Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pampersy masakra!

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory moje dziecko używało pampersów Dada. Parę razy wcześniej miałam stycznosć z zielonymi Pampersami - śmierdziały okrutnie, ale fakt były chłonne. Ostatnio skończyły mi się pieluchy, a że byłam akurat w Auchan to postanowiłam kupić zachwalane na kafe Pampersy białe premium, że niby nie śmierdzą, że takie super chłonne. I co??? Śmierdzą tak, że po otwarciu paczki czuć je w całym pokoju. Co więcej po 2 użyciach moje dziecko było całe obtarte, podrażnione i miało czerwoną wysypkę. Nigdy więcej nie kupię tych chemicznych pampersów! Nie wiem co w nich widzicie. To, że są bardziej chłonne ok, ale kto normalny trzyma dziecko w przesikanym pampersie? Ja zawsze zdąrzę zmienić zanim dziecko przesika (co 2 h mniej więcej), więc po cholere wydawać kasę na drogie pampersy?

Gość gość
Po pierwsze to dada śmierdzi taką chemią, że coś mnie zbiera przy zakładaniu pieluchy. Po drugie papmers szybciej absorbuje wilgoć niż dada i rosmanowe i lidlowe pieluchy. Wystarczy wylać 30 ml na pieluchę i zoabcz po kilku sekundach która jest motka a która sucha. ikt nie kaze ci trzymać dziecka w pieluszce pół dnia. Szkoda ci kasy to nie kupuj. Ja wolę zapewnić dziecku max komfortu.

Gość gość
a i zapomniałam dodać, ze moje dzieci nie mały żadnych otarć, wysypek czy odparzeń po pampersach. Czego nie mogę powiedziec o wych wszedzie zachwalanych g****aniych, według mnie, dadach.

Gość gość
Też jestem zdania, że Pampersy śmierdzą. Na wymioty mnie brało przy otwieraniu nowej paczki.

Gość gość
Dla mnie też smoerdzialy. Kupiłam te z Lidla i jestem zadowolona. Nie śmierdzą i są chłonne. I połowę tańsze choć ponoć te z Rossmanna też są ok

Gość gość
to wez sobie pampersa i toujours i wylej taka sama ilosc wodyto będziesz wiedziała które są chłonne a które nie.

Gość gość
Moje dziecko używa od samego początku Pampersow różnych, niczym nie śmierdzą, nie odparzaja, mialam okazje wypróbować Dady, Happy i jeszcze kilka innych, Pampersy wygrywają w przedbiegach, no i nie nazywamy PIELUCH Dada pampersami

Gość gość
Ja nie rozumiem tych podniet nad chłonnością. Przecież pieluchy się zmienia. Czyli te super chłonne dzieciak ma ma tyłku 12 godzin czy jak? Poza tym - juz nawet pampersami się trzeba dowartościować? Dla mnie też pampersy śmierdzą i kupuję różne byle nie te.

Gość gość
Mam właśnie w ręku Dadę i Pampersa. Uwaga wącjam. Pampers śmierdzi, ďada nie. Amen

Gość gość
Po co mam niby wylewać wodę na pampersa i toujura?? Moje dziecko nie leży odlogiem 12 godzin w jednym pampersie. W dzień zmieniam co dwie trzy godziny. W nocy śpi Max 8-9 godzin bo wcześniej wstaje w związku z tym nie potrzebuje robić testów z wiaderkiem wody. Same sobie testujcie. Amen

Gość gość
rozumiem, ze w nocy tez wstajecie co 2 godziny aby zmienic pieluszkę.

Gość gość
Przecież napisałam 9 godzin. Toujour nie przecieka naucz się czytać analfabeto

Gość gość
ludzie nie chodzi o to ile wody się zmieści tylko jak szybko się wchłania, co z tego że zmieniasz co dwie godziny jak i tak dziecku jest mokro.....

Gość gość
Przesada jak ze wszystkim. To co czuły dzieci w tetrze? Czyli uwaga: my? I co? Macie w związku z tym traumatyczne przeżycia? Przed chwilą wróciłam z piaskownicy - kobitka usilnie starała się utrzymać dziecko na kocu. Dziecko schodzi, ona sadza, bo piasek jest brudny. To podobna szajba.

Gość gość
Ja użyłam tych pampersów tylko raz, nigdy więcej. Wysypka,obtarcia i ten smród! Nadal używam z Dady i polecam jeszcze te z Lidla Toujours - chłonne,nie śmierdzą,mojego małego nie uczuliły.

Gość gość
13:54 czyli jesli moge zapewnic dziecku suchy tylek to mam tego nie robic bo to przesada? Zgadzam sie z poprzedniczka, pampersy SZYBCIEJ wiaza wilgoc, czyli np po jednym siku sa zaraz suche a dady sa mokrusienkie i takie zostaja. A raczej nie zmieniacie dziecku pampersa po jednym siknieciu bo musialybyscie to robic co pol godziny.

Gość gość
Jejku, używaj sobie czego chcesz, ale uważam, że z tym mokrym tyłkiem to przesada. Nie używam Pampersów i nie widzę, aby mojemu dziecku było źle ani żeby miało mokrą skórę. Jest zadowolone, co tutaj jest do roztrząsania i testowania? Przesada w tym, że nie wiem co się poniektórzy tak trzęsą nad dziećmi, a im jest pewnie wszystko jedno.

Gość gość
Dada to zwykłe pieluchy, nie żadne pampersy.

Gość gość
Autorko, po co się tak indyczysz. Masz dziecko - alergika, a nie pampersy są be.

Gość gość
Od kiedy używanie Pampersow to szpan? Stac mnie, to kupuje, podobnie jak sobie dobre podpaski czy tampony

Gość gość
Też używam tylko pampersów. Próbowałam róznych pieluch i pampersy wygrywają zawsze. Zawsze kiedy go ściągnęłam dziecko miało suchy tyłek i niestety nie mogę tego powiedzieć o dadach czy nowych lidlowych. Zawsze dziecko miało pupę lekko wilgotną - a zmieniam pieluch często. Ale co kto lubi. W sumie jak dziecko uleje czy zamoczy ubranko też nie trzeba mu zmieniać bo przeciez nikt od tego nie umarł i nikt traumy mieć nie będzie - idąc tokiem rozumowania co poniektórych. Nie oszukujmy się gdyby pampersy były tanie to tak samo zachwalałybyście jak te guzik warte dady.

Gość gość
Moje dziecko używa Dady i nie ma mokrej pupy. Nie wiem co za bzdury z mokra pupa

Gość gość
O matko co wy wypisujecie? pampersy śmierdzą ?ja uważam że pachną pięknie tak jak płyny do płukania.

Gość gość
Używałam u synka zarówno białych pampersów i dady. Z obu byłam zadowolona, kupowałam tam gdzie akurat byłam w sklepie. synek nigdy nie miał odparzonej pupy.

Gość gość
Moje dziecko uzywalo tylko pampersow, dada kojarzyly mi sie z cerata, ale to już kilka lat temu bylo, moze cos sie zmieniło