Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakochanie czy przerysowana przyjazn?

Polecane posty

Gość gość

Witam,chciałbym opowiedzieć wam moja historię oraz poprosić o jakieś podpowiedzi :) Przez ostatnie 2 lata byłem singlem, po cholernie trudnym rozstaniu. Straciłem jakoś ufnie do ludzi oraz nie odczuwalem potrzeby bliższych kontaktów,niż zwykle kumpelstwo (przez ten czas nikomu nie zaufalem). W okolicach listopada wraz z jedną z moich koleżanek,zaczęliśmy więcej przebycwwc rozmawiać i po długim okresie,zacząłem się dla niej otwierać. W Marcu byłem już pewien, zaufalem jej i obdarzylem ogromnym szacunkiem. W połowie maja, zacząłem coś do niej odczuwać,poinformowalem ja w jednej z rozmów,że nie może na mnie polegać, bo boję się ze się w niej zakocham. W końcu spędzamy razem dużo czasu itd. W naszych relacjach nie zmieniło się nic :) Wstyd przyznać,ale ona jest od dłuższego czasu w zwiazku, z jej opowiadań wiem,że im się nie układa -.To tylko mnie podsycalo... Nigdy nie chciałem być osoba,która rozbija związki,ale musiałem jej powiedzieć że jestem w niej zakochany i oczywiście powiedzieć że muszę zniknąć z jej życia... Tydzień temu,obdarowalem ja dobra informacja "zakochałem się w Tobie" po szczerej rozmowie,dowiedziałem się że akurat teraz chce być egoistka i nie chce żebym znikał z jej życia,ale z chłopakiem też nie zerwie. Sama twierdzi że to przeysowana przyjazn wrecz desperacja,spowodowana tym ze bo długim okresie komuś zaufalem i myślę że to miłość... Twierdzi też,że taka przetysowanka szybko mi przejdzie. Myślicie ze to przerysowana miłoś? Jak to sprawdzi? Jakie zadać sobie pytania? Pozdrawiam

Gość Pauls
A czym jest przyjazn czy miłość,czym się różnią.Jedynie seksem,szukaniem kontaktu seksualnego.W przyjaźni też można miłować o wiele lepiej niż w tych tzn "związkach".Przyjaźń jest czysta i niewinna, a miłość w związku zabrudzona seksem .

Gość gość
ani zakochanie ani przerysowana przyjaźń. To tylko zauroczenie jej osoba,taki zachwyt. Owszem,przejdzie Ci to wiec wyluzuj. Po tak długim czasie mogly Cie złapać takie odczucia,bo w końcu one wracają po tej przerwie do Ciebie. Spokojnie.

Gość gość
Moim zdaniem mogłeś się zakochać! Przyjaźń często przeradza się w coś więcej.

Gość gość
Pewnie sie zauroczyles. Nie kladla bym tego na karb desperacji. Po prostu poznales ja,otworzyles sie itp, tak w koncu rodzi sie uczucie. Pytanie to raczej co z tym zrobisz. Mozesz byc kumplem jesli potrafisz.

Gość gość
Pewnie sie zauroczyles. Nie kladla bym tego na karb desperacji. Po prostu poznales ja,otworzyles sie itp, tak w koncu rodzi sie uczucie. Pytanie to raczej co z tym zrobisz. Mozesz byc kumplem jesli potrafisz.

Gość gość
Przyjaźń jest czysta i niewinna, a miłość w związku zabrudzona seksem . & Oj masz, serdeńko, problem natury psychicznej.

Gość gość
Byłem z nią wczoraj nad jeziorem,do domu wybraliśmy okrężną drogę by rozmawiać. Rozmaiwalismy na wiele tematów, o czym myślę,o naszych wadach,o nas,o jej związku o naszej przeszłości. Jednak czuje ze było dziwnie,nie bylo tutaj swobody rozmowy,której mieliśmy wcześniej. Oprócz tego cały czas musiałem się pilnować,chciałem ja przytulić itd i tak złapałem ja za rękę i długo się trzymalismy,wysluhujac jej historię,rzeczy o ktorych jeszcze nie wiedziałem. Obawiam się że nie umiem być przyjacielem

Gość gość
Gratuluję! Oby tak dalej! Miłego cierpienia

Gość gość
przyjaźń /nieprzerysowana/ to prawdziwy fundament wszystkiego , cokolwiek chcesz na nim zbudować , czy jesteś obcy czy nie .

Gość gość
obawiam się, że dziewucha jest egoistką. I co to za związek, że tamten nie jest zazdrosny o ciebie.

Gość gość
Sądzę że jesteś zakochany

Gość gość
Dobra ale jakie pytania mogę postawić sobie by sprawdzić czy to tylko mocna przyjaźń

Gość gość
Czy chciałbyś ją pocałować? Już takie proste pytanie powinno Ci rozjaśnić w głowie :)

Gość gość
A wiecie, ze księża deklarują się jako single. Uważajcie, oni też urabiają baby, rozbijają małżeństwa, związki. A może nasz bohatet to....

Gość gość
Zlapales mnie,jestem mnichem :/ Tak Man ochotę ja całować

Gość gość
Przestałem czytać, jak napisałeś, że masz szacunek do laski, która z tobą się koleżankuje a ma fagasa. Ja rozumiem, że masz ochotę jej wsadzić i że nawet ją lubisz, ale szacunek? Chciałbyś, żeby twoja też tak postępowała. Co za frajer...

Gość gość
Jesteś na głodzie emocjonalnym i mogłeś wziąć potrzebę bliskości jako zakochanie.

Gość gość
ta dziwucha??? brak słów... Trwa w związku i chodzi na spacerki z koleżką, uwywnętrznia się, ubarwia uczuciwość... Kolejny wyraz obłudy.

Gość gość
Zglupieliscie, bedac w zwiazku nie mozna miec znajomych plci przeciwnej. Nienormalni jestescie. Chociaz sytucja dosc dziwna, bo ona wyglada troche jakby sie tym jarala. Ma faceta,a chodzi na spacerki z toba wiedzac,ze na nia lecisz itp. Dziwna jest. Ja bym trzymala sie z daleka tak szczerze piszac.