Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dałybyście szanse takiemu chłopakowi?

Polecane posty

Gość gość

Co byście zrobiły na moim miejscu. Ja zostałam wychowana w pełnej rodzinie, skończyłam dobre liceum, bardzo dobre studia i mam świetny zawód. Poznałam w internecie 3 iesiące temu chłopaka, w sumie już młodego mężczyznę bo w tym roku kończy 30 lat. Różni się ode mnie totalnie. On jest ze wsi zabitej dechami, gdzie połowa pije a budynki są obdrapane i kompletnie zero perspektyw. Wychowywał się u wujka, który już zmarł, więc jest sam totalnie. Nie ma prawa jazdy i pracuje jako budowlaniec. Miał dosyć smutną przeszłość, buntowniczą. Ale spędza nam się świetnie razem czas, traktuje mnie bardzo dobrze. Czy mimo wszystko dałybyście mu szanse? PS- jeśli chcecie o coś zapytać jakieś szczegóły to pytajcie

Gość gość
Trochę się boję, że nie chce być ze mną dlatego, że mu się podobam, ale dlatego, żeby się wyrwać z tego miejsca i żyć z ułożoną dziewczyną. Nieważne jaka by była, ale ułozona :/ Nie z miłości, ale z rozsądku..

Gość gość
Raczej nie, bo poza fajnym seksem, lubię tez sobie porozmawiać. A chłopak bez wykształcenia nie będzie wiedział o czym mówię.

Gość gość
Właśnie rozmawia nam się super i ma dosyć dużą wiedzę i fajne podejście do wszystkich spraw. Jednak jest taki...prosty. Dziwny, chłopak ze wsi zabitej dechami z trudną przeszłością, który dużo czyta i jest dosyć mądry a jednocześnie taki prosty. Problem w tym czy nie wiem czy zbyt prosty.

Gość gość
Ale co czyta? Bo to też ważne

Gość gość
Czyta powieści fantastyczne albo thrillery, Mastertona, Koontza.. Z gazet typ świat wiedzy i 21 wiek, Focus.

Gość gość
No to ja bym się raczej nie dogadała.

Gość gość
Facet z wiochy, budowlaniec i tak będzie mądrzejszy od większości kobiet. Pewnie jest mądrzejszy od ciebie, skoro zadajesz takie pytania tutaj. To twój cyrk, twoja małpa i sobie rób co chcesz.

Gość gość
no i co się boisz, przecież Ty też go nie kochasz, więc jest 1:1 na cześć głupoty :D

Gość gość
Tak na prawde liczy sie to jak on Cie traktuje,w jaki sposob sie do Ciebie zwraca,czy Cie szanuje, co z tego ze ze wsi, moze byc sto razy lepszy od chlopaka z miasta

Gość gość sylwia
Dokładnie.Liczy się to jak będzie Cię traktował i jakim jest człowiekiem .Co do edukacji to przecież zawsze może uzupełnić wykstałcenie jesli tylko bedzie chciał bo tak na prawdę to liczą się rylko dobre chęci.Ja mam policealne z maturą ..staże(2)oraz kursy.myslę o studiach zaocznych.Mij ma podstawówkę i nawet nie chce słyszeć o szkole czy kursach ..także widzisz wszystko zależy od dobrej woli.Życie to sztuka kompromisów .Jezeli się rozumiecie dobrze i szanujecie to już połowa sukcesu.

Gość gość
W dzisiejszych czasach wykształcenie podstawowe to porażka to żadne wykształcenie.

Gość gość
Między prostotą a prostactwem jest ogromna różnica. Uważaj, abyś w przyszłości nie trafiła na wykształconego prostaka.

Gość gość sylwia
Wiem.Ma yrudny charakter i zero chęci rozwoju.:-(dlatgo ja muszę stale się rozwijać.Cóż począć.Do miasta nigdy bym nie chciała.

Gość gość sylwia
6.17..prawda..lub wykształcone prostaczki bo i takie bywają.Zmykam do pracy.

Gość gość
Ale chociaż pomaga Ci jakoś utrzymać siebie i rodzinę Sylwia com?

Gość gość
Uważaj, abyś w przyszłości nie trafiła na wykształconego prostaka. X Dokładnie.

Gość gość
Tu Autorka. Sylwia to inna osoba. Sprostuje, ze chłopak o ktorym pisałam ma wykształcenie średnie bo jest po technikum. Ciezka decyzja bo chłopak jest spoko

Gość gość
Co to za buntownicza przeszłość? Alkohol, narkotyki? Bo wspieram młodą kobietę po rozstaniu, po 5letnim związku, z takim "buntownikiem",w tej chwili 30letnim. Zero perspektyw, brak chèci do pracy i rozwoju, ale oczywiście był grzeczny i miły.

Gość gość sylwia
9.59.Nie rozumiem Twojego wpisu?

Gość gość
Znam wiele takich przypadków, w tym z bliskiego otoczenia. Daj sobie spokój. Tutaj nie o miłość chodzi. Właśnie tym dobrym traktowaniem chce Ciebie zdobyć bo nie ma nic do zaoferowania. A to naprawdę nie wiesz co myśli, czy cię nie będzie zdradzal na przyklad. Moj kuzyn jest w identycznej sytuacji. Ba nawet mają już dzieci a on pomimo że jest dobrym mężem i ojcem to jednak sam się przyznaje w gronie rodzinnym ze w końcu wyszedł na ludzi i nie zostawi wygodnego życia a przy każdej okazji ja zdradza . Aż żal dziewczyny

Gość gość
gość dziś No wlasnie tego sie boje. On mi mowil, ze chce zmienić swoje życie i miec porzadna kobietę i byc po prostu szczęśliwy. Ja nie wiem czy mu ufać. Czasem porównuje to do narzekam facetów nt. dziewczyn, ktore sie wyszalaly i szukają porządnego faceta. Boje sie, ze wlasnie nie jest ze mną bo mu sie podobam bo go kręcę itd i ze się zakochal, ale dlatego, ze zaczął racjonalnie myśleć "o! W miare ulozona dziewczyna, zostane przy niej".. Ciezko :(

Gość gość
Moze mi podpowiecie czy sa jakies sposoby, zeby go sprawdzić? Sprawdzić jego zamiary wobec mnie?

Gość gość
to ja chcę zapytać o szczegóły: będę szczery... dasz mi tyłka????

Gość dgfghfgjgdfdg
Powiem szczerze,ze i wyksztalcenie nie robi w dzisiejszych czasach wielkiego wow... ile to siedzi po studiach na kasie w biedronce... Jezeli facet jest ulozony, madry i ogarniety mimo swojej przeszlosci i szkoly to dlaczego nie mialabys dac mu szansy ? Facet ma byc zaradny i ogarniety a to,ze dobrze Ci sie z nim rozmawia to chyba swiadczy o tym, ze mimo braku szkoly wyzszej ma jakies zainteresowania i wiedze.

Gość gość
Też się z takim spotykalam. Budowlaniec po podstawówce, ale życiowy, było o czym porozmawiać, robił aluzje dotyczące ślubu itp. Po 4 miesiącach nagle wysłał mi smsa z niecenzurowanymi wyrazami, napisal zebym sie wiecej do niego nie odzywala i zablokowal moj numer. Ot wyszła słoma z butów

Gość gość
gość dziś A podal powód dlaczego tak się zachował? Moze ktos mu cos nagadal na Twój temat przykrego i uwierzył?:(

Gość gość
Nie podał, właśnie o to chodzi. Nikt nic nie mógł powiedzieć, bo on miał innych znajomych niż ja. Pytałam, czy się o coś obraził, bo nagle przestal pisać i dzwonić tak często. Odpowiedź była że nie, bo nie ma o co. Myślę, że może kogoś poznał, ale dorośli ludzie chyba powinni inaczej kończyć związki. No nic, to już przeszłość i nigdy więcej żadnego budowlanca ze wsi :-D

Gość gość
Oczywiście, że powinni inaczej kończyć. Mógł nawet zerwać kontakt jeśli kogoś poznał, przecież zrozumiałabyś aluzję bo nie jesteś głupia. Ale nieee...musiał nawyzywać.

Gość gość
Sluchaj. Jesli sie wam dobrze rozmawia i przebywa w swoim towarzystwie to daj mu szanse. Kazdy na nia zasluguje. Nie musicie od razu brac slubu przeciez. A po jakims czasie rozwiazanie przyjdzie samo. Swoja droga jesli jest ze wsi to jest tez pracowity takze w zyciu chleba ci nie braknie. Daj gosciowi szanse.