Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydzę się mamy

Polecane posty

Gość gość

Może to brzmi beznadziejnie i szczeniacko ale nie wiem co robić. Moja mama jest sama. Od wielu wielu lat. Nie chce nikogo poznać. Sama żyje. Nie ma jakoś specjalnie koleżanek siedzi w domu weekendy i wieczory albo jeździ do babci -czyli swojej mamy. Od kilku lat mam chłopaka z którym mieszkam. Poznał ją już nie raz my u niej byliśmy i ona u nas. Jak jeszcze z nią mieszkałam to nie miałam za dobrego kontaktu. Często kłóciłyśmy się bo wymyslała historie typu że ja swoją siostrę wyganiam z domu że ja ją dręcze itp.. Ma ciężki charakter. Ma z niejednym sąsiadem na pieńku lubi się kłócić z rodziną i nie ma dobrego kontaktu z najbliższą rodziną. Wymyśla że wszyscy dookoła chcą jej zrobić po złości i że coś knują przeciwko niej(brzmi śmiesznie ale czasami wydaję mi się że ma coś z głową) Zauważyłam że jej sie podoba takie kłócenie o byle co bo potem ma o czym gadać z babcią. Ostatnio wymyśliła że zazdroszcze mojej siostrze dziecka..i dzwoni do mnie dziennie z jakimiś jej wymyślonymi historiami i ja sie denerwuje takimi rzeczami.. Moi teściowie mają zaniedługo ją poznać. Boję się tego spotkania. Teściowie wiadomo każdy ma coś za uszami ale moja matka gada wszystko to co ma na języku. Jak sobie poradzić?

Gość gość
Z tego co napisalas wynika, ze twoja mama MOZE miec poczatki choroby Alzhaimera. Tak to sie objawia zanim wystapia zaniki pamieci... Jesli twoja mama zapomina czasem slow, gubi watki, chowa przedmioty w nietypowe miejsca, to idzicie do lekarza, im szybciej tym lepiej, zeby spowolnic rozwoj choroby. Mam nadzieje, ze sie myle...

Gość gość
mi to bardziej schizofrenia zalatuje..te paranoje ze ja kazdy obgaduje

Gość gość
Moja mama rowniez jest zaburzona Ze wszystkimi sklocona od lat Nikt nie diagnozowal jej, a jest taka odkad pamietam. Dawniej nie bylo tych badan ciezko powiedziec obcym ludziom zeby uwazali na mame bo... ma chora glowe kiedy wyglada ze jest ok na poczatku, a potem biora ja za beszczelna babe Ja widze ze to co innego Najlepiej unikac kontaktow bliskich z tesciami Moj maz nie rozmawia z moja mama po prostu nie wchodzi jej w droge