Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaparcia 7 miesiwczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Hej, syn od 3 miesiąca ma zaparcia. Czasami nie ma kupy po 10 dni. Strasznie się męczy robiąc kupę, takie bobki widać że bolesne dla niego. Myślałam że po rozszerzeniu diety się poprawi tak mówił lekarz ale nie ma poprawy :( jest na piersi od urodzenia. Czasami kupka jest luzniejsza a potem znowu trzy tygodnie meczarni. Czy są jakieś leki żeby pomóc tak małemu dziecku?

Gość gość
Laktuloza, dicopeg junior. Łatwa droga do zaparć nawykowych. Mój syn od 4miesiąca miał zaparcia teraz skończył 3lata i dalej walczymy ale teraz to już nie jest taka tragedia co kiedyś. To było życie od kupy do kupy. Nie możesz dopuszczać do 7 czy 10dni bez kupy. Poszerzają się jelita a może również dojść do zakażenia kałem. Po tylu dniach to nawet czopka się nie podaje tylko odrazu lewatywe. Ja pierwszy raz dziecku robiłam lewatywe jak miał 10miesięcy.

Gość gość
Mój maluch miał dokładnie ten sam problem jak się okazało zaparcia były spowodowane źle dobranym mlekiem. Spróbuj najpierw domowych sposobów tu są fajne porady http://vitispharma.pl/sposoby-na-zaparcia-u-dziecka.html .Masuj maluszkowi brzuszek,zginaj mu nóżki do brzucha albo po prostu kładź na brzuchu bo wtedy maluch sam sobie go masuje.

Gość gość
Gościu 2016.07.05 laktuloza to nie dicopeg junior, a zupełnie inny środek, nie myl pojęć i czytaj skład na opakowaniach, dicopeg junior to bezpieczny i nie uzależniający, zawiera makrogol, nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest wydalany w niezmienionej formie, dlatego teraz lekarze dla dzieci zalecają wyłącznie takie środki na zaparcia, nawet u niemowląt.

Gość gość
Gość 16.41 gdzie napisałam, że Laktuloza to to samo co dicopeg (makrogol)? Mi lekarz zalecał podawać laktuloze ale, że efektów nie było zaczęłam kupować inny środek. Nie mylę pojęć - za ty ty nie czytasz ze zrozumieniem.