Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko jest leworęczne i uslyszalam ,że to oznaka glupoty...

Polecane posty

Gość gość

uslyszalam od jednej z koleżanek ,że leworeczne dzieci są gorsze intelektualnie od tych praworęcznych..dodam ,że ta koleżanka jest po psychologii na uw.

Gość gość
Einstein był leworęczny osoba z najwyższym iq wszech czasów. Powiedziała to z zazdrości lewusy są inteligentniejsze ja jestem lewus i jestem mądry amen.

Gość gość
twa kolezanka ma racje.lewusy są mniej mądre niz inne dzieci.

Gość gość
Bzdura, prawusy zazdroszcza. Ja jako jedyny lewus pierwszy zacząłem czytać w zerowce a nikt mnie tego nie uczył.

Gość gość
Jako pierwszy w klasie a reszta to były prawusy.

Gość gość
to samo mialam w zerowce, jako jedyna czytałam płynnie jak dorosly, ale moze to zasluge tego, ze meczylam tate by mi czytal na glos. poza tym w domu uczyli mnie kaligrafii itd. wiec zanim poszlam do przedszkola w wieku 5l. to mialam juz dobre podstawy wyniesione z domu. do 16rz bylam prymusem. potem juz nie parlam tak na oceny, ale tez dobry uczen/student. nie mozna tak mowic, ze leworeczne dzieci sa glupsze. na to maja inne czynniki przeciez wplyw - jakie wzorce ma dziecko w domu, czy rodzice zachecaja do nauki, czy nauka im sie kojarzy z czyms milym, czy same chca sie uczyc itd. lewusy jesli juz cos to moga miec troche inna percepcje swiata, inna wrazliwosc, uczuciowosc - moze w tym kierunku bym poszla.

Gość gość
Bzdury piszecie, nie ma znaczenia, która ręka jest dominująca. Są lewusy, które są lewe i są prawusy, które są lewe. W odwrotną stronę to samo.

Gość gość
Twoja koleżanka to kretynka. Albo kończyła studia z 50 lat temu.

Gość gość
jej koleżanka nie moze byc kretynką skoro konczyla studia na uw.

Gość gość
Einstein był leworęczny osoba z najwyższym iq wszech czasów. xxxx xx Hahahahaha

Gość gość
15:14 a Ty z czego rzysz jak kon? Einstein byl leworeczny i jego IQ wynosilo 160. Takie samo mial Stephen Hawking. Jest 13 letnia dziewczynka z Indii,ktora ma taki iloraz i jest uznana za malego geniusza. Rekordowe wyniki naleza do Marilyn von Savant (w wieku 10 lat iloraz 228 ) . Obecnie Terrence Tao (221) , Kim Ung -Yong (210 IQ) i Sho Yano( 200 IQ) ja jestem obureczna ,pisze lewa oraz prawa reka i "glupia" nie jestem, wielu artystow,malarzy,pisarzy jest leworecznych.

Gość gość
Rżę z ciebie idiotko, bo uważasz się za jakąś zdolną. Einstein nie miał największego IQ w historii. A artyści są i praworęczni. Nie ma wyjątków. A IQ, mierzy zdolność do abstrakcyjnego myślenia, co posiadają właśnie zazwyczaj osoby bardziej ze ścisłym umysłem. Ogólnej inteligencji testy IQ nie sprawdzają. Nie ma się czym podniecać.

Gość gość
Mylisz się. Wechsler mierzy inteligencję ogólną, ma różne podtesty.

Gość gość
Oczywiście że są inteligentniejsi. Nie znam głupiego lewusa, w historii masa jest przykładów jak wielu leworęcznych było wybitnymi osobami.

Gość gość
Testy Iq zostały kilka lat temu podważone, ponieważ udowodniono, ze nie sprawdzają inteligencjii ogólnej, w tym kreatywności, twórczej, interpersonalnej, emocjonalnej.

Gość gość
Prwawusy mają silne tendencje do bycia przecietniakami, mają negatywny wpływ na wybitne jednostki ponieważ ściągają w dol