Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podcinacie włosy małym dziewczynkom?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie z cyklu może trochę głupkowatych... Do mam dziewczynek: czy zapuszczałyście od razu córkom włosy, czy może na początku obcinałyście? Moja córka ma 13 miesięcy i włosy coraz dłuższe, ale rzadkie, każdy w inną stronę, z tyłu jakby chciały się kręcić, grzywka zbliża się do oczu. Nie chodzi mi o żadne zabobony, że do roku nie można ścinać ani o to, że włosy zgęstnieją po podcinaniu, bo to mit. Ani też o to aby robić z dziecka jakąś lalkę. Pytam raczej tak w kwestii technicznej i z ciekawości - obcinać, czy niech sobie rosną jak chcą? Starszego mam chłopaka, więc cięłam na bieżąco.

Gość gość
Moja córka miała bardzo cienkie, rzadkie włosy. Dzięki podcinaniu wyglądała ładniej i na bardziej zadbaną.

Gość gość
To ja, od pierwszej odpowiedzi. Nie dokończyłam. Wydaje mi się że grzywkę możesz córeczce wyrównać trochę skracając i odpowiednio podciąć boki i tył. Przy okazji przekonasz się jaka to przyjemność - nowa stylizacja u dziewczynki. :D

Gość gość
ja tylko grzywke ale teraz tez zapuszczam, ma 17 miesiecy i piekne loki, wiem ze gdybym podcinala to by znikneły jak mojemu synkowi:/

Gość gość
Na razie zapinam jej spinką, ale jestem właśnie ciekawa jak robią inne mamy. Nigdy nie przyglądałam się tak małym dzieciom, zazwyczaj dopiero takim na etapie przedszkola. Chyba rzeczywiście grzywkę będę podcinać, a reszta niech na razie rośnie i potem zobaczymy.

Gość gość
Ja mojej długi nie obcinałam, pierwszy raz skróciłam jej włosy chyba jak miała 4,5 roku, tak z 5 cm, i obcięłam jej grzywkę. Teraz lepiej wygląda, włoski się bardziej pokręciły (ma falowane, lekkie loczki). A jaka zachwycona była, jak na fotelu fryzjerskim siedziała;)

Gość gość
Tak, pewnie ze obcinalam. Wyglada love to o niebo lepiej niz te piorka, kazde w inna strone. Znam dziewczynke o bardzo slabych wloskach, ktorej mama sie uparla, nigdy nie podcinala wlosow. Ta mala jest bardzo ladna ale w tych wloskach wygladala zwyczajnie zle. Jeszcze roczniak ujdzie ale taka trzylatka wygladajaca jak oskubana kura bo to dziewczynka i trzeba zapuszczac wlosy? Bez sensu.

Gość gość
Moja córka ma 10 miesięcy i musiałam obciąć do ucha bo w upał zaczęła się drapac po szyi do krwi i pocula się niemiłosiernie. Miała całą mokrą gluwke widząc jak się dziecko meczy musiałam obciąć. Miała loczki do ramion bo urodziła się z dkuzszymi wloskami