Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaksztuszenie?Zachłyśnięcie? Co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Mam trzytygodniowe dziecko. Dzisiaj po jedzeniu małemu normalnie sie odbiło jak zwykle. W trakcie przebierania zaczął ulewać do tego stopnia że zwymiotował niejednokrotnie. Zrobił się czerwony i wyginał główkę i nogi do tyłu.. Przeraźliwie płakał. Klepałam po plackach ,przewracałam na bok ale na boku było jeszcze gorzej więc przewróciłam na brzuszek. Zwymiotował resztę i sie uspokoił. Zasnął wyjątkowo spokojnie. Strasznie się bałam bo dodatkowo bardzo sie ślinił. Dziewczyny,jak fachowo działać w takiej sytuacji ? Żeby pomóc dziecku i przypadkiem nie zrobić mu krzywdy. Mam nadzieje że już taka sytuacja mi sie nie przydarzy..

Gość gość
Włącz sobie na yt pierwsza pomoc zachłyśnięcie niemowlaka- bo ciężko to opisać. Dziecko na brzych, głową w dół, jedną ręka trzymasz drugą klepiesz ręką złożóną w łódkę pomiędzy łopatkami. Uważam, ze zajęcia z ppl powinny byc w szkole OBOWIĄZKOWE i powtarzane co pół roku.

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź i dobrą radę. Na pewno pooglądam te filmiki. Autorka.

Gość gość
Autorko. Idź z dzieckiem do pediatry. Wiem co piszę. Mój synek miał mniej bo tydzień jak się zachłysnął a, że byliśmy obok szpitala w którym się urodził bo zgłaszaliśmy go w USC niedaleko to pojechaliśmy na IP. Został na obserwacji czy aby przypadkiem nie dostał POZACHŁYSTOWEGO ZAPALENIA PŁUC. To bardzo niebezpieczne u tak małych dzieci. Lepiej niech pediatra zbada czy wszystko w porządku tak na wszelki wypadek ;)

Gość gość
Pojedziemy do pediatry, żeby osluchala dziecko

Gość gość
Byłam u lekarza. Na szczęście wszystko okej. Dziękuje za rady :)

Gość gość
W ostateczności możesz złapać za nogi i głowa do dołu odklepnac. Nic mu się nie stanie a dziecku pomożesz

Gość gość
O tym słyszałam ale jakoś bałam sie go za nogi trzymać główką do dołu.