Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margitta des Flores

Polacy w Anglii są traktowani jak Żydzi i muzułmanie w Polsce czyli podle

Polecane posty

Gość gość
Wypociny miernoty kafeteryjnej swoje, rankingi swoje. Jednak wolę się słuchać rankingów... co ci po rankingu i tak będa ciebie rozliczać w zyciu z twojego własnego poziomu

09:21 - Właśnie. Polskie burdel-mamy zatrudniały prostytutki. Potem taka prostytutka mogła potem wejść na dobrą drogę. A Żydzi pod koniec wieku XIX sprzedawali i wysyłali polskie dziewczyny z zaboru carskiego do argentyny. Pozbawiali w ten sposób naród polski zasobu ludzkiego. Bo większość społeczeństw charakteryzuje się deficytem kobiet w wieku reprodukcyjnym...

Gość gość
zawsze mnie ciekawiło dlaczego zostaje się nacjonalistą, czy to kompleksy, czy brzydki jestes, albo nie masz kumpli i szukasz grupy do której sie możesz przyłączyć, czy grupa daje ci siłe i wsparcie, której sam nie masz? Czy chciałbys coś zrobić ze swoim zyciem, ale nie masz lepszego pomysłu?

09:33 -Spójrz na siebie. Ja zbieram pozytywne recenzje;)

Gość gość
09:33 -Spójrz na siebie. Ja zbieram pozytywne recenzjeoczko.gif nie ważne ile, wazne od kogo:D

Gość gość
polskie burdel-mamy zatrudniały prostytutki. Potem taka prostytutka mogła potem wejść na dobrą drogę. A Żydzi pod koniec wieku XIX sprzedawali i wysyłali polskie dziewczyny z zaboru carskiego do argentyny. Pozbawiali w ten sposób naród polski zasobu ludzkiego. Bo większość społeczeństw charakteryzuje się deficytem kobiet w wieku reprodukcyjnym... pieprzysz, ale za to z duzym uporem

09:37 - To jest właśnie to;) Nie mamy argumentów, jedziemy ad personam;) Nacjonalizm to przywiązanie do własnej krwi, rodzaj więzi. Poza tym ja nacjonalistą nie jestem, bo jestem apolityczny. Ani nie jestem brzydki, a pomysłów na życie mi nie brakuje. To primo. Secundo nacjonaliści zazwyczaj do brzydali się nie zaliczają i trzymają się w grupach. Tertio mnie zastanawia, jakim trzeba być nieudacznikiem, by stać się tęczową ciotą lewicową...

09:39 - Od ludzi, którzy osiągnęli relatywny sukces?

Gość gość
Tertio mnie zastanawia, jakim trzeba być nieudacznikiem, by stać się tęczową ciotą lewicową... zapytaj kolegów, podobno wśród prawicowców najwiecej jest takich którzy nie radzą sobie z ciagotami do kolegów. A chcesz dyskusji merytorycznej? Jakiej jak powtarzasz tylko nieuzasadnione bzdury , wycinasz sobie tylko to co c***asuje do tezy. Ok Możemu sie umówić w bibliotece uniwerku wrocławskiego i poczytamy razem prace ludzi piszacych o przedwojennej prostytucji i przedwojenne roczniki statystyczne

Gość gość
statystyka W 1931 roku 23 mln osób, czyli 70% ludności II RP mieszkało na wsi (a wśród nich 11 mln 860 tys. kobiet). 2/3 z tych 70% miało narodowość polską, więc nie ma wielkiego niedoboru kobiet. a do latach 30. nasilające się zjawisko przeludnienia agrarnego powodowało, że obecność średnio 40% córek w drobnych gospodarstwach rolnych była zbędna dla funkcjonowania tych gospodarstw.

Gość gość
Dalej , np co do rzekomego uszczerbku w liczbie kobiet : Wojna sprawiła, iż w wielu regionach Polski kobiety stanowiły większość obywateli uprawnionych do głosowania (np. w Warszawie 57,9%, w Łodzi 55,9%, w Krakowie 57,6%, w powiecie łódzkim 52,3%, w Krakowskim 55,1%). Znaczna część mężczyzn zmobilizowanych do armii zaborczych nie powróciła z frontów I WŚ

Gość gość
ale ty nie jestes obiektywny, nawet nie wiesz co to znaczy sądząc po wypowiedziach, a poza tym masz braki w wiedzy na tematy o których piszesz

09:54 - Ale ja piszę o XIX wieku. I jest tak, że rodzi się większość chłopców, niż dziewczynek. Te twoje statystyki zawyżyły wdowy. Ja piszę o osobach w wieku reprodukcyjnym...

Gość gość
09:54 - Ale ja piszę o XIX wieku. I jest tak, że rodzi się większość chłopców, niż dziewczynek. Te twoje statystyki zawyżyły wdowy. Ja piszę o osobach w wieku reprodukcyjnym... teraz o XIX w. , no to ciekawe, bo wywożenie dziewczyn do Argentyny to dwudziestolecie miedzywojenne, wczesniej to nie był zaden znaczący proceder, głowne afery były w latach 20 i 30-tych. A co do ilości dzieci to ok, mozemy dalej wchodzić w statystyki dotyczące umieralności dzieci w tym okresie

Gość gość
W 1931 roku Polacy opracowali dla Ligi Narodów raport o handlu kobietami w Europie Środkowo-Wschodniej, który zawierał 500 nazwisk sutenerów zaangażowanych w proceder wywożenia kobiet do Ameryki Południowej. Nie wszyscy byli Żydami (choć ci stanowili większość), dawna „Warszawa” stawała się z czasem coraz bardziej międzynarodowa. Zvi Migdal, chociaż osłabiona, przetrwała do II wojny światowej. Przestała istnieć z oczywistych względów: po Holokauście zniknęły sztetle w centralnej i wschodniej Europie, skąd stręczyciele brali niewinne dziewczęta. Czyli po pierwsze, Polacy tez sie w to bawili, po drugie, handel sie skończył jak zabrakło zydowskich dziewcząt do wywozu. Co nie zmienia faktu ze proceder obrzydliwy i fakt robiony przez zydów- ale chcesz obiektywizmu, to obiektywnie tez przez Polaków i nie głownie wobec Polek

Gość gość
Werbunek – chociaż pewnie właściwiej byłoby określić proceder naboru kobiet do domów publicznych – połowem, zawsze wyglądał podobnie. Do małych żydowskich miasteczek w Galicji bądź w Królestwie Kongresowym przyjeżdżał elegancki mężczyzna, który roztaczał przed rodzicami ładnych kobiet wizję lepszego życia ich córek w dalekim zamorskim kraju. Mówił, że dziewczyna będzie miała wszystko, czego jej potrzeba. Będzie sprzątać w domu bogatej pani albo wyjdzie za bogacza i wraz z nim pojedzie do Argentyny, Urugwaju bądź Brazylii. Dziewczęta naprawdę stawały pod chupą, tyle tylko, że synagoga była fałszywa.

Gość gość
po 1913 roku, gdy w Argentynie wprowadzono prawo wymierzone w handlarzy kobietami i stręczycieli około 2 tys. sutenerów i ich podopiecznych, w większości polskich i rosyjskich Żydówek, przeniosło się do Rio de Janeiro.

Gość gość
W latach 50. antypolskie stereotypy tak rozwścieczyły Edwino Tempskiego, polsko-brazylijskiego lekarza i deputowanego do regionalnego parlamentu, że postanowił przeprowadzić badania statystyczne w więzieniach i domach publicznych na terenie Parany. W całym stanie Polacy stanowili ok. 10 proc. populacji, zaś wśród kryminalistów i prostytutek odsetek Polaków i Polek nie przekraczał 3 proc. Tempski wyśmiał w swoich pracach i obnażył niekompetencję historyków, którzy pisali o problemie „polskich prostytutek”.

Gość gość
Chcesz wiek XIX , to proszę :w ciągu jednego roku z Królestwa wywieziono zagranicę do 10 tysięcy dziewcząt. Międzypaństwowa konferencja, która się odbyła w roku zeszłym , stwierdziła między innemi, że z Galicji wyrusza rocznie 12—15 tysięcy dziewcząt żydowskich, by zapełnić zachodnioeuropejskie i amerykańskie lupanary.

Gość gość
W zestawieniu statystycznym prostytutek zarejestrowanych w Buenos Aires z początki XX w. -wg pochodzenia dziewcząt, praktycznie nie ma Polek. Żydówki rosyjskie stanowią największą część ale już przed I WW pojawiły się w statystyce Żydówki polskie. Natomiast ze względu na pochodzenie żydowskich stręczycieli i żydowskich prostytutek z terenów dawnej I Rzeczpospolitej w Imperium Rosyjskim, panowie życzyli sobie nazwy "polacos", i stało się to w języku portugalskim określeniem "stręczyciela' a "polaca' to była zwyczajnie "q*****a". Dlatego Polki po wielu bojach Polonii nazywane są w lokalnym języku "polonesa".

Gość gość
no i chłopiec uciekł jak sie zrobiło obiektywnie i na faktach i statystyka też się pojawiła

Nie podajesz źródeł, ja podaję źródła. Z resztą nie oszukujmy, na żydówki raczej nie było takiego popytu, j ak na kobiety z Europy środkowo-wschodniej. Poza tym, jeśli żydzi handlują swoimi kobietami, naszym problemem to to nie jest...

Gość gość
żydówki raczej nie było takiego popytu, j ak na kobiety z Europy środkowo-wschodniej. Poza tym, jeśli żydzi handlują swoimi kobietami, naszym problemem to to nie jest... buahahahahahaaaaaa, jakie żródło podałes niby, te szmatławce? a co do Cvi Migdal to są cae książki temu poświęcone- głownie zagraniczne. Poza tym masz namiar na raport Polski do Ligii Narodów z 32 r, prace Edwina Tempskiego, zestawienie statystyczne policji miejscowej w krajach Ameryki Pd, bo oczywiście ty wiesz lepiej co maja w statystykach niz oni. a poza tym ską wiesz jakie jest zapotrzebowanie w Argentynie czy Brazylii na prostytutki? I oto ten pożądany obiektywizm.....mam nadzieję ze nie będziesz mostów budował bo z wybiórczym podejsciem do statystyki i faktów, to jeszcze kogoś nieuctwem zabijesz

Gość gość
Trzymaj się synku i czytaj, duzo czytaj , ale z wiarygodnych źródeł

http://www.gazetawarszawska.com/judaizm-islam/1559-niewolnictwo-kontrola-broni-i-zydowskie-elity http://ciekawostkihistoryczne.pl/2014/01/14/polski-niewolnik-wladca-ibizy/ "Skąd się wzięli Polacy na Półwyspie Iberyjskim? Znajdowali się w gronie słowiańskich niewolników, którzy w średniowieczu byli niezwykle cennym „towarem” w muzułmańskiej Hiszpanii. Szczególnie aktywni w tym biznesie byli żydowscy kupcy. Wystarczy sobie przypomnieć Ibrahima ibn Jakuba, którego relację o państwie Mieszka I cytują praktycznie wszystkie szkolne podręczniki. Ten zajmował się przede wszystkim handlem ludźmi."

Gość gość
Niezależnie od gorącej dyskusji powyżej, Żyd zawsze tępił goja, i w kazdym kraju stawial sie wyzej , zamiast pokory, bo zyje się w obcym kraju- roszczenia i wywyzszanie się. Niektórzy powinni naprawdę wyjechać do Izraela. Stąd tylu w Polsce antyPolaków. Zrobią wszystko, by Polska z rodowitymi Polakami była biedna i zależna. Stawiam na to, ze te akty przemocy w Anglii to celowe prowokacje, tak jak spalona budka pod ruską ambasadą w Wwie. Może to być sprawka lewactwa, islamu, bo katolik kłuje w oczy i lewaka i muzulmanina. A juz zydolewaka w szczególnosci.

14:11 - Papiestwo to zapowiedziany w Biblii Antychryst. Katolicyzm jest takim samym złem, co judaizm talmudyczny, czy islam, albo i większym...

Gość gość
ten temat to jedna wielka prowokacja albo marudzenie miernoty użalającej się nad sobą,która spanikowana widzi wszystko w tragicznych kolorach.

Gość gość
polscy rasiści nie uznają żydów za ludzi, a jeśli już to tylko podrzędnych.