Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarobi dobry informatyk? problem z moim mężem i zarobkami

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż ukończył kierunek informatyczny na Uniwersytecie Warszawskim i pracuje w średniej wielkości firmie w Polsce w swoim zawodzie. Problem w tym, że tyle słyszę o zarobkach informatyków i zapotrzebowaniu na nich a on do domu przynosi niecałe 2300zł. Nie wiem czy z nim coś jest nie tak czy ta sytuacja zarobkowa jest tak wykreowana przez media. Ja jestem na macierzyńskim i żyjemy na granicy utrzymywania się. Dziwi mnie to bo to nie jest zwykły robotnik budowlany.

Gość gość
Robotnicy budowlani wiecej zarabiaja przeważnie niż informatycy

Gość gość
Robotnik budowlany gorzej haruje niż ten twój cały informatyk. Widać wcale takim ekspertem nie jest. Mój brat informatyk ma 4900zl na rękę a pracuje dopiero 1,5 roku.

Gość gość
co z tego że skończył taki kierunek, może jest zwykłym skręcaczem części, takie rzeczy robią chłopaki po liceum. Dobry developer ,administrator albo programista bez większego trudu dostaje ponad 5000 a doświadczeni nawet do 15000 miesięcznie co więcej może cie zmartwię ale do tego nie potrzebne są studia aczkolwiek musi to być "łebski" człowiek.

Gość gość
Dobry fachowiec budowlany za wymalowanie mieszkania inkasuje 4000zł a zajmie mu to góra 3 tygodnie. Inaczej jest z gosciem ktory z łopatą wykonuje polecenia taki haruje miesiac za 1200. Są informatycy i informatycy, są też budowlańcy i budowlańcy. To od człowieka a nie od zawodu zależy ile zarobi.

Gość gość
Zarobki w dużej mierze zależą od firmy w której się pracuje.Jak firma uboga to i zarobki niskie

Gość gość
moja żona prostytutka zarabia 80 000 miesięcznie jesteście frajerami żeby za tyle pracować.

Gość gość
Idiotka ... Te 15 tys. to może było 10 lat temu. Mam kumpla który jest programistą w Cd projekt red i nie ma więcej niż 9 tys. Zależy od kontaktów i trzeba non stop szukać. Na start młody java developer dostaje 2,5 tys w wawie.

Gość gość
Wiesz co autorko,taki zwykly robotnik budowlany jest bardziej przydatny niz jakis tam zwykly komputerowiec jak twoj maz.Widocznie nie jest taki super jak ci sie wydawalo,Swoja droga zaraz cie tu zjedza,ze zdecydowalas sie na dziecko z takimi zarobkami meza.I wyobraz sobie,ze moj maz jest budowlancem i zarabia od 3,5 tys w gore i o zgrozo nie ma studiow,po prostu ma leb na karku.

Gość gość
Wiesz co autorku,zluzuj troche gacie,bo chwalisz sie,ze maz skonczyl UW,a tak malo zarabia.Co nie mozesz sie poszczycic,ze po takich studiach nie zarabia 5 tys?No widzisz,trudno,nie pochwalisz sie mezem.

Gość gość
Informatyk informatykowi nie równy, wszystko zależy od tego co się robi i dla kogo się pracuje. Najlepiej zarabiają ci informatycy, którzy umieją samodzielnie tworzyć oprogramowanie, a najmniej ci którzy opiekują się sieciami i komputerami w firmie, czyli robią proste niewymagające dużej wiedzy czynności... choć tu dużo zależy od wielkości firmy i ilości komputerów pod opieką. A gdyby twój facet był taki dobry, to powinien mieć już własną działalność i pisać oprogramowanie na zlecenie, tak jak to robi jeden z moich znajomych i w tydzień potrafi zarobić to co twój mąż w miesiąc.

Gość gość
mój mąż jest informatykiem programista na zadupiu Polski... zarabia u prywaciarza najniższą krajową