Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy praca w call center to powód do wstydu

Polecane posty

Gość gość

Rozpoczęłam tam pracę i wstydzę się do tego przyznawać komukolwiek. Niby niczego nie sprzedaję, ale już samo umawianie spotkań może wydać się komuś obciachowe...

Gość gość
nie jest, praca jak praca i uczciwie zarabiasz:)

Gość gość
Niby tak, ale ktoś może sobie pomyśleć, że źle ze mną, skoro wylądowałam w takim miejscu...

Gość gość
leprze to niz 0-700:)

Gość gość
Co w tym wstydliwego ? Moja mama mówiła, wstyd to kraść i d**y dawać ;)

Gość gość
Ee tam wstydu,raczej nerwow. Nie wiem jakim trybem i dla jakiej firmy pracujesz ale ja na studiach bylam telemarketerka dla Telekomunikacji Polskiej i nie wspominam tego dobrze. Najgorsza byla wieczorna zmiana :-/ zdarzali sie mili,grzeczni klienci ale na ogol bylam brana za Tele2 i ludzie wyladowywali na mnie swoje frustracje a ja musialam byc mila,grzeczna, nawet jak na moje pytanie czy moge zaproponowac nowa ,korzystniejsza oferte uslyszalam ze jesli eygladam tak milo jak fajny mam glos to mam przyjechac i zrobic mu loda z polykiem. :-/

Gość gość84_prawdziwy
Z jednej strony żadna praca nie hańbi...ale akurat ta w CC, kiedy wydzwania się do ludzi, to żaden powód do dumy. Każą Ci wydzwaniać do ludzi, o różnych, dziwnych, porach (przed 10 rano lub po 18, w weekendy itp), często po wielokroć do tych samych. Celem tych telefonów jest robienie ludzi w balona i wciskanie niepotrzebnych im badziewi lub tandetnych usług, które nigdy by się nie sprzedały, gdyby nie natrętny i manipulacyjny marketing z CC. Tak więc dobrze, że gdzieś pracujesz. Lecz myślę, że to chyba i tak praca tymczasowa ;)

Gość gość
żyjemy w czasach w których o pracę coraz trudniej, a będzie jeszcze trudniej. Dlatego każda praca jest w cenie. Teraz na kasie w Biedronce pracują biznesmani i artyści.

Gość gość
pracy nie ma a politycy chcą by ludzie pracowali albo ganiali za pracą zamiast dać im pensję obywatelską.

Gość gość
jak najbardziej to powód do wstydu i kpin. jak się nie chciało uczyć, to wybór pracy dla takich jest wąski. taki jak wykształcenie.

Gość gość
żadna praca nie hańbi

Gość gość
Nie. Wstydem jest być zdrowym, sprawnym człowiekiem i siedzieć na utrzymaniu rodziców, to jest wstyd. Wiem, że dzisiaj z pracą jest ciężko i czasami mimo świetnego wykształcenia musimy obniżyć poprzeczkę, żeby dojść do czegokolwiek, pieniądze z nieba nie spadają. Lepiej robić COŚ, niż NIC. Co to za czasy nastały, że człowiek ma się wstydzić tego, że uczciwie pracuje i zarabia na siebie? NIGDY nie wstydź się tego, że pracujesz, że coś robisz, nigdy nikomu nie pozwól, żeby z Ciebie szydził, z powodu wykonywanej pracy. Uczciwa praca, to NIE powód do wstydu.

Gość gość
Do takiej pracy idą najgorsze tłuki. Koniec i kropka!

Gość gość
Skąd wiesz, że nie uczyłam się? Przeciwnie, skończyłam dwa kierunki studiów i to z bardzo dobrymi wynikami. Udało mi się nawet znaleźć pracę w swojej branży (archiwalnej), ale niestety po przepracowaniu pół roku okazało się, że firma nie ma tylu zleceń, by każdemu zapewnić pracę. Tak zostałam osobą bezrobotną. Przez pewien czas zajmowałam się pisaniem i tłumaczeniem tekstów, niestety z tego nie da się wyżyć i stąd też postanowiłam szukać czegoś innego. Z call center odzywali się do mnie najczęściej, więc też tam poszłam. Oczywiście traktuję to jako pracę tymczasową - wątpię bym tam długo wytrzymała.

Gość gość
Poszukuję oczywiście czegoś innego, ale na razie idzie mi kiepsko. Byłam kilka dni temu na rozmowie w wydawnictwie, gdzie poszukują osoby na stanowisko sekretarza redakcji. Wypadłam dość dobrze, niestety wystarczyło, że padło pytanie o prawo jazdy, by mi podziękowano :( Jestem przybita.

Gość gość
Zrób prawo jazdy i startuj ponownie. Źadna uczciwa praca nie hanbi. Od czegoś trzeba zacząć, i ewentualnie szukać czegoś nowego.

Gość gość
Zrobię tak jak piszesz. Mam małe doświadczenie zawodowe (zajmowałam się tylko pisaniem tekstów i archiwizowaniem dokumentacji), więc też ciężko mi znaleźć coś sensownego. Dominują głównie oferty związane z pozyskiwaniem klientów, a z tym niezbyt dobrze sobie radzę (byłam kiedyś na szkoleniu przygotowującym do pracy jako przedstawiciel handlowy i powiedziano mi, że nie mam predyspozycji do sprzedawania). Myślałam, żeby zrobić jeszcze jedne studia, tym razem językowe (rozważam hungarystykę lub bohemistykę), żeby móc pracować jako tłumacz, ale nie wiem, czy warto...

Pracując dla https://ccig.pl/ nie jest tak źle,całkiem dobra atmosfera w pracy a i przyzwoite warunki finansowe dla młodych którzy zaczynają zdobywając doświadczenie,choć pewnie i dla tych z doświadczeniem też mają coś do zaoferowania!

Gość gość
pracowałam call center właściwie w pseudo call center, namawianie ludzi na zmiane operatora- w większości przypadków niekorzystną, wytrzymałam 3 tyg, do dziś mi wstyd że naciągałam ludzi , więc dla mnie to jest powód do wstydu

Gość gość
Prostytucja, kradzieże i pasożytnictwo, to powód od wstydu.

Gość gość
Dwa kierunki studiów żeby pracować w archiwum? :))))) Zamiast jednego trzeba było to prawo jazdy zrobić, praktyczniejsze.

Gość gość
Ja w call center właśnie spędziłam najlepsze chwilę ze wszystkich prac, zarabialam więcej od innych prac i dziś chciałabym tam wrócić, drzwi mam otwarte ale ciągnie mnie do otworzenia czegoś swojego. To nie jest powód do wstydu, jak ktoś jest wymagany to powinien być dumny z tego że praca lekka, świetna atmosfera i zarabia 4-5 klocków na miesiąc, w którym przepracowal 20 dni, jak mój brat. Oczywiście są też tacy, którzy w ogóle się do tego nie nadają

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zadna praca nie hanbi o ile wykonywana jest uczciwie.

Gość gość
Żadna praca nie jest powodem do wstydu, nie myśl tak :) Ja też długi czas pracowałam w call center i to nic złego, a wrecz przeciwnie ta praca może być fajna i satysfakcjonująca. Czytałam tez ostatnio artykuł ciekawy na https://ccig.pl/call-jest-cool-nie-tylko-na-wakacje/ może akurat cię zainteresuje :) rzuć okiem bo warto