Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koszt ryb nad morzem

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do osób, które spędzają wakacje nad polskim morzem i mają rozeznanie. Ile kosztuje porcja ryby z np frytkami, surówką i napojem dla 1 osoby? Da się tymi porcjami najeść?

Gość gość
Zależy jaka ryba i gdzie. Jeśli zależy Pani na świeżej rybie to najlepiej iść rano do portu, kupić sobie zrobić. Jeśli na mieście to w porządnych restauracjach no ale za obiadek zapłąci się ok 40-50zł. W smażalniach ryb taniej, z frytkami i surówką 20-30 zł ale jakość jest taka, ze lepiej nie myśleć o tym w trakcie jedzenia. I najważniejsza rzecz. Jeśli ma Pani ochotę na świeżego dorsza, proszę wybrać się na niego zimą, w sezonie letnim jest nie okres ochronny i to co sprzedają jako świeża ryba, jest tak naprawdę mrożona :) Chyba, ze znajdzie Pani kłusownika :d

Gość gość
ja byłam w Kołobrzegu ale tylko dwa dni, i zapłaciłam ok. 32 zł z tego co pamiętam, za sama rybe ponad 20 zł, do tego była mała porcja frytek za ok. 6 zł, piwo chyba kosztowało 7 zł, soki są w podobnej cenie. Rybę wzięłam flądrę, była za ok. 7-8 zł 100 gr, wiec mi dali kawałek 300 g... Czy tym się dało najeść? Głodna osoba nie bardzo, mały głód zaspokoisz

Gość gość
Mała ryba ości co niemiara trochę frytek kola koszt około 30 zl w Jastrzebiej jadłam.

Gość gość
a co do jakości w smażalniach to nie zawsze, bo w kołobregu np. jest jedno miejsce, niestety byłam tam lata temu, i adresu dokładnego nie pamiętam, zwykła smazalnia niby, z wyglądu niepozorna, ale oferują tam niemożliwie dobre ryby w takim ciescie. ... Ogromne porcje, ale koszt tez spory...

niestety ceny rab nad morzem to oszustwo, jedyna ryba w rozsądnej cenie i wielkości to dorsz którym przynajmniej da się najeść

Gość gość
Ja mam swoje sprawdzone miejsca i tam wracam.

Gość gość
Ale w lato na dorsze jest okres ochronny, wiec to nie jest świeżą ryba, także cos za cos

Gość gość
okres ochronny na dorsza jest od 1 lipca ale nie obowiązuje statków do 8 metrów. dobra ryba w rozsądnej cenie to ryba z wędzarni :) cena dorsza to ok 26zl za 1kg.