Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet w ciazy i mam.

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda że w ciazy nie wolno leżeć na plecach?? Czytałam trochę i już sama nie wiem. Dla mnie to bzdura żeby leżeć tylko N lewym boku . najwygodniej mi na plecach. Zmieniam pozycję co jakiś czas ale śpię na plecach. Jakie są wasze doświadczenia? Leżąc na plecach można niedotleniac dziecka???

Gość gość
Tez o tym czytalam,ze najlepiej jest na lewym boku,ta pozycja odciaza serce i jest najwygodniejsza dla dziecka. Ja jestem w dwunastym tygodniu i jesli leze na plecach to podkladam poduszke aby bylo podwyzszenie bo jeski leze calkiem na plasko robi mi sie duszno. Nie pamietam juz dokladnie ale na prawym jest ucisk i dziecko nie dostaje dostetecznej ilosci tlenu..mysle ze ma to tym wieksze znaczenie im wiekszy brzuszek. Lez tak jak Ci wygodnie i czesto zmieniaj jednak pozycje aby nie bylo zastoju w zylach o tetnicach.

Gość gość
Jak pytalam lekarza to powiedzial, z e leżąc na jednym boku kobiety miały by odleżyny. I mam nie czytać tym głupot z Internetu. Ale generalnie tak chciałam zapytać. Nie raz jak leżę na lewym boku to mnie wprost boli albo łapie skurcz.