Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 3 cesarka to juz zagrozenie???

Polecane posty

Gość gość

Dzieci rok po roku ???

Gość gość
Oczywiście, że tak, pomyśl w jakim stanie jest twoja macica

Gość gość
Lekarza się zapytaj nie kafeterii. Ja miałam dwie cc rok po roku. Trzeciej bym się bała w takim krótkim czasie. Zastanawiam się gdzie ty masz mózg autorko

Gość gość
Ja teraz bede miała druga cesarke w odstępie 2,5 roku niby ginekolog nie gadal mi nic na ten temat ale ja tez sama się go nie pytałam ale właśnie ostatnio znajoma mówiła ze jest to nie bezpieczne . ze jak miała trzy cesarki w odstępie 1,5 roku i 2 lata to lekarze kazali jej poddac sie zabiegu wysterylizowania bo czwartej cesarki by juz nie przezyła. z każda cesarka macica robi sie coraz bardziej cienka jak papier i blizny sa słabsze

Gość gość
Ha ha ha ha ha....glupota. Owszem jest to zagrożenie bo brzuch moze się rozejść jezeli jest to rok po roku natomiast nie ma przeciwskazań zeby nawet miec tych cesarek 5 tylko oczywiście powinno byc to w pewnym odstępie czasu. Okolo 2 - 3 lata jest ok. A w Polce jest zakazana sterylizacja, jest to po prostu nie legalne i żaden lekarz tego nie zrobi.

Gość gość
To nie cc jest zagrożeniem tylko ciąża po cc jeżeli już. I nie macica robi się cieńsza tylko blizna po cc.. Mi macica pękła pod koniec ciąży po 4 latach od poprzedniej cc. Ledwo wyszłam z tego.

Gość gość
Ja tylko wypowiedziałam sie to co opowiadała znajoma na własnym doświadczeniu lekarze kazali jej sie wysterylizować dla bezpieczeństwa jej zycia bo 3 cesarki w tak krotkim tepie sa groźne i bali sie ryzyka podczas czwartej gdyby do tego doszło dodam ze ona ma taka macice ze kazdy poród zawsze by konczył sie u niej cesarka lekarze uznali ze to cud iz donosiła 3 ciaze bo macica była cienka jak papier . A przerwa miedzy cesarkami bezpieczna powinna byc 5 lat