Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pchły w domu co robić :|

Polecane posty

Gość gość

Z góry zaznaczam że nie, brudasem nie jestem, a pchły w moim domu pojawiły się tak: moja kicia wyszła na spacer rzuciła się na nią kicia sąsiadów która od małego ma pchły i po prostu nigdy nie była odpchlona, zanim zdążyłam się zorientować jedna kicia zaraziła dorosłego kocurka, ten z kolei małego, a ten z kolei jeszcze jedna duża kicie swoją mamę. Zobaczyłam to dziadostwo najpierw u małego, spradziłam pozostała trójkę i też co nie co mieli. Szybko do weterynarza, odpchlilam każdego po kolei i koty wolne, za to ja nie.. koty często przebywają u mnie w pokoju, zwlaszccz kicia która pchły do domu przyniosła, ma ona od x lat poduszkę na parapecie a łóżko pod oknem, pchły musiały gdzieś przejść bo co chwile jestem pogryziona!!! >. < czytałam trochę na ten temat i zaczęłam się bać że to pluskwy a nie pchły, już panikuje. Jak to odróżnić? Dodam że czasem uda mi się złapać winowajce moich ugryzien, w sumie to dwa razy bo te pchły są tu od paru dni a ja dalej z nimi walczę, i za każdy razem ucieka skacząc, a to przecież pchły skaczą. Czy pluskwy też? Błagam o pomoc, błagam :((

Gość gość
wyłapać do gara, zalać woda i ugotować pyszny kompot 🖐️

Gość gość
zalóż se na szyje obroże na pchly i problem z glowy:-P

Gość gość
Szły pchły koło wody Pchła pchłę pchła do wody I ta pchła płakała Że ją druga pchła popchała

Gość gość
Kup spray na pchły dla kotów, popsikaj mieszkanie, dywany, podłogi, zamknij okna na godzinę, wyjdź z domu. Wróć, pootwieraj okna i znowu wyjdź na jakiś czas az mieszkanie wywietrzeje. Robiłam tak dwa razy pomogło!

Gość gość
Myślałam też nad mucholozem. Nie wiem co lepsze :| a taki spray to gdzie można kupić? Tylko u weterynarza czy w zoologu też dostanę? A i może kupię dla psa, bo wiem z doświadczenia że produkty dla psów są często znacznie silniejsze więc może i w tym przypadku tak będzie :D