Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szansa na ciążę

Polecane posty

Gość gość

Witam, staramy się z narzeczonym o dzidzię, jest to nasz pierwszy msc starań, okres mam regularny, co 30 dni, ostatni mialam 16 czerwca, wiec teraz powinnam dostac 15 lipca, kochalismy sie w dni plodne codziennie lub co drugi dzien. Podczas jednego stosunku, najprawdopodobniej w owulacje odrazu po stosunku poczulam sekundowe mocne uklucie, czy moze miec to cos wspolnego z zaplodnieniem? Bo tak szybko to to nie dziala, teraz bola mnie piersi i na dole prawa czesc pochwy, nasila sie gdy kapie sie w cieplej wodzie, czy to objaw ciazy?

Gość gość
Ktoś odpowie?

Gość gość
Daj spać kobieto

Gość gość
Zrobisz test to się dowiesz. Ukłucie nie miało na pewno związku z ciążą bo zapłodnienia nie poczujesz. Skoro cię coś boli w pochwie to pewnie jakaś infekcja a nie objaw ciąży.

Gość gość
Tez tak pomyslalam, ale nigdy tak nie mialam , a od dwoch dni jak tylko wracam z pracy to spie po 4 godziny

Gość gość
Ja jak bylam w ciazy to 5 dni po zaplodnieniu spalam jak szalona wiec moze ciaza :)

Gość gość
ostatnio od wielu osób słyszę że nie potrafią ran wstać do pracy a nawet co im się wcześniej nie zdarzało kładą się spać po pracy. Taka pogoda. Weź na luz. Nie wszystko jest objawem ciąży.

Gość gość
Z narzeczonym to może lepiej najpierw weź ślub.

Gość gość
Wiem, ze nie wszystko, ale chcialabym zeby sie udalo, mam 50 na 50 szans, a ostatnio wszystkie kolezanki albo nie moga zajsc w ciaze albo poronily, dlatego juz jestem uprzedzona

Gość gość
Wychodze za maz za miesiac... Dlatego juz zaczelismy

Gość gość
Bo juz od dawna chcemy, ale jednak chcielismy byc juz malzenstwem :)

Gość gość
Nie własnie że nie ma 50 na 50 szans. A co najwyżej 25% szans jak dla każdej zdrowej i współżyjącej w dni płodne pary.

Gość gość
Teraz i tak pewnie bede sie nakrecac, a jak przyjdzie @ to trudno, ale szanse jakas mam

Gość gość
A czy jest cos co moge zaobserwowac przed terminem spodziewanej @ gdyby to byla jednak ciaza?

Gość gość
Trudno powiedzieć gdyż objawy ciaży i objawy okresu są bardzo podobne do siebie. U mnie przy 2 ciążach wszystko na początku wskazywało na okres który się nie pojawił. Ale skąd u ciebie ta niecierpliwość i nakręcanie?? to dopiero 1 cykl.

Gość gość
Wiem, wiem, ale bardzo chcemy miec dziecko, a to nakrecenie to wszystko przez to, ze moje kolezanki rok dwa i nic, a inne poronily i tego sie boje :(

Gość gość
a daj na luz. To nie zawody. Im bardziej się będziesz spinać tym trudniej będzie.

Gość gość
A Ty ile sie staralas o obie ciaze jezeli mozna wiedziec?

Gość gość
Kurcze co chwile mam te klucia z prawej strony pochwy, boje sie zeby to nie byla faktycznie jakas infekcja, ale pierwsze co to pomyslalam, ze ciaza bo nigdy tak nie mialam, ale test zrobie dopiero po terminie @

Gość gość
15 lipca zrób test jeśli nie dostaniesz okresu i tyle, nikt tu nie jest wróżką, a Twoje objawy mogą być skutkiem ciąży albo napięcia przedmiesiączkowego, ukucie o jakim piszesz to najczęściej objaw szczytu owulacji, powodzenia w staraniach

Gość gość
Dziekuje :)

Gość gość
1 dziecko 7 cykl (bardzo nieregularne cykle) 2 dziecko 2 cykl (cykle jak w zegarku) Ale my podchodziliśmy na luzie i bez żadnej spiny. Testy ciążowe zrobiłam ogólnie tylko 2 po terminie okresu. :)

Gość gość
To fajnie :) ja tez mam jak w zegarku cykle

Gość gooo
Jak dla mnie nie ma co wariować, tylko poczekać cierpliwie i zrobić test ciążowy w dniu kiedy masz dostać okres. U mnie tak było i wyszły dwie kreski, a kilka dni wcześniej nic nie wyszło. Przede wszystkim weź na luz i nie myśl przy każdym staraniu że "musi się udać" bo pewnie nic z tego nie będzie. Ja tez dużo słyszałam od koleżankę że się starają już długo albo dośc długo się starali zanim się udało... U mnie było tak, że ja z moim mężem miesiąc przed ślubem też zaczęliśmy się starać ale na luzie i ku naszemu zdziwieniu udało nam się za pierwszym razem. SZOK Dodam, że mam 32 lata. Dodam, że przez kilka miesięcy przed staraniem brałam kwas foliowy i witaminy dla kobiet. Myślę, że to też w jakimś stopniu pomogło.