Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie gdzie kupić miasto czy wieś

Polecane posty

Gość gość

Obecnie mieszkamy na wsi A. Pojawiła się okazja by tu kupić mieszkanie w bloku z lat 80 tych, 67m2, 3 pokoje, stan bdb, duży balkon loggia, ocieplone, nowa instalacja elektryczna, panele, gładzie na ścianach, ogólnie zadbane. Do mieszkania piwnica, garaż, działka warzywna, w bloku wózkownia, suszarnia. Ogrzewanie z przyblokowej kotłowni. Czynsz 200zł, do miasta gdzie pracuje mąż 8 km, do miasta gdzie pracuje ja 20km. koszt tyle akurat ile mamy odłożone, jedynie kredyt na urządzenie się po swojemu, i mały remont po swojemu jakieś 15-20 tys by wyszło. I mieszkanie w mieście gdzie ja pracuje. 65m2, 3 pokoje, czynsz 390 zł, duży balkon, blok z początku 2000. Również zadbane. tylko do odświeżenia ścian bo tak ogólnie bym tylko kolory pozmieniala i nic więcej. Nowa kuchnia w zabudowie i szafy w cenie. Piwnica, wózkownia w bloku. Ja bym miała pracę na miejscu, maż by musiał dojeżdzać 26 km do swojej. Ale to mieszkanie wiąże się z dobraniem sporego kredytu, jest 110 tys droższe niż to pierwsze. Nie wiem co wybrać, jak to będzie się kształtować wszystko na przestrzeni lat. Czy lepiej iść do miasta i brać kredyt, może być ciężko bo planujemy dziecko, czy zostać na wsi i tu kupić mieszkanie?

Gość gość
Zdecydowanie miasto

Gość gość
Uważam że warto kupić mieszkanie w Ząbkach, większość mieszkań jest tam dwustronna, podzielona na strefy dzienne i nocne umożliwiające dowolna aranżacje przestrzeni. Mieszkania posiadają przestronne tarasy lub balkony, a mieszkania parterowe ogródki.

Gość gość
Ja wybrałabym miasto ze względu na przyszłość swoją i dzieci. Sama mieszkam w centrum dużego miasta, wprawdzie się budujemy, ale też w mieście. Nie wyobrażam sobie z dziećmi mieszkania na wsi. Inaczej dojechać autem do pracy a inaczej dziecko ciągać wszędzie. Jedyny plus tej sytuacji to cena, ale wiadomo, że na wiosce starych może jeszcze po PGR-owskich bloków nikt za bardzo nie chce, więc jest tanio.

Gość gość
ja na obrzeżach krakowa kupiłam, jakoś w centrum nie umiałabym mieszkać, a tak trafił nam sie fajny domek w dobrej cenie, wszystko dzięki agentowi z NowodworskiEstates który nam go pokazał, nawet sie nie zastanawialiśmy

Gość małagonia_
Ja bym bardzo chętnie zamieszkała pod Krakowem. Chciałabym gdzieś, gdzie jest spokój, zieleń. No ale mąż się upiera na mieszkanie w Krakowie, bo nie chce mieć dalekich dojazdów do pracy... W sumie rozumiem, ale i tak marzy mi się coś poza miastem. Gdzie wg was najlepiej wziąć kredyt na mieszkanie? Korzystaliście może z ich oferty https://kredyt123.pl/ ?

Gość gość
Można przecież iść na kompromis i wybrać spokojne i ciche osiedle w mieście. Niedawno oglądaliśmy z mężem mieszkania na osiedlu Śródmieście Wilanów http://www.polnord.pl/oferta/warszawa/srodmiescie-wilanow/ Zależy nam na bezpiecznym i komfortowym osiedlu a Śródmieście Wilanów nie dość że spełnia nasze oczekiwania to jeszcze o wiele lepiej wypada na tle innych pod względem solidności wykonania budynków.

Gość gość
110 tys kredytu, to nie tak wiele. Szybko spłacicie. Mąż mógłby rozglądać się za pracą w mieście, w którym zamieszkalibyście. Dzieci nie musiałyby w przyszłości dojeżdżać do szkoły, wszystkie zakupy możesz załatwiać na "autonogach", sprawy urzędowe i lekarskie też.

Gość RepublikaWnętrz
Dzień dobry, Polecamy mieszkania naszej inwestycji - Osiedle Przystań. Bardzo ładne otoczenie, zielono. Idealna okolica dla miłośników natury. Pozdrawiamy Serdecznie!