała cipo - ci co cię okradną wydymają, oszukają, będą w 99% procentach robić to mile, grzecznie, kulturalnie i w imieniu prawa, a nawet zgodnie z ich własną moralnością. Głupia gęś jesteś jeszcze. Nie wypowiadaj się durne dziewcze lepiej. Zapamiętaj za to cipcio, że historia się powtarza. Niemcy zawsze chcieli wybić nas co do nogi. Rozumiesz, cały naród skasować. Nic się nie zmieniło. Idiotka.

Gość
gość dziś ok nie musisz mnie wyzywać, to jest twoje zdanie.;) i CZĘŚĆ pewnie dalej ma coś do Polaków, ale myślę że nie wszystko jest takie czarno-białe, tak jak rusofoby wmawiają nam jak to ludzie ze wschodu nas nienawidzą-w większości to nie jest prawda-wiem, znam bo mam w rodzinie i nie pytaj bo więcej napisać nie mogę.:) Oczywiście jest w każdym narodzie jakiś % (mniejszy lub większy nacjonalistów czy banderowców-jak na Ukrainie, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.;))

Gość gość
Mój dziadek podczas II wojny światowej został wysłany do pracy w gospodarstwie niemieckiego chłopa. Traktował go jak własnego syna. Niemcy oszczędzili też ojca mojej babci. Nie wszyscy są tacy źli ;)

Gość
gość dziś moja mama tez opowiadała mi o tym co mówiła jej babcia-jak pewien Niemiec podzielił sie jedzeniem, dlatego napisałam tej osobie żeby nie wrzucała wszystkich do jednego worka...:) gość dziś i sporo czytałam(chociaż z trudem) o tym co robili naziści także naprawdę nie musisz mi tego wypisywać.:) - nie chciałam żeby ten temat zszedł tak kompletnie na historie,ale można sie było tego spodziewać..:)

Niemcy to indywidualiści. Jeśli znacie kogoś o niemieckich nazwiskach z pochodzenia to na pewno będą to wyjątkowe osoby.