Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć ssania kciuka?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 2,5 roku ssie kciuka gdy usypia i często podczas zabawy. Jedni mówią, że jeszcze może ssać palec inni, że nie powinna. Nie wiem jak ją oduczyć. Boje się, że im dłużej będę jej pozwalać tym trudniej bedzie oduczyć. Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość gość
ja mojemu synkowi kupiłam specjalną nakładkę na palec. Inne sposoby nie pomagały.

Gość gość
Dziękuję za radę. Nie wiedziałam o takich nakładkach. W aptece kupiłaś?

Gość gość
nie, zamawiałam online. To nakładka silikonowa Dr thumb. Pomogła po 3tyg. noszenia.

Gość gość
Dziękuję. Mam nadzieję, że uda się z tą nakładką oduczyć ssania. Życzę miłego dnia :)

Gość gość
Ja też miałam tą nakładkę ale się nie sprawdziła bo córka zaczęła ssać palec od drugiej ręki. Kupiłam w aptece płyn paluszek i jak jej posmarowałam pierwszy raz to pół godz ryczala ze takie nirdobre i ze już nie bedzie ciągła Posmarowałam jeszcze raz na noc i tak skończyło się ssanie palca.A nakładka nie sprawdziła się w ogole. Ale mojej siostry córka też ssie i na nią ten płyn nie działa w ogole. Więc to zależy od dziecka. płyn kosztuje 5 zł a nakładka jak dobrze pamiętam to coś koło 140 zl więc moze najpierw z płynem sprubuj

Gość gość
Ja spróbowałam ten płyn i owszem na początku dziecko odrzuciło palec ale potem znow zaczęło ssać mimo kolejnego smarowania. Dopiero nakładka pomogła. Drogo ale u nas skutecznie.