Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

nie dostałam odp z 500 plus

Polecane posty

Gość lenor

Witam , wniosek złożyłam w kwietniu mam jedno dziecko ale dochody nie przekraczają nam podanej kwoty na osobę , chodzi o to że nawet gdybym dostała odmowe bo coś źle bym wypełniła czy czegoś by brakowało to powinnam już dawno dostać pismo? a tu lipiec i nic? miał tak ktoś ? dzwoniłam do urzędu ale konkretnej odp nie otrzymałam. Dziękuje.

Gość gość
nie dostałaś z urzędu więc my mamy ci napisać co z twoim wnioskiem ok więc ja stawiam że nie dostaniesz proste :-)

ale jak się nie dostanie to chyba też muszą poinformować prawda?

Gość gość
No to idź do urzędu i się dowiedz. Na forum nikt nie odpowie ci lepiej niż w urzędzie. A co ci powiedzieli gdy zadzwoniłaś?

Gość gość
Przecież nikt z kafe Ci nie da odpowiedzi. Tak trudno zadzwonić do MOPSU??

Gość gość
No przeciez pisała, że dzwoniła. Czytać nie potraficie? Nie rozumiem, co znaczy, że nie dostała konkretnej odpowiedzi. Trzeba dopytywać tak długo, az się dostanie konkretną. najlepiej formułować pytania, na które trzeba odpowiedzieć "tak" lub "nie" i powtarzać je do skutku.

Gość gość
My tez nie dostalismy odp z mopsu,ale skladalismy papiery 8 maja:p niedawno maz przeszedl sie po pracy do nich i powiedzial,ze jeszcze nie rozpatrzyli wnioskow z kwietnia:p mamy czekac,na odpowiedz maja 3 miesiace,w razie braku dokumentow maja dzwonic i prosic o uzupelnienie. Jesli zostanie przydzielone swiadczenie otrzymamy pismo z decyzja. Wiem,ze sasiadka skladala na poczatku kwietnia papiery i dopiero jakies 2 tygodnie temu zadzwonili do niej,ze brakuje jakichs dokumentow. Takze dluuuugo schodzi.

Gość gość
Autorko, mam taką samą sytuację. Liczymy na 500 na naszego jedynaka. Złożyliśmy wniosek na początku czerwca - nadal cisza. Powiedziano nam, że oni mają na to 3 mce i że decyzja przyjdzie pocztą (tradycyjną). Aha, i nie w mopsie, a w urzędzie dzielnicy. Z mojego liczenia wyszło mi, że nasza średnia netto za tamten okres, co przedstawialiśmy to jakieś 795zł, więc przede wszystkim chce wiedzieć czy pieniądze będą czy nie. To jedyny okres, za który możemy dostać pieniądze, bo później mieliśmy (i mamy) już lepiej - jakieś 860/os.

Gość gość
Witam. Ja zlozylam wniosek na pierwsze i drugie dziecko 4 maja i cisza. Wczoraj bylam w urzedzie to cos ruszyli w tej sprawie bo pani mi powiedziala ze wniosek jest przygotowany do wydania decyzji ale za ile pieniadze wplyna to nie wiadomo...

Gość gość
ja złożyłam 22.06 i tez nie mam ale to pewnie jeszcze potrwa

Gość gość
ja też nie dostałam, ale pewnie też i nie dostanę. pewnie dlatego, że wniosku nie złożyłam, bo mi się nie należy. :-P

Gość gość
13.29 to co jest teraztez biora pod uwage.