Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waga z usg bardzo się myli? w którą stronę?

Polecane posty

Gość gość

Tzn pokazuje wagę płodu mniejszą czy większą niż się z nią urodzi? Jesli moja córka wazy 2 kg w 33 Tc to czy może ważyć ponad 3 kg w dniu porodu czy marne szanse?

Gość gość
W obie się może mylić. Moje dziecko pod koniec przybierało po 400gram na tydzień

Gość gość
Usg może albo zawyżać albo zaniżać. Moja córka miała mieć 3900, urodziła się 3150

Gość gość
Bardzo sie myli, chyba nie ma reguly w ktora strone. Ja ostatnie usg mialam robione dzien przed porodem. Dziecko niby mialo wazyc niecale 3500 a na drugi dzien urodzilo sie z waga 3970.

Gość gość
Mój w dniu cc miał ważyć 4800, ważył 4

Gość gość
Średnio +/- 0,5 kg.

Gość gość
Moje mialo wazyc 4.700 kg a wazylo 4.315 kg wiec duzo sie nie pomylilo

Gość gość
Na tym etapie dziecko przybiera okolo 100 gramow na tydzien. Wiec nawet jesli usg sie nie myli to twoje dziecko urodzi sie z waga okolo 3 kilo. A ze usg nigdy nie jest dokladne sporo zaniza lub zawyza to twoje dziecko urodzi sie z waga miedzy 2500 a 3500

Gość gość
Mi lekarz mowil ze moze sie pomylic okolo 500g na plus jak i na minus tak wiec rozrzut duzy

Gość gość
Moj syn mial wazyc 3 kg, wazyl 4-lekarz sam sie przyznal, ze gdyby wiedzial, przypuszczal to byloby cc

Gość gość
Usg sie nie myli. Usg podaje wymiar na podstawie długości kości /płodu. Poprostu średnia waga przy długości kości udowej 27cm jest taka i taka a średnia waga przy obwodzie brzucha np 36cm jest taka i taka. Usg sie nie myli tylko podaje średnie wartości. Moj gin strzelił w wagę co do grama 2 dni przed porodem.

Gość gość
u nas się nie pomyliło, lekarz pod koniec 25 tyg na kolorowym usg wyliczył mniej więcej wagę urodzeniową-powiedział że córka wg niego nie przekrczy 3 kg i się nie pomylił-ważyła 2900 ale to był dobry i znany specjalista i bardzo dobry sprzęt jak chodziłam do swojego lekarza to co rusz inaczej z usg waga wychodziła....

Gość gość
u nas sie nie pomylilo nic, mówili ze mały będzie mial 3kg albo ociupinke mniej np.2900/2800. Urodził się z wagą 2980g :)

Gość gość
U mojego dziecka zanizylo wage o pol kilo. I w sumie zanizalo wielokrotnie bo usg pod koniec ciazy Milan robione Co dwa tygodnie. Dopiero jak urodzilam okazalo sie ze dziecko jest znacznie wieksze niz przewidywania. Wzrostu tez mialo wiecej.

Gość gość
Waga z usg 3500, waga urodzeniowa 4520. Krotka kosc udowa i mala stopka zanizyly usg.

Gość gość
Moj synek wg USG przed porodem miał ważyć 2200 g. Urodził sie z wagą 2700 g

Gość gość
różnie jest. u mnie było tak: -1 dziecko -tydzień przed porodem wg usg 4,3kg -faktycznie 4,2kg -2 dziecko -w dniu porodu wg usg 3,5kg -faktycznie 4,05kg

Gość gość
Mój ważył w 33tc 2.2 kg teraz jestem w 38 i waży 3kg lekarz mówił że do 3500dojdzie ale ciekawe czas pokaze

Gość gość
U mnie usg bardzo zawyżyło wagę, bo dziecko było długie i chude. Wg USG miało być 3600, a urodziło się 2890.

Gość gość
Mój synek miał mieć 2400. Miał 2900 i 53 wzrostu.

Gość gość
u mnie córka miała mieć 3800 a miała 3300, także rzeczywiście usg myli się do pół kilo

Z pierwszą córką miałam robione USG w 35 TC, córka miał ważyć 2600g, tego samego dnia urodziłam i okazało sie ze waży 2100. Druga wazyłą prawie idealnie tyle co powiedziało USG. A z trzecią córką USG kilka dni przed porodem pokazło 3100g a urodziła się 3750 g